Coulthard Button'ı Geleceği Konusunda Uyarıyor

yazar:

kategori:

David Coulthard, vatandaşı Jenson Button’ı Honda takımı eğer bir alıcı bulmazsa Formula 1’in dışında kalabileceği konusunda uyarıyor.

Red Bull’un yeni aracının tanıtımında Jerez’de konuşan Coulthard, "Şu anda sporun durumu böyle. Birçok genç pilot var ve takımların bu genç pilotlara sahip olmak için ellerinde birçok fırast var." dedi.

Coulthard, alıcının zamanında bulunsa bile Button’ın bir sezon daha zirveden uzakta yarışmak zorunda kalabileceğini düşünüyor.

"Önceki yıllara gittiğimizde Honda hep o sene takımın ileri adım atabileceğini umdu. Ama şimdi (Button) daha farklı bir şekilde yaklaşmalı. Şimdi kendini kişisel bir takımla orta grupta yarışan biri olarak görmek zorunda."

Button, kendisi için Honda’dan başka takım olmayacağını söylemişti ve şu anda zaten 2009 sezonu için başka boş koltuk kalmadı.

Honda takımı bu sene 2008’in ardından güçlü bir sezon geçirmeyi umut etmiş olsa da, Coulthard alıcı bulunması halinde takımın gridin gerisinde yarışacağını tahmin ediyor. 

"Honda kazanabilecek bir tasarım yapmaya başlamıştı. Bu, takımı satın alcak olanlar için iyi bir fırsat ama aracın birden yarış kazanmasını bekleyemezsiniz. Geçen yıldan daha iyi olacağını tahmin edebilirsiniz ama ben gridin sonundaki takımın Honda olacağını düşünüyorum."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir