Belçika GP İtibariyle Güç Ünitesi Kullanımları

yazar:

kategori: ,

2014’te dayanıklılığın önemi arttı ve sürücülerin kullandıkları güç ünitesi parçaları şampiyonanın gidişatını değiştirebilir.

Sürücülerin her üniteden beşer tane kullanma hakkı var, daha fazlasında grid cezası uygulanıyor.

Bir sürücü ilk kez altıncı bileşeni kullandığında 10 sıra grid cezası alacak, sonrasında kullanacağı altıncı bileşenlerde beş sıra cezaları uygulanacak.

 

ICE – Internal Combustion Engine – İçten Yanmalı Motor
TC – Turbo Charger – Turboşarj
MGU-K – Motor Generator Energy-Kinetic – Motor Jeneratör Ünitesi-Kinetik
MGU-H – Motor Generator Energy-Heat – Motor Jeneratör Ünitesi-Isısal
ES – Energy Store – Enerji Depolama
CE – Control Electronics – Kontrol Elektronikleri

Untitled-3


Yorumlar

“Belçika GP İtibariyle Güç Ünitesi Kullanımları” için 2 yanıt

  1. rezilliğe bak. şu an bu haberi okuyan bizler, oturmuş moron gibi şunun mg’sinden şu kadar kalmış da bilmem dsafdsa’sından bu kadar kalmış diye harflere rakamlara bakıp bakıp bir halt ettiğimizi sanıyoruz.

    tamam kardeşim, 10 sene önceki gibi antrenmanda başka, sıralamada başka, yarışta başka motorlara gerek yok, çorap değiştirir gibi motor değiştirilmesin eyvallah da bu kadar da su kaçırılmaz. yerim senin bilmem ne üniteni. millet hesap yapmaktan yarışacak hali kalmadı; misal başarılı sonuç için bi tarafını yırtmak üzere konsantre olması gereken, yarışta şunu şunu yapmalıyım diye kafa yorması gereken vettel, işi gücü bırakmış ünite hesabı yapıyor daha yarış başlamadan. hey yavrum hey, motorsporlarının zirvesine bak hele..

  2. tabi burada kullandıkalrı ünitelerin kaç yarış kullanıldığı da önemli
    herkesin tahmin ettiği gibi mercedes motorlular diğerlerine göre daha iyi durumda ferrari de iyi görünüyor ancak ferrari müşteri takımları için aynı şey geçerli değil gözüküyor
    renault takımları sezon başındaki sorunların ceremesini çekecekler ilk cezalar lotus(muhtemelen maldanado) için gelecek gibi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir