Hamilton Frenlerde Sorun Yaşamış

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Belçika sıralamalarında takım arkadaşı Nico Rosberg’e geçilmesinin ana sebebinin frenler olduğunu düşünüyor.

Sıralamaların son seansına kadar güçlü görünen Hamilton, son seansta takım arkadaşını geçemedi ve ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Hamilton “Burası frenlerde kendinize güvenmeniz gereken bir pist. 3. seansta görmüşsünüzdür, düzlükte giderken sol frenler her nedense çalışmıyordu. Sebebini bilmiyorum.”

“Frenleme anında sürekli kayıyordum. Kaydığınız zaman da toparlaması zor oluyor. Fren dengesini öne almak gerekiyor. Düzeltmek o kadar kolay olmuyor.”

“Bu gece bu durumu düzeltmeye çalışacağız. Yarın için sorun olacağını düşünmüyorum.”

“Bugünkü sonuç nedeniyle hayal kırıklığı yaşamıyorum. Geçen senelere bakarsanız burada ikincilik başlangıç için en iyi yer. Geçen sene poleden başladım ancak Sebastian Vettel’e geçildim.”

“Burada ikinci olunca startta en iyi fırsata sahip oluyorsunuz. Pozisyonumdan mutluyum.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton Frenlerde Sorun Yaşamış” için 9 yanıt

  1. he he öyle. 😀

  2. clubbed to death ......... (spä2000) avatarı
    clubbed to death ……… (spä2000)

    iMAJ:
    Hamilton “Burası frenlerde kendinize güvenmeniz gereken bir pist. 3. seansta görmüşsünüzdür, düzlükte giderken sol frenler her nedense çalışmıyordu. Sebebini bilmiyorum.”

    Şayet Hakkinen, Senna, Schumacher gibi büyük pilotların arasına katılmak isteyen birisi olsa idim.
    Sıralamalardan sonra basına aracın harika olduğunu söylerdim. Harika bir araca sahip iken Rosberg e nasıl geçilir bu adam tartışmalarını umarsamadan.
    Basına verdiğim araç harika demecinden sonra mühendislerle yapılacak olan toplantıda yarış mühendisimden istemiş olduğum telemetri verilerinin ışığında sol frenlerimin çalışmadığını ve yarışta fren dengesi problemini nasıl çözeceğimizi tartışırdım.

    Her zaman güçlü görünmelisin.
    Değilsen bile.

  3. Frenlerini ısıtamazsan sorun yaşarsın tabi. Geçen yarış bu sebepten spin attı ve az daha yarış dışı kalıyordu. Aradan koca bir tatil geçti ama hâlâ meseleyi anlayamamış.

  4. düşmesem de inecektim 😀

  5. Startta ham rosbergi geçer demedi demeyin 🙂

  6. Son 2 sıralamayı düşününce şuanki pozisyonundan mutlu olman gayet normal.

  7. Gridin temiz tarafı işte ne güzel yerdesin. 2-4-6-8 başlayanları yarın izleyin nasıl kalkıyorlar.

  8. Her pilotun ıvır zıvır bahanelerinden düşünülecek bir şey yok Rakibine mağlup olunca bu tarz açıklamaları yapmayan F1 pilotu görmedim ben daha yarın yarışı bekleyelim keyifli olacak

  9. Yani çok enteresan ve düsündürücü gerçekten hemen öncesinde 2 dk öncesinde q2 de böyle bir problem yoktu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir