Newey: “Karting Yapan Çocuklar Okula Gitmiyorlar!”

yazar:

kategori:

Adrian Newey, bazı ailelerin çocuklarının karting yapabilmesi için okul görevlerini göz ardı ettiğini belirterek önemli bir konuyu gündeme getirdi.

Son günlerin en çok konuşulan konusu, Red Bull’un 16 yaşındaki Hollandalı sürücü Max Verstappen ile anlaşması oldu. Newey, bu konudan ziyade eğitim konusundaki endişelerini dile getirdi.

Newey “Dürüst olmak gerekirse karting ya da düşük serilerdeki sürücülerin çoğu okula gitmiyor.”

“Okula gitmiyorlar. Aileler özel öğretmenler tuttuklarını söyleyerek gizleniyorlar ancak bir çoğunda öyle şey olmadığını düşünüyorum. Bundan eminim.” dedi.

16 yaşındayken uygunsuz davranışları nedeniyle özel okuldan ayrılması istenen Newey, üniversitede havacılık okumuş. Newey, şu anki gençlerin çoğunun sınav sonuçlarının üzücü olduğunu söylüyor.

Newey “O çocukların çoğunun belgesi yok. Çoğu zaman okula gitmiyorlar ve doğru dürüst bir eğitim almıyorlar. Yarışlardan sonra onlara ne oluyor bu ayrı bir soru.”

“Motor yarışları dünyası acil bir şekilde bu duruma el atmalı çünkü bu duruma izin vererek sorumsuz davranıyoruz.” dedi.

Gelecek sene yarışacak olan Verstappen, okuldaki derslerinin iyi olduğunu söyleyen babası Jos, oğlunun gelecek sene Formula 1’le birlikte okula gitmeyi sürdüreceğini söyledi.

Mevcut Formula 1 pilotları içerisinde Nico Rosberg’in GP2’de yarışmak için havacılık bölümünde okumayı reddettiği biliniyor.


Yorumlar

“Newey: “Karting Yapan Çocuklar Okula Gitmiyorlar!”” için 4 yanıt

  1. Arkadaşlar bende Formula 1 pilotu olmak istiyorum gp3 falan her neyse liseyi bitirdim.Formula 1 pilotu olmam için ne yapmam gerekir.

    1. bu soruyu 10 sene önce sorman gerekir öncelikle

      1. 10 sene öncede sordum.Hiç kimse yardımcı olmadı.

  2. çalışıyoz mecbur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir