Şampiyonlar Yarışında Uluslar Kupası Almanya'nın

Michael Schumacher’in açılış ayağını kaybetmesinin ardından Vettel finalde Marcus Gronholm ve Heikki Kovalainen’i mağlup etmeyi başardı.

2004’te de Heikki Kovalainen’e mağlup olan Schumacher bu seferde kalkışta gecikince Fn pilota yine yenildi. Daha sonra ikili birbirine yakın gitsede Kovalainen ilk uzun virajda Schumacher’i geride bıraktı.

Daha sonra Vettel, son 2 sene Ford Focus ile mücadele eden 2 defa Dünya Ralli Şampiyonasını kazanan Marcus Gronholm’u geride bırakarak herkesi şaşırttı.

Vettel’in tek mağlubiyeti Amerika adına yarışan Travis Pastrana’ya karşı oldu ancak bu bölümde Schumacher kazanmayı başardı.

En büyük kaza ise 4 Champ Car şampiyonu Sebastien Bourdais geldi. Pilotlar artık kendi adlarına mücadele edecekleri yarışlara hazırlanıyorlar.


Yorumlar

  1. Vettel kötü bir araba ile de iyi işler başardı Çinde özellikle. O bağırış hala aklımda. 🙂

  2. massathebest avatarı

    3 ncü yarış buggy ile yapılsaydı şampiyon Schumi olacaktı, ama dtm'ci extrom kendi aracına benzeyen araçla kazanmayı başardı:( tebrikler Schumi her zamanki gibi süpersin. hele buggy aracını harika kullandı..

  3. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    zaten vettel'e geleceğin m.schumacher'i diyorlar. ne de olsa alman :)hadi bakalım ilerde iyi işler yapmasını bekliyorum.

  4. vettelin iyi bir araçla f1 de neler yapabileceğini görmek istiyorum.iyi bir pilot kendisi kanımca.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir