Allison: 18 İnç Lastiklerde Dikkatli Olmak Gerek

yazar:

kategori:

Ferrari’nin teknik patronu James Allison Formula 1 takımlarının spora 18 inç lastiklerinin getirilmesi olasılığına karşı yeterince doğru bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz ay Pirelli Lotus aracıyla deneysel 18 inç lastikleri test etmişti. İtalyan üretici 2016’da yeni lastikleri spora kazandırabileceğini söylemişti.

Allison ise yeni lastiklere geçişin çok dikkatli planlanması gerektiğini ve çok fazla zamana ihtiyaçlarının olacağını söyledi.

“Tüm takımlar için çok önemli olan şeylerden birisi tutarlı rüzgar tüneli lastiklerine sahip olmamız, çünkü araç üzerinde aerodinamik olarak en önemli şeylerden birisi de lastiktir.”

“Gerçek lastiğin şeklini rüzgar tünelinde en kadar iyi oluşturabilirseniz bu aracınızın ne kadar yere basma kuvvetine sahip olacağının temel etkisini yaratır ve CFD de bu araçlarla birlikte kritik önemdedir.”

“Bu yüzden birisi 2017’de şu 18 inç şeylerden getirecekse bize bir sene önceden rüzgar tüneli lastiklerini sağlamak zorundadır. Takımlar için önemli olan şey bu tedarik zamanlamasıdır.”

Allison daha büyük lastiklerin yeni mühendislik fikirlerinin önünü açabileceğine inanıyor.

“Bu çok ilginç bir proje olacaktır, çünkü lastikler çok farklı karakteristikte olacaklar. Jantların içinde kalacak boş alanlar yeni bir araştırma ve mühendislik alanı olacak ve tüm sporu şekillendirirken çok dikkatli ve iyi planlı olmak gerek.”


Yorumlar

“Allison: 18 İnç Lastiklerde Dikkatli Olmak Gerek” için bir yanıt

  1. Alpay Rüzgar avatarı

    hooop konu geldi rüzgar tüneline

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir