Belçika’da Kobayashi’nin Yerine 3 Kez Le Mans 24 Saat Yarışını Kazanan Lotterer Geçebilir

yazar:

kategori:

Son çıkan iddialara göre 3 defa Le Mans 24 Saat yarışında galibiyete ulaşan Andre Lotterer, Belçika’da sürpriz bir şekilde Caterham takımı ile yarışabilir.

Autosport’ta çıkan habere göre son dönemde Audi ile LMP1 kategorisinde başarılar kazanan ve Japonya Super Formula şampiyonasında iyi bir dönem geçiren Lotterer, Caterham takımı ile Formula 1’de ilk yarışına çıkabilir.

Yeni sahipleri ile takımda değişiklikler yapan Caterham, sürücü kadrosunda da değişiklikler yapabilir. Özellikle Kamui Kobayashi’nin koltuğunun garanti altında olmadığı ve Lotterer’in anlaşma sağlaması halinde Japon sürücünün yerine geçeceği düşünülüyor.

Belçika’da yeni aerodinamik paketini piste sürecek olan Caterham, sürücü açısından da taze bir bakış açısı planlıyor.

Henüz resmi bir durum yok. Caterham Lotterer ile anlaşma sağlayamazsa mevcut sürücülerle devam edecek.

Lotterer, 2000 – 2002 yılları arasında Jaguar’ın F1 aracı ile test sürüşleri yapmıştı. Ancak Lotterer son dönemde Super Formula’da mücadele etti. 2011’de şampiyon olan ve geçen sene ikinci olan Lotterer tek koltuklu araçlarda iyi deneyime sahip. Bunun yanında bu başarıları sayesinde gerekli süperlisansı da aldı.

Bu anlaşmanın olması halinde Lotterer, bu hafta sonu Japonya Motegi’de yapılacak bir yarıştan feragat etmesi gerekecek. Bunun yanında Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda mücadele ettiği Audi’den de izin alması gerekecek.


Yorumlar

“Belçika’da Kobayashi’nin Yerine 3 Kez Le Mans 24 Saat Yarışını Kazanan Lotterer Geçebilir” için 4 yanıt

  1. kobe cok daha ıyı takımlara layık…force ındıa lotus gibi….caterham a verecen maldonado yu yırtınsın arkada…

  2. Formula 1 iyice çığırından çıktı. Bu sporun sonu yakındır, böyle politikayla işler yürümeyecek. Yavaş yavaş izleyici kaybetmeye başladı ve bu artacak her geçen gün.

    Siz istediğiniz kadar pist üzerinde şovu geliştirmeye çalışın. Kaliteli izleyiciler adalet kavramını arayacaktır burada. Paralı pilotlar arttıkça izleyici azalacak. Formula 1 kendi kemiğini kemirmeye devam ediyor.

  3. Şimdi gidip Kobayashi’yi mi değiştiriyorlar? Demek ki Ericsson iyi para getirmiş, buna mecburlar.

  4. ericson un sanki bir şey yapmışlığı var. anca çarpsın arabayı güvenlik aracı soksun. kobayashi bin kat üstün pilot ondan ama parası ve destekçisi yok demek ki. yazık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir