Mercedes: “Formula 1 Motor Formülü Olmadı”

Mercedes, bu seneki turbo motorlarla Formula 1’in tamamen motor formülü haline geldiği iddialarını kabul etmiyor.

Formula 1’in yeni dönemine Mercedes takımı üstün bir şekilde başlarken Mercedes motoru açık bir şekilde Renault ve Ferrari motorlarına göre daha güçlü görünüyor.

Paddy Lowe “Bu araçlar sistemlerin performansına bağlı, tek elementlere değil.”

“Her şeyi bir araya nasıl getirdiğiniz önemli. Güç ünitesi, güç ünitesinin verimliliği, aerodinamiler gibi her şeyin bir araya getiriliş şekli önemli.”

“Motor, aero ve süspansiyonlardan verimliliği, aynı zamanda ağırlık önemli.”

“Aracımız çok hızlı. Ancak aynı motoru kullanan diğer araçlar o kadar hızlı değiller. Bu yüzden tüm sistem önemli.” dedi.

Lowe ayrıca, Ferrari ve Renault motorlarının kısa süreli yaşadıkları sorunların kendilerinin daha güçlü görünmesini sağladığını ancak kendilerinin sürekli olarak gelişmelerinin diğer üreticilerin gelişimini maskelediğini söyledi.

Lowe “Güç ünitesi konusunda bir sürü eksiklikler vardı. Ne kadarı temel sorun ne kadarı kısa vadeli bunu öğrenmeleri gerekiyordu.”

“Çoğu kısa süreli sorundu ve üstesinden gelindi. Bunu tam olarak bilmek zor çünkü bir çok alanda zorluyoruz. Onların hangi alanlarda zorladıklarını bilmiyoruz.”

“Biz kendi programımıza odaklandık ve her yarış aracı geliştirmek için zorluyoruz. Ancak iyi bir fark koruduğumuz için mutluyum.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes: “Formula 1 Motor Formülü Olmadı”” için 5 yanıt

  1. RENAULT F1 Team avatarı
    RENAULT F1 Team

    Aynen iceCold kardeşim tamamen katiliyorum. Mersedesi sevmem israf arabasi zaten… bos bos konusuyolar tirt

    1. Renaultun parcasi Mercedesden daha pahali.
      Mercedes bir kere bozuluyorsa Reno 3 kere bozuyor
      Mercedesi 20 yil rahatlikla kullanabilirsin ama Rone 5 yil.
      Daha benzerleri sayilabilir.ama senin kafada adamlar Mercedesin israf oldgunu sanir.cunku basit dusunurler.uzun vadeli dusununce Mercedesin daha ekonomik Renonun daha pahali oldugu ordaya cikar.ama anlayana…..

  2. Aracımız çok hızlı aynı moturu kullanan diğer takımlar yavaş diyorsun da motorun ayrıntısını rakibe veriyor musun? Aynı güçte motoru kullandığınızı kim bilecek? Bu saçma açıklamalara devam edin siz.İnanan da yok gerçi.

      1. Sen istisnasın o zaman.Yoksa gördüğüm çoğu yerde Mercedes’in diğer takımlara aynı motoru vereceğine inanan F1den anlamaz.Kimse kusura bakmasın herkes rahat şampiyonluğu tercih eder.Aynı moturu diğer takımlara verselerdi Mclaren bu kadar geride kalır mıydı acaba?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir