Ron Dennis: "F1 Maliyetleri Çok Düşecek"

yazar:

kategori:

Salı günü motor sporlarının yönetim kurulu FIA’dan Palme d’Or ödülünü alan McLaren patronu Ron Dennis, Formula 1 maliyetlerinin bu sezon büyük ölçüde düşeceğini söyledi.

Ekonomik krizin patlak vermesinin ardından son bir kaç aydır F1 dünyası krizin içinde yer alıyor ama Dennis, maliyetlerin azaltılması ile ilgili alınan kararların takımların finansal açıdan hayatını sürdürebilir kılmaya yardım ettiğini dile getirdi.

Dennis: "Üst düzey takımların, maliyetlerini %10-%50 arasında düşürmeyi başaracaklarını düşünüyorum. Ama daha küçük takım için bu daha çarpıcı olacak, %30-%50. Bu seneki amacımız bu"

"Daha ucuz motor ve vits kutularının çoğunu hazırlayabilecek daha küçük takımları kesinlikle hesabın içinde tutmalıyız"

"Bütünaraştırma ve geliştirme çalışmalarını yapacak büyük bir takım, motoru ve vites kutusu için 100-130 milyon avro harcayacakken, aynı miktarda geliştirme çalışmaları yapmayacak olan daha küçük takımlar, sadece 6.5 milyon avro için aynı ürüne sahip olabilecek"

"Ana çaba, Formula 1’in yaşayabilir olmasını sağlamaktı. Ama orada durmayacağız ve daha da fazlasını yapacağız. Sporun DNA’sına zarar vermemeliyiz. Bu, gösteri işi tarafı"

Gecede Altın Palmiye ödülünü alanlar arasında 2008 Pilotlar Dünya Şampiyonu Lewis Hamilton da yer alıyordu.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı

    F1 varlığının başlangıcından beri farklı ekiplerin gelişimlerinin mücadele ettiği bir arenaydı her kural aynı torna tezgahından çıkmış alet edevat gibi aynı yorumla geliştirilmedi her ekip olaya veya kurallara farklı açıdan bakıp farklı yorumlayarak araç dizaynlarından tutunda motor ve fren performanslarında farklılık oluşturarak fayda sağlamaya çalıştı fakat sabitleri arttırırsanız bunun bir sonraki aşaması aynı şaselerin ,aynı motorların yarıştığı yeni bir GP2 serisine doğru yol alır ve bu benim şahsen hiç istemediğim bir olay ;konulan kıstaslar yanlıştır bence sabitlenmesi gereken noktalar F1 in işleyişi ve ana çerçevesidir yoksa şartlar böyle gerektirdi 10 yıl böyle ondan sonra ekonomik refah geldi istediğiniz gibi davranın şeklinde bir işleyiş F1 deki 1 sayısına hiç uygun birşey değil 1 sabitlik ,liderlik ve başlangıcın göstergesidir fakat günün koşullarına göre değişiklik arzeden bir yapı bu 1 i ne kadar yansıtır orası bence muallak ;vaktinde garaj takımları vardı onları bitirdiler sonra spora fabrikalar girdi şimdide bazı sabitliklerden bahsederek onları da bu spordan çıkartıp tek bir fabrikanın ürettiği şase ,motor ve diğer parçalardan oluşan araçlar imal ederek kendilerince F1 yapmaya çalışıyorlar bence olsa olsa bu GP2nin yeni bir türevi olabilir ….

  2. Amaç maliyet azaltmak. Yıllardır bu söyleniyor. Ellerinden geldiğince araç performansını eşitleyip, pilotu ön plana çıkartmaya çalışıyorlar. Böylelikle sene sonu şampiyon takım olmak pek bir şey ifade etmezken, şampiyon pilot olmak çok daha önemli hale gelecek.

  3. Şener  SALİH avatarı

    Bir taşla iki kuş vururmu vurmazmı bilemem fakat ortadan çoğulculuğu kaldıracağı ve bazılarını tekelleştirip bireyselleştireceği ortaya çıkıyor ;farklı yorumlamalar ve farklılıkların ortadan kalkmasını sağlamak F1 deki rekabeti (tabi kalacaksa veya ne kadar kaldıysa) bitirecek ve F1 giderek GP 2leşecek benim kanaatimce ….

  4. Belli araçlar artık kütüğe benziyor…

  5. aslında FİA nın yapmak istediği 1 taşla 2 kuş vurmak misali değilmidir Şener arkadaşım

  6. evren ayaoku avatarı

    Piloto Equipo Tiempo Diferencia V.

    .1º 15 Sebastian Buemi Toro Rosso 00:01'19''749 07
    .2º 6 Nelson Piquet Jr Renault 00:01'99''999 00:01'20''250 00
    .3º 8 Kazuki Nakajima Williams 00:01'99''999 00:01'20''250 00
    .4º 9 Mark Webber Red Bull 00:01'99''999 00:01'20''250 00
    .5º

  7. "Bütünaraştırma ve geliştirme çalışmalarını yapacak büyük bir takım, motoru ve vites kutusu için 100-130 milyon avro harcayacakken, aynı miktarda geliştirme çalışmaları yapmayacak olan daha küçük takımlar, sadece 6.5 milyon avro için aynı ürüne sahip olabilecek" burası çok ilginç.

  8. Şener  SALİH avatarı

    F1 ide ticarete döktüler hadi hayırlısı ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir