Alonso: “Umarım Yeni Çalışanlarımız Ekstra Beygir Bulabilirler”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Belçika GP öncesinde perşembe günkü röportajında takım arkadaşı Marco Mattiacci’nin açıklamalarını yorumlarken aynı zamanda gelecek sene 17 yaşındayken yarışmaya başlayacak olan Max Verstappen için açıklamalar yaptı.

Verstappen için Alonso “Bakalım gelecek sene neler yapacak. Şu an için ona hoş geldin diyor ve en iyisini diliyorum.”

“Ben muhtemelen 17 yaşımdayken hazır değildim. Belki o dönemlerde hazır hissettim ancak Formula 1’de geçirdiğim 14 senenin ardından çok fazla geliştiğim alanları görebiliyorum. Bugün ise Formula 1 araçlarını sürmek daha kolay. Çok fazla fiziksel olarak gereksinimi yok. Bu yeni gelenler için yardımcı olur.” dedi.

Mattiacci’nin daha agresif olmaları gerektiği düşüncesi için Alonso “Aslında son senelerde zaten oldukça agresiftik. Buna 2012’den beri pull rod süspansiyon kullanılmasını ve arka tarafta yeni egzoz konseptini örnek gösterebiliriz.”

“Gelişimi sürdürmeye odaklanmalıyız. Aynı zamanda fabrikadaki tesislerimizi daha güçlü takım olmak ve yeni fikirlere sahip olmak için iyileştirmeliyiz.”

“Güç ünitesi gelişimi durduruldu ancak gelecek seneden itibaren güç ünitesindeki potansiyeli açığa çıkarmalıyız çünkü rakiplerimizle aynı seviyede değiliz. Umarım yeni insanlar ekstra beygir gücü bulabilirler!”

“Williams ile olan mücadelemiz sezon sonuna kadar devam edecek gibi görünüyor. Spa ve Monza’daki yarışlar onların lehine olacak gibi görünüyor bu yüzden güçlü puanlar kazanmaya çalışmak zorundayız.”

“Pilotlar şampiyonası açısından 3. olmak ve Ricciardo ile mücadele etmek isterim ancak bu oldukça büyük bir hedef gibi görünüyor.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Umarım Yeni Çalışanlarımız Ekstra Beygir Bulabilirler”” için 2 yanıt

  1. Seneye motor kuralları biraz daha dondurulacak ve seneye güçlü olan hep güçlü kalacak gibi. Ferrari ve Honda’nın nerede olacağını merak ediyorum. Sene sonuna doğru yeni bir üretici açıklamasını daha duyabiliriz.

  2. hayırlısı bakalım 1. seanstaki gibi olursa hep her zaman ilk 3 te olunur :)) maşallah diyelim ekstra guc her zaman lazımdır da

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir