Force India: Mercedes Renault Motoruyla Bile Kazanabilir

yazar:

kategori: ,

Force India’nın şef operasyon sorumlusu Otmar Szafnauer’e göre Mercedes’in bu yıl yarışlar kazanmasının sebebi tamamen motorları değil.

Güç ünitesinin Ferrari ve Renault’nunkilerden önde olduğu düşünülse de Szafnauer Mercedes’in şasisi sayesinde iyi olduğunu ve Renault motoruyla bile yarışlar kazanabileceğini söylüyor.

“Kazanmak için herşeyi doğru yapmalısınız. Mercedes’e bakın, inanıyorum ki araçları Renault veya Ferrari gücüyle bile hala yeterince iyi olabilir.”

“İyi bir aero paketleri var, iyi mekanik paketleri var, lastikleri anlıyorlar, iyi sürücüleri ve stratejileri var, onlar kazanacaklar. Güç ünitelerini çıkarın ve başka bir tane takın ve hala rekabetçi olacaklardır.”

Romanyalı teknik adam bu sezonun tamamen güç üniteleri üzerine kurulu olmadığını söylüyor.

“Bu yıl motorların yılı mı? Belki geçmişe göre biraz daha fazla. Ancak tamamen motor serisi mi? Kesinlikle hayır. Biz Mercedes ile aynı motora sahibiz, Williams ve McLaren de öyle, ve onlar kazanmıyor.”


Yorumlar

“Force India: Mercedes Renault Motoruyla Bile Kazanabilir” için 18 yanıt

  1. Başlık yanlış olmuş.“Kazanmak için herşeyi doğru yapmalısınız. Mercedes’e bakın, inanıyorum ki araçları Renault veya Ferrari gücüyle bile hala yeterince iyi olabilir.” şeklinde ifade var. Ama başlıkta sadece Renault yazıyor. Nedir bu Renault’u aşağılama merakı? Tamam, bu sene Mercedes’in gerisinde kaldı. Peki bu seneki Renault motoru Farrari’den de mi geri? Geçen dört yılda da ayanı şeyleri dinledik. Belçika ve İtalya’da Renault motoru dökülür dediler. Ama 2011 ve 2013’te her iki pistte de kazandı Renault motoru. Allah’tan 92-97 arasındaki Williams -Renault şampiyonluklarına bir kulp takmıyorlar.

  2. Motor iyi motor… motor iyi 🙂

  3. HyperioN ve Gokhan ellerinize sglk izniniz olursa yorumlarınıza 1er imzadan benden bu arkadasın f1 le falan alakasıyok belliki baksanıza zaten nick olarakta kullandıgı logo dünyanın en büyük ikinci motor üreticisi olan ama f1 girecek kadar cesareti olmayan yaptıgı arabaları birbirine benzeterek millete gagalayan vw grubun jettası heheehehehe

  4. Katılıyorum. Mercedes motor değişikliği ile çok geriye düşecektir, ancak RedBull seviyesinin altına inmez. Araç sadece motorda değil, şasi olarak da çok iyi.

  5. o kadar da değil 😀 rbnin şasisi daha iyi olduğu halde kazanamıyor.

    1. Yusuf Hitay avatarı

      bu yılın meşhur lafı. hala buna inanan kalmadı diye düşünüyordum, serhan bile dillendirmiyor artık pek.

      monaco, catalunya ve silverstone’daki farklardan sonra buna inanan kalmadı diye düşünüyordum.

      1. rb nin kazandığı bir yarış merco nun sorunu diğer yağmurun getirdiği ekstra durumlar neticesinde bunu hepimiz biliyoruz.

        ayrıca kendi düşüncesinden farklı insanları ezmeye çalışmaktan “kafasızlık”la suçlamakta değişik bir kafa yapısı(bu kafanın sağlam bir kafa olmadığı kesin). sitede oylama yapılsa f1 takipcileri arasında en iyi şasinin merco da olduğunu söylerler kuvvetle muhtemel. ama pardon sen hep haklısındır(kendi kafanda). o yüzden sorun yok.

      2. önce üslup öğrenilmeli, ardından somut örnekler bulunmalı tartışmak için. tartışmasını bilmeyen adamla zaten tartışmam da, en azından monaco ve ispanya sıralama sonuçlarına bakılabilir. motorun en az önemli olduğu pistlerden ikisi. motor önemsiz diye bir şey yok, motor her yerde önemli. ama bazı pistlerde aracın gerçek kapasitesi ortaya çıkar. insanlarda da vardır bir benzeri, onların kapasitesi de bazı durumlarda ortaya çıkar.

        1. Konuya yok buna inanan kalmadı, yılın meşhur lafı, askerlik arkadaşım serhan bile demiyor artık diye çokbilmiş tarzda girersen cevap da bu şekilde gelir. Hele de bunda önceki tartışmaların etkisi varsa. Şaşılacak birşey yok.

          Bu sene motorlar arasındaki fark büyük olduğu için motor az önemli de olsa çok önemli de olsa yarattığı fark büyük. Rb de şasi bakımından en iyisi olmasına rağmen fark şasiyle kapatılabilmekten çok uzak.

          Mercedes 1 yarış reno motoru kullansa redbull onları yer. Gayet net.

          1. mercedes monaco’ya renault motoruyla çıksa da alırdı büyük ihtimal. çok bilmiş olsam gelip de cevap yazmazdım. serhan askerlik arkadaşım evet.

          2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
            Kimi_Raikko_Forza

            Öncelikle üsluplara dikkat etmek gerekir. Avatarında MSC gibi bir beyefendi var ama yorumlarında o beyefendilikten eser yok. Şimdi bu arkadaş bir kaç kişiyi olmayan ama olduğunu sanan bilgisiyle ezmeye çalışmış. Reno motoru koysan Mercedes lere Mercedesler yine yarışları kazanır. Motordan 1 saniye fark geldiğini düşünüyorsanız zaten diyecek bir şey kalmıyor. Birde RBR kazanabilir falan dense anlarımda ”yer” kelimesi tebessüm ettiriyor. Gerçi geçen bir haberde Eau Rouge u tam gaz tırmanan GT aracına bu parlak zekalı arkadaş tam gaz değil diye bir yorum yapmıştı sanırım. Bilmemek suç değilde bilmediğiniz halde milleti ezmeye çalışmayın bari.

    2. İki yarışı Marussia mı kazandı? Demek ki oluyormuş.

  6. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Lastikleri tabi iyi anlayacaklar o kadar test yaptılar ve ceza yemeden kurtuldular sırf şampiyon takımın önünü kesmek için sırf Mercedes avrupada satış yapabilsin diye.

    1. Doğru.
      Red Bull satışları Mercedes satışlarını baya bi yavaşlatmıştı son yıllarda.
      Şimdi tekrar Mercedes bu sayesede 2,3 gram araba satmayı başardı da zar zor kıt kanaat sporda kalmayı başardılar o kazandıkları 3,5 kuruşla.

    2. Kardeş sen tam bir amatörsün kusura bakma da yada yaşın 14 veya 15.
      Mercedes geçen sene 1000 km. test yaptı eyvallah.
      Eee kardeşim o testlerden sonra ne değişti.
      Redbull ortalığı kasıp kavurdu.
      İkincisi sezon başlamadan diğer takımlar hiç mi test yapmadı. Diyelim ki tam manası ile yapamadı dayanıksızdı araçları (eee buda Redbull’un kendi sorunu) Onuda geçtim sezonun yarısı bitti dahamı çözemediler Mercedes 1000 km yaptı. Sezon başından beri kaç yarış oldu kaç bin km test oldu kaç bin km. yol yapıldı daha mı çözemediler mercedesin bin km.de aldığı verileri Onca gün test haftası odu bunu bi düşün başarısızlığınızı kabullenmemek için her zaman sallıyosun Mercedes’e. Çamur at izi kalsın hesabı ama kusura bakma da artık tutmuyo be gülüm bu ucuz laflar. Biraz kabullenmen lazım, gerçekleri görmen lazım, at gözlüklerini çıkarman lazım. Bugun Mercedes kazanack yarın Ferrari kazanacak daha sonra williams kazanacak onlara ne kulp bulacaksın merak ediyorum dicem ama merak etmeye gerek yok senin gibilerin her zaman bi bahanesi olur zaten. Bence yapılan işe, emeğe saygı duy biraz

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Vay vay vay emeğe saygı duyanlara bakın şimdiye kadar neredeydiniz ? Hangi emeğe saygınız oldu son 5 yıldır ? Bana 14 15 yaşındasın diyorsun ama kurduğun mantık zaten senin hiç bir şeyden anlamadığının göstergesi. Kaç yarış geçti kaç km oldu diyorsun. Bir aracı bildiğin lastiğe göre tasarlamak ile yarışlarda öğrenerek uygun hala aracı getirip getirememe riskinin farkında bile değilsin F1 konuşuyorsun. Bu satış konusuna da gelirsek bunu sadece ben desem neyse bunu Serhan Acar bile dile getirdi. Hamilton bir PR elemanı pilot falan değil Alman Mercedesi İngiliz piyasasında reklam unsuru olarak kullanılan bir şarkıcı pilot. Gördüğünüz üzere Rosberg sağlam çıkınca İngiliz piyasasından Alman panzerine dönüş yaptı bile takım. Sezonun ikinci yarısı dahada güzel olucak sizin sayenizde 😀

        1. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          Bunları siz yapıyorsunuz baksanıza 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir