Raikkonen: “F1 Araçlarını Sürmek Eskiden Daha Zordu”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, geçmişte Formula 1 araçlarını sürmenin günümüzdeki Formula 1 araçlarını sürmeye kıyasla daha zorlu olduğunu düşünüyor.

Belçika Gp öncesinde soruları cevaplayan Raikkonen “Geçmişte Formula 1 araçlarının daha hızlı olması için mümkün olan her şeyi yapabilirdiniz.”

“Ancak açıkçası bu kurallar araçları yavaşlatırken şovu geliştirdi. Araçlar geçmişte daha güzel görünüyordu ve sürüşü çok daha fazla mücadele gerektiriyordu. Ve bazı açılardan sürüş daha eğlenceliydi.”

“Diğer taraftan şimdi daha fazla geçiş var. Ancak bazen eskiye dönüp o araçlarla yarışmanın hoş olacağını düşünüyorum.” dedi.

Raikkonen ayrıca geçmişte kendisinin de yaptığı gibi pek fazla tek koltuklu serilerde deneyimi olmadan F1’e girecek olan Max Verstappen’i de değerlendirdi.

Raikkonen “Ben F1’e gelmeden önce bir tam sezon geçirdim ve 23 yarışa katıldım. O muhtemelen daha fazlasına katılmıştır. Ben iyi iş çıkardım. Onun neler yapacağını zaman gösterecek. Spor şu anda geçmişe göre daha direkt. Daha fazla kişiye puan veriliyor. Bu yüzden onun sorun yaşayacağını düşünmüyorum.” dedi.

Spa pistinin kralı olarak adlandırılan Raikkonen, en son 2009’da kazandığı Belçika için Raikkonen “Yine kazanırsak bu mucize olur.”

“O sene KERS kullanan bir kaç takımdan birisiydik ve sistemin bize faydası oldu. Umarım genel olarak iyi bir hafta sonu geçiririz ve iyi bir yarış olur. Böylece gelişmeye başlarız.”

“Ancak muhtemelen burası ve Monza bizim için en kolay yerlerden birisi olmayacak çünkü düzlük hızımız yetersiz. Bu pistlerde düzlük hızı çok önemli. Sezonun son bölümü bizim için, özellikle son 2 yarışta daha iyi hissetmem sayesinde daha iyi olabilir.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “F1 Araçlarını Sürmek Eskiden Daha Zordu”” için 2 yanıt

  1. O sene KERS kullanan bir kaç takımdan birisiydik ve sistemin bize faydası oldu.

  2. eger su bir ay icinde birseyler bulupta hizlanmadilar ise isleri cok zor. baska macaristan kalmadi eh belki singapur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir