Mercedes, Honda Anlaşması İçin Para İstiyor

yazar:

kategori:

Norbert Haug, şu anda Honda olarak bilinen takımın 2009 sezonunun tamamı için destekleneceğinin belli olmasına kadar Mercedes Benz’in bu takıma motor vermeyeceğini belirtti.

Alman otomobil üreticisi, Brackley kökenli takıma motor verebileceğini söylemişti ama bu haftasonu gelişmelerinde Honda Racing’in şimdiye kadar sadece sezonun ilk dört yarışı için finansal desteği sağladığı yer alıyordu.

8 milyon Euro’luk bir fiyat etiketi söylentileri ile birlikte haber ajansı DPA’ya konuşan Norbert Haug, Honda’ya yardım etmek istediklerini ama bir şeyin hediye edilmeyeceğini açıkladı.

Haug: " Peşinen herhangi bir şey vermiyoruz. Sadece anlaşmadaki para temin edilince bu olur."


Yorumlar

  1. kaan kaanhan avatarı

    arkadaşım.. bir takım, aracının sidepod girişlerinin genişliğini veya soğutmaya yardımcı delikleri, bacaları vs.., motorun uygun çalışma ısısı ile orantılı yapmak zorundadır, burda herkes hemfikirdir. dolayısıyla takım tutupta sidepod girişlerini hatırısayılır düzeyde kapatabiliyorsa nispeten ısınma sorunu yaşamıyordur. ben çok şey biliyor edasına hiç kapılmam ama ortada olan gerçeği söylemişim sen demediğini bırakmamışın maşallah. devam ediyorsun, bilmemek ayıp değil, yaşın kaç filan bunlar çocukça basit söylemler. aerodinamik etkinlikten bahsetmişsin, dolaylı veya direk etkiler zaten, benim söylediğim soğutma ile ilgili olan kısmı,bunlar bilinen şeyler tartışması bile garip. benzinli motorların verimsiz olduğunu çoğumuz biliriz,(benzinli motorun genel karakteri hepsi için geçerli) nerdeyse %60 lık bölümü ısı olarak boşa gider. sürtünmeyle ve aktarma organlarındaki kayıp cabası. herneyse, reno ve merco motorları diğerlerine oranla daha az ısındığı gerçek,bu A.Newey nin reno motorunu seçme sebeplerinden birisiydi.kullandığın teknolojide verimi etkileyen faktörlerden olduğuna göre, misal sen motorda daha gelişmiş bir motor yağı kullanırsın, daha iyi kayganlık sağlarsa, sürtünmeyi azaltıp nispeten ısıyı düşürürsün, daha küçük radyatör girişi yapıp, drag etkisinden kaçınmaya çalışırsın vs.. birbirini etkileyen unsurlar. bu çerçevede sezon ortasında merco motorunda kullanılan yeni formullü mobil yağlayıcısının motor üstünde çok olumlu sonuçlar doğurduğunu bizzat martin whitmars söylemiştir.(veya motorda yaptığınız herhangibir değişiklik) "verimlilik" kavramını mühendislikteki misal %20 ye bağlarsın onda sorun yok, ben sadece biraz daha geniş baktım olaya. ayrıca yaşın kaç muhabbetlerine girerek zaten yapmak istediğin şeyi ben çok iyi anladım. takıl kafana göre.

  2. daha rahat ısınmıyordur olsa olsa daha rahat sogutuyordur motoru mclaren.lastikleri daha rahat ısıtıyordu bildiğim kadarıyla??

  3. yaa kaan arkadşım aynı şeyi yapmaya devam ediyorsun anlamadığım daha az ısınan motor olduğu kanısına nasıl varıyorsun.motor kapağı yarıklarından bahsetmişsin takımlar herzaman motor kapağı yarıklarını soğutma amaçlı yapmazlar bilakis aerodinamik etkileri göz önünne bulundurarak istedikleri hava akımını yaratmaya çalışırlar.yaşını merak ediyorum gerçekten.bilmemek ayıp değil arkadaşım gayet normal bu sporu mühendisler izlemiyor sadece.ama bişeyler biliyormuş edasına verimden motor kavramından bihaber şekilde yorum yapmak en büyük bilgisizliktir.ben sataşmak yada olay çıkartmak için asla yorum yapmadım yapmam da fakat yapım gereği bilgi sahibi olduğum alanlarda yanlış bişeyler söylendiği zaman düzeltme ihtiyacı duyarım.başka hiçbir maksadım olamazda zaten

  4. kaan kaanhan avatarı

    @magicalonso,yorumun hayret verici,gerginlik çıkarmaya yönelik. ısı konusunda; diğerleri soğutma yarıkları açarken McLaren tam tersine kapatıyordu,sence neden kapatmıştır? maksat muhabbet olsun diyemi 🙂 hp desen ha keza "en güçlü denilen" ferrari motorundan çok farklı olmadığı gözle görülür derecede artı reno çıkmış bu motorların yanında güçsüz kaldım demiş, yaklaşık güç farkınıda 1. ağızdan belirtmiş, dayanıklılık desen gayet tatminkar, başarılı olduğuda su götürmez.şimdi 1 no lu rakibine göre; daha az ısınınan,daha dayanıklı,en az onun kadar güçlü ve başarılı olmuş.. bunların ışığında "verimli" demişim çok büyük hata etmişim. verimlilik senin düşündüğün gibi dar bir kapsamdan ibaret değildir. yazdığın yorum tamamiyle olumsuz yönde tartışma çıkarmaya yönelik, bu senin için ilk değil, tarzın bu.

  5. en az problen yaşayan en başarılı değil, en dayanıklı oşluyor, şeklinde olacaktı ilk saptama..

  6. yanılmıyorsamn son 3 yılda yarışlarda en az problem yaşayan motor mercedes-benz..dolayısıyla en başarılı motor da oluyor..verimlikik ise başarı + dayanıklılık şeklinde hesaplanacağına ve mclaren son iki yılın en hızlı takımlarından biri olduğuna göre durum ortada..habere gelkirsek, keşke mercedes hondaya bişiler yapıp çok az paraya motor verse.hatta, reklam niyetine versinler motorları, nolacak ki :))

  7. kaan arkadaşım mercedes motorunun en verimli motor olduğu kanısına nasıl vardın.takımlarım motorlarda elde etmiş olduğu güçler ve yakıt tüketimleri bile net olarak bile bilinmezken verimli olduğu kanaatine nasıl vardın hayret ediyorum.lütfen bişey bilmiyorsanız bol kepçeden yuvarlamayın.teknik konularda derin yorumlar yapacağınıza sporla ilgili normal bir seyirci gibi yorum yapın ki bizde sizi bişey biliyor zannedelim.Rahmetli Uğur Mumcunun dediği gibi ey benim bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan halkım

  8. yasin o yüzden honda bu hale geldi.Motorları çok güçlü olduğu için:)
    bmw de motor verecekmiş.Buradan bir kere bmw yi tanımadığınız ortada.

  9. kaan kaanhan avatarı

    kendileri için ne uygun olursa onu seçeceklerdir. merco, ısınma ve güç değerleri açısından bakınca en verimli motor, o fiyata daha iyisi varsa kaçırmasınlar 🙂

  10. ısrarla reno veya bmw motorunu öneriyrm yada honda motoruyla devam etsnler hondadan alsınlar bildğim kadaryla honda motoru grdin en güçlü motorlarından hem daha ucuza mal olur tabı honda kabul edermı bılmyrm motor tedarıkını

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir