Bahreyn'de İlk Günü Glock Lider Tamamladı

yazar:

kategori:

Timo Glock, Bahreyn’de sisin etkili olduğu ilk test gününde zaman tablosunun zirvesinde yer aldı.

Hava şartları nedeniyle testleri Bahreyn’de gerçekleştiren Ferrari, BMW Sauber ve Toyota takımları, test seansının ilk iki saatini sis nedeniyle ertelemek zorunda kaldılar.

Ardından havanın düzelmesiyle takımlar piste çıktı. Glock, üç aracın en hızlısı olurken, takımın ayarlar konusunda iyi çalışmasından memnundu.

"Portekiz testlerindeki hava şartlarının ardından, bugün TF109’u kuru havada test etmek için ilk şansımızdı. Sis yüzünden biraz zaman kaybettik ama çok büyük bir problem değildi. Ayarlar konusunda çalıştık ve sonunda doğru olanları bulduk. Araç oldukça istikrarlıdı ve bu olumlu bir işaret. Oldukça fazla tur attık ve testlere başlangıç açısından cesaret verici oldu."

Ferrari pilotu Felipe Massa ise günün ikinci hızlı ismiydi. Brezilyalı pilot sabah seansını ayar çalışmalarına harcarken öğleden sonra da uzun sürüşler gerçekleştirdi.

Massa, "Buradaki testler için iyi bir başlangıç oldu. Oldukça fazla tur attık, uzun sürüşler geçekleştirdik ve araç için oldukça iyi ayarlar bulduk. Öğleden sonraki uzun sürüşlerde elde ettiğimiz tur zamanlarından da memnunum.Ancak hâlâ rakiplerimize göre nerede olduğumuzu söylemek çin erken. Aracı geliştirmek için yapacak çok işimiz var." dedi.

Robert Kubica ise yine ayarlar üzerine çalıştı ve öğleden sonraki seansta mekanik problem yaşasa da ortaya konulan gelişimden memnundu.

"Yeni aracı ilk kez kuru sıcak havada test edebildim. Araç hakkında birçok yeni şey öğrendik. Bu yüzden genel olarak iyi bir gündü"

İlk Gün Dereceleri:

 1.  Glock         Toyota               (B)  1:33.501   82
2. Massa Ferrari (B) 1:33.615 98
3. Kubica BMW-Sauber (B) 1:33.702 95
  
 
 


Yorumlar

  1. Yarından itibaren zaman turları gelişecektir.

  2. elif çivici avatarı

    toyota kersli çıksaydı bu yıl daha iyi olabilirdi

  3. tolga soydan avatarı

    baya yakınmış

  4. bakalım bir ara liderdi massa ama uzun sürüşlerde daha ağır yükle çıkmış olabilir.herşeye rağmen gayet iyi sorunsuz en azından.birde bu testlerde toyota kers kullanıyor mu?bu yöndende avantaj elde etmiş olabilirler.yinede çok iyi iş çıkartmışlar paketleri iyi olmasa lider bitirmezlerdi.sıkı bir mücadele olur umarım

  5. ozan ülkügil avatarı
    ozan ülkügil

    hadi be toyota

    bu sene olacak inşallah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir