2014 Belçika GP Sıralamalar – Yağmur Altında Pole Rosberg’in!

2014 Formula 1 Şampiyonası’nın 12. yarışı olan Belçika GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Nico Rosberg’in oldu.

Tamamen yağmur altında geçen sıralamalarda son seansa kadar Lewis Hamilton en hızlı isim gibi görünüyordu. Ancak sıralamaların son seansında öne geçen Rosberg 2.05.591’lik derecesiyle bu sene 7. kez polü kazandı.

Hamilton son seansta ilk turlarında hatalar yapmasının ardından son turlarında durumu biraz kurtarmayı başardı. Hamilton son hakkında derecesini biraz daha geliştirse de takım arkadaşının 0.3 sn gerisinde 2. oldu.

Mercedes pilotlarını bu sene pek iyi bir dönem geçirmeyen Red Bull pilotu Sebastian Vettel takip etti. Vettel pole pozisyonunun 2.2 sn gerisinde 3. oldu.

Ferrari’den Fernando Alonso 4. sırayı elde ederken onu son anda korkutucu anlar geçiren Red Bull pilotu Daniel Ricciardo takip etti.

Mercedes’in en büyük rakibi olması beklenen Williams’tan Vatteri Bottas ancak 6. olurken onu McLaren’den Kevin Magnussen ve Ferrari’den Kimi Raikkonen takip ettiler. Williams’ın diğer pilotu Felipe Massa ise 9. sırada kaldı.

Son seansa kalmayı başaran isimlerden Jenson Button, son seansta en yavaş isim olarak seansı 10. sırada tamamladı.

Toro Rosso pilotları Daniil Kvyat ve Jean Eric Vergne seansı 11 ve 12. sıralarda tamamlarken Force India’dan Sergio Perez 13. sırada yer aldı. Force India’nın istikrarlı sürücüsü Nico Hulkenberg ise ilk seansta elendi.

Sauber’den Adrian Sutil 14. olurken onu Lotus’tan Romain Grosjean takip etti. Marussia pilotu Jules Bianchi ise yağmurda bir kere daha kendisini göstererek ikinci seansa kalmayı başardı.

Hafta sonuna kazayla başlayan Lotus pilotu Pastor Maldonado 17. olarak ilk seansta elendi. İlk seansın bir diğer sürprizi Hulkenberg oldu.

Caterham ile Formula 1’de ilk yarışına çıkacak olan Lotterer, yağmur lastikleriyle deneyimsiz olmasına rağmen takım arkadaşı Ericsson’u geçmeyi başardı.

 

Pos Driver                Team                  Time       Gap   
 1. Nico Rosberg          Mercedes              2m05.591s            
 2. Lewis Hamilton        Mercedes              2m05.819s  +0.228s   
 3. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault      2m07.717s  +2.126s   
 4. Fernando Alonso       Ferrari               2m07.786s  +2.195s   
 5. Daniel Ricciardo      Red Bull-Renault      2m07.911s  +2.320s   
 6. Valtteri Bottas       Williams-Mercedes     2m08.049s  +2.458s   
 7. Kevin Magnussen       McLaren-Mercedes      2m08.679s  +3.088s   
 8. Kimi Raikkonen        Ferrari               2m08.780s  +3.189s   
 9. Felipe Massa          Williams-Mercedes     2m09.178s  +3.587s   
10. Jenson Button         McLaren-Mercedes      2m09.776s  +4.185s   
Q2 cut-off time: 2m09.272s                                 Gap **
11. Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault    2m09.377s  +2.768s
12. Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Renault    2m09.805s  +3.196s
13. Sergio Perez          Force India-Mercedes  2m10.084s  +3.475s
14. Adrian Sutil          Sauber-Ferrari        2m10.238s  +3.629s
15. Romain Grosjean       Lotus-Renault         2m11.087s  +4.478s
16. Jules Bianchi         Marussia-Ferrari      2m12.470s  +5.861s
Q1 cut-off time: 2m11.081s                                 Gap *
17. Pastor Maldonado      Lotus-Renault         2m11.261s  +4.131s
18. Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes  2m11.267s  +4.137s
19. Max Chilton           Marussia-Ferrari      2m12.566s  +5.436s
20. Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari        2m13.414s  +6.284s
21. Andre Lotterer        Caterham-Renault      2m13.469s  +6.339s
22. Marcus Ericsson       Caterham-Renault      2m14.438s  +7.308s

107% time: 2m16.029s
* Gap to quickest in Q1
** Gap to quickest in Q2

Yorumlar

“2014 Belçika GP Sıralamalar – Yağmur Altında Pole Rosberg’in!” için 54 yanıt

  1. Alpay Rüzgar avatarı

    bence ROS-HAM arası “ARAÇ” farkı yok bence sonuçta 0.3-0.5 sn içinde kalıyolar bu pilotaja girer.
    sorunlar hep HAM ın başına geliyor bunda kasıt aranabilir ama araçların farklı olduğunu düşünmüyorum

  2. Bugün yağmur ayarı yapanlar yarın kuru zemin ayarına geçemiyor değil mi ???

    1. Samet Demirel(GillVill) avatarı
      Samet Demirel(GillVill)

      Parc Ferme kurallarına göre sıralamaların başladığı seanstan sonra araçta değişkliğe gidilemiyor yapılan bir değişiklikte araç pit yolundan yarışa başlamak zorunda kalıyor

  3. Tek turun en iyi pilotu olarak hep Hamilton’ı kabul ettik. (Ki bence hâlâ da O) Üstüne bir de pist ıslak olunca Rosberg’i ezer geçer dedik ama bu sıralamada da ağzımızın payını verdi Rosberg. Tebrikler.
    Vettel yağmuru görünce önceki yarışlarda da olduğu gibi geride kalanların en hızlısı olmayı başardı. Ancak bu biraz daha özeldi, çünkü dün sadece 10 tur atabilmişti. Özel bir adam.
    Ferrari ‘nin kuru hava ayarı yaptığını düşünmüştüm ancak Metin Mete yüksek downforce ile birlikte yağmur ayarı yapıldığını yazmış twitte. Anlam veremedim. Buna rağmen Alonso yine iyi iş çıkardı. Raikkonen yağmurda yine bekleneni veremedi.
    Williams’ lar da beklentinin çok uzağında kaldılar.
    Bottas – Massa pilot ikilisi diğer 3takımdan daha zayıf kalıyor. Güçlü pilotlarla bu yıl mutlaka yarış kazanabilirlerdi.
    Magnussen cumartesi günü Button ‘ı yine geride bıraktı. Yarın da muhtemelen Button önde olur.
    Bianchi müthiş işler çıkarmaya devam ediyor. Daha iyi bir aracı hak ettiğini yine gösterdi.

    Aslında asıl konuşulması gereken Mercedes lerin 3.araçtan 2 saniye daha hızlı olmaları. Heves kırıcı gerçekten. Umarım en azından sezon sonuna doğru daha rekabetçi yarışlar izleriz

    1. Samet Demirel(GillVill) avatarı
      Samet Demirel(GillVill)

      Metin Mete Ferrari yüksek downforce ile yarıştı demiş ama ben buna anlam veremedim. Çünkü Les Combes öncesi Kemmel düzlüğünde en hızlı 3. araç Ferrari tamam Ferrari yarış ayarı ile çıkmış olabilir ancak bu verilere bakınca sanırım ilk 10’un tamamı yağmur ayarlarıyla yarışa çıkmış oluyor. Şu fotoya bakıpta Ferrari’nin yağmur ayarı yaptığını düşünmüyorum , kaldı ki motor anlamında Mercedes’in gerisindeki Ferrari’nin çoğu Mercedes motorundan daha daha yüksek hıza çıktığını düşünürsek 🙂

      1. Samet Demirel(GillVill) avatarı
        Samet Demirel(GillVill)

        *yağmur ayarı

  4. rosberge tebrikler çok iyi sürdü ve aldı alo gerçekten iyiydi vettelle arada çok az fark vardı. williams yağmurun kurbanı oldu yarın kuru olursa williams ön plana çıkar.Kuru havada geçerse yarışl raikkonenin starta wiliamsları geçmesi gerekecek arkasında kalırsa vay haline

  5. özellikle f.alansoyu tebrik ederim adam neyapıyor ne ediyor aracı ilk beşe sokuyor. adam ispanyada boğaları getirip aracımı itiyorlar onu bilemem. ama bildiğim tekşey ferrarinin aracının şuan Kimi Raikkonen olduğu yerde. geçensenelerdede Felipe Massa aynı yerlerdeydi

    1. Ferrari de 1.2.araç farkı her zaman vardır.1.araç Ferrari nin gerçek gücünün yansımasıdır.
      Alonso araçtan maksimumu alıyor o aracın pozisyon olarak alabileceği maksimum yer için alonso gereğini yapıyor.Ferrarinin yerini görmek için her zaman 1.araca bakmak gerekir.
      Alonso yu yermek için bunları söylemiyorum bu bir ferrari realitesidir.Bu yüzden takım arkadası kıyaslaması Ferrari için en son düsünülmesi gereken bir durumdur.
      Sunuda unutmamak gerekir Ferrarinin referansı olan 1.araç koltuğuna her zaman o koltuğu hakeden pilotlar oturur.

  6. Mehmet ceviz avatarı

    Oha be üçüncü ye değil onbeşinciye 2 saniye fark olur

  7. ham sasirtti beni.siralama turlarindan once polu alir diyodum.baski altinda performansi dusuyor.ros de mercedesin seffaflik ve takimin iyiligi zirvalariyla ham in telemetri verilerini yalayip yutmus. 🙂 williamslar ozellikle massa hayal kirikligi.force india da ayni sekilde.vettel ve alo ya tebrikler.kvyati cok begeniyorum iyi is cikariyorlar mag le beraber
    son olarak yarin ins keyifli guzel bi yaris olur..

  8. Lotterer’i fena halde tebrik etmek istiyorum. Spa’da bulaşık suyu formatlı bir durumda ilk kez çıkıp takım arkadaşına 1 saniye fark atarak, bizlere zamane Formula 1’inin ne halde olduğunu açık seçik görebilme fırsatını sunuyor.
    2. Sınıf aksiyon filmlerinde siyah polo yaka tişörtleriyle ortalığa tepeden bakan paralı askerleri görürüz ya, F1 pilotları da giderek o hale bürünüyor gibi… Paranın gözü kör olsun durumu işte…

  9. Ben su kanidayim
    Hamilton bu baskiyi kaldiramiyor %10
    Hamilon ayarlari bulamiyor %10
    Rosbergin araci daha iyi %40
    Yada Hamilton araci daha kotu %40

    Abi Rosberge ekstra guc getircek farkli motor haritasi deniyor Hama bisey yok.
    Hamin araci bir suru kontra veriyor Ros jilet gibi.Yani ilk 5 yarisda Hamilton ezti gectide simdimi suremiyor.Inanmam.ben buna.
    Burasi f1 Totonun sevincini herkes gormustur.Ne lowe ne Lauda bu adamin dediklerine karisabilceklerini sanmiyorum.Adam.direk yapisal ve islevsel yerlerde.Ne yapar eder Rosbergi sampiyon yapacak.Surda Hamilton sampiyon olamicak die herkesle iddaya girerim.

    1. İnanmıyorum bu tarz şeylere şampiyonluk isteyen Mercedes takımı neden diğer pilotuna kötü araç versin aynı şey Mclaren’da da olmuştu Hamilton’ın aracın beygir gücü Fernando’dan fazlaymış falan gülünç 🙂

    2. Aslında çok basit hamilton kisisel hatalar yapıyor sıralama turlarında q1 ve q2 de hiç problem yoktu gayet hızlıydı hamilton son bölümde o kadar kusursuz değildi bu gayet açık ve normal.Ama üst üste kisisel hatalar yapması hamilton ın eksi hanesine yazılabilir kaybettiği pozisyonlar ve puanlar adına.Zaten kisisel hatalarını hiç bir zaman inkar etmeyen bir pilot bunuda bu sezon sıkça ifade etti.Bana göre baskı noktasında rosberg e göre daha zayıf.Her pilotun bir diğerine göre artıları eksileri vardır.

      1. Sampiyonluk.isteyen mi.Guldirmeyin milleti adamlar zaten sampiyon.
        Hata yapiyor buna yok demiyorum.Ama viraj cikislarindaki kontralari falan coktu sanmiyorum ki bole hata yapsin.hadi bir yapti iki yapti bu kadar olmaz.
        Hicde iyi dildi Rosberg kadar rahat dil aracta bu cok bariz gozukuyor.
        Ha bu benim gorusum.Herkesin gorusune saygim.var.

  10. rosberg power avatarı

    Birde Vettel ve Lotterer’i tebrik etmek lazım.

    İlk kez sıralama turuna çıkıyorsun ve takım arkadaşına 1 sn fark atıyorsun hemde bunu değişken şartlar altında yapıyorsun. Bravo boş adam değilmişsin.

    Vettel’de adam akıllı tur atamadı hafta sonunda ama yine 3. sırada tamamladı. Güzel bir tur çıkarttı. 2 sn yiyip 3. olduğunu görünce içimden Mercedes’e yuh be kardeşim dedim. 🙂

    1. Mehmet gunaydin ? : )

      1. rosberg power avatarı

        Merhaba dedğiniz kişi ben değilim. Lütfen akranlarınızla benim yorumlarım altında oynamayınız. Teşekkürler : )

      2. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Efendim canım

        1. Canini yesinler.ozletiyorsun kendini bole tip yorumlar gorunce aklimiza geliyorsun.Fazla uzaklasma buralardan. : ) kib.

          1. rosberg power avatarı

            Böyle yorumlar derken? Yukarıda yazdığın saçmalıktan çok daha iyidir emin ol.

          2. Mehmet Günaydın avatarı
            Mehmet Günaydın

            Ben hep buralardayım fakat sizin bu şizofrenik hareketleriniz ne zaman düzelecek onu görmek nasip olur mu bilemem.

  11. 3.Antrenmanlardan sonra dedim zaten ya yağmur yağar ya başka bi karambol olur diye.Ferrari nadiren iyi olma potansiyeline sahip olduğu cumartesiler normal,sakin,kuru zeminde geçmez 🙂 iyi bir çekişme olabilirdi ama Mercedes özellikle yağmurda dünyayla olan ilişkisini tamamen kopartıyor,Red Bull da Mercedes kadar olmasa da yağmurda özellikle geçen sezondan beri yağmurda çok daha iyi.
    Ferrarinin aksine Red Bull da 40 yılda bir cumartesileri iyi olmadığı zaman ya yağmur yağar ya absürd şeyler olur garip tesadüfler tabi bunlar 🙂

  12. MyN1Fernando avatarı

    yarış öncesi sinyaldeki ışıklı reklamı da v6 seslerine çevirmişler 😀 o reklamı bulabilecek birisi var mı ?

  13. Rosberg kocaman bir tebriği haketti. Geçen seneye göre inanılmaz gelişti ve araçla bütünleşti adeta. Ama Hamilton mental olarak geri dönüş yapabilirse rosbergin şansı pek yok. Alonso yine üst düzey. Yarın startta Vettel i geçerse podyum yapabilir.

  14. ros u tebrik etmek lazım tam eşit şartlarda hemde yağmurda her zaman iyi olan hami geçti. kendi potansiyelini şampiyon olabilecek bir araçla ekstra seviyeye çıkardı, takdir etmek gerekir.

    rai bu pistte bile alonun önünde değilse rai nin o takımdan ayrılması gerekir. rai 2004 te o sene rezil bir araç olan mclarenle tarihin en dominant ferrarisini schumacher i geçip birinciliğe uzanmış o seneki tek galibiyetini almıştı. şimdi ise sonuç ortada, yazık.

    vetteli de tebrik etmek lazım. son zamanlarda sıralamalarda toparladı zaten ric e karşı yarıştada aynı şablonu devam ettirebilirse hakkındaki eleştirilere dur diyebilir.

    yarın umarım keyifli bir yarış izleriz 🙂

  15. Rosberg’e tebrikler hatasız sürdü kaptı polü.Lewis içinse bunada şükür diyorum son 2 sıralamayı düşününce sanki heran aracında bir sorun çıkacakmış gibi korku içinde seansın bitmesini bekledim.

  16. Şunu gördüm Hamilton yağmur altında Rosberg’e geçildi sezon başındakilerin aksine bu demek oluyor ki Rosberg araca çok daha alışmış Hamilton pek çok hata yaptı ve araç ile boğuştu yarın yarış uzun ama rüzgar Rosberg’in arkasından esiyor şiddetli bir şekilde

    1. rosberg power avatarı

      Bahaneleri bırakıp tebrik etmeyi öğrenmek lazım.

      1. Sen benim yorumlara yorum yapma ben öyle yapmaya çalışıyorum

      2. Neyi tebrik edeceğimi ben bilirim sen değil

        1. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          Tebrik etmeyi sizden öğrenecek değiliz 😀

        2. rosberg power avatarı

          Kabul etmek gerekir ki bugun rosberg daha iyi iş çıkarttı ve tebriği hak etti. Yarın Hamilton kazansın onuda biz tebrik ederiz. Zayıflık göstergesi değildir bu. Benim yorumlarıma yazabilirsin belli bir mantık çerçevesinde konuşuyorum sende buna ayak uydurabilirsen iletişim kurabiliriz. 🙂

          1. Onu diyorum benim ile muhattap olma ben seninle olmuyorum çünkü anlatabildim mi ?

            1. rosberg power avatarı

              Sen bilirsin 🙂

  17. Yağmurlu da olsa sıralamada heyecan yoktu.2.seansta sıralamayı kimin alacağını hemen hemen tahmin ediyorsunuz zaten.Red bull iyi iş çıkardı. 2.seansın sonlarına doğru yukarıda olacakları belliydi.Raikkonen tur attı mı tam göremedim? Bana tur atmadı gibi geldi.

  18. Yağmur altında Rosberg in Hamilton ı mağlup etmesi gerçekten takdiri hakediyor.
    Rosberg inanılmaz derecede hiç hata yapmayan bir pilot.
    Son derece sıkıntılı kalifiye bir takım arkadası.

  19. Alonso yine 5. olmak için son turunda hata bile yapmışken, ama Ricciardo son sektörde ki hatasıyla 5. liği Alonso’nun almasını engelledi :))) buradan Ricciardo’yu kınıyor, herkese 2 saniyeden fazla fark atan Mercedeslere de oha diyerek mesajımı tamamlıyorum

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      millet bus stopu dönerken mercedes turu tamamlıyor gerçekten bu kadar büyük farka inanası gelmiyor insanın 🙂

  20. Samet Demirel(GillVill) avatarı
    Samet Demirel(GillVill)

    Mercedes GP’nin ıslak zemin altındaki performansı korku verici , Mercedesin yarışta en büyük rakibi Ferrari olucak gibi duruyor. 3. antreman seanslarına da bakarsak gidişat bunu gösteriyor , Williams ise sezon arasında biraz geride kalmış gibi gözüküyor en azından bu zamana kadar geçen süre bunu gösteriyor. Rosberg’te bu hafta sonu araçta daha rahat gözüktü Hamilton’a oranla ve pole pozisyonunu kazanmayı başardı. Alman pilotu tebrik etmek gerekiyor.
    Force İndia’lara gelirsek aerodinamik olarak araç iyice geride kalmaya başladı. Sezonun ikinci yarısı ile beraber yavaş yavaş geri düşüyor takım. Yarın düzlük hızlarını kullanarak bir şey yapabilirler mi , belki puan alabilirler ancak zor bir yarış olacak onlar için. McLaren ise Kimi ve Massa’nın son seansta iyi tur atamamalarından dolayı Magnussen ile 7. sıradan start alacak ama yarış içerisinde işi zor İngiliz takımın.
    Son olarak takım güç dengeleri
    Mercedes-Ferrari,Red Bull-Williams-McLaren-Toro Rosso,Force İndia-Sauber,Lotus,Marussia-Caterham şeklinde gözüküyor. Yarın güzel bir start ile güzel bir yarış bizleri bekliyor olacak 🙂

  21. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    ferraride düşünme kabiliyeti yok bir kere yagmurlu bir havada pilot ne kadar cok tur utarsa o kadar iyidir çünkü her tur birbirine göre cok farklılık gösterebiliyor ferrari rai ye son seansta ilk turunu attırdıgında diger 9 pilot tur atmıştı e böyle oluncada herkesten 1 tur eksik atınca sonuç ortada oluyor.bakalım yarışta yine mükemmel stratejileri devam edecekmi ferrarinin.

  22. E artık Rosberg’i tebrik etmek gerekiyor. Adamın zayıf olduğu bir yarış yok. Eskiden şu şu yarışlarda iyi değil derdik ama şimdi yok. Hamilton zaten tüm yarışlarda iyi. Ama Rosberg gerçekten çok geliştirdi kendini.. Harika turlar attı ve pole’ü sonuna kadar haketi.

    1. Lewis’in telemetre verileri ile kendisini oldukça geliştirdi diye düşünüyorum ben. O noktayı atlamayalım derim 🙂

      1. ah o telemetreyi bi kapatsalarda bizde görsek gerçekten iyi olduğunu.

        1. Her iki tarafta için geçerli bu durum kimin kimden ne aldığı belli değilken çok daha çalışkan rosberg in avantaj elde ettiği düsüncesi pek de gerçekçi ve herhangi bir delile dayanmıyor.
          Ortada bir gerçek varki bu yıl net bir sekilde rosberg hamilton a kafa tutuyor.Neredeyse hiç hata yapmıyor rosberg bu büyük bir meziyet ve kabiliyet bunun yanında oldukça da hızlı bir pilot sahsen beni sasırtmıyor rosberg emeğinin karsılığını alıyor.

          1. rosberg power avatarı

            Ham taraftarları böyledir. Ham birinci olsaydı kimbilir ne hakaretler duyardık. Takmaya değmez : )

            1. Gereksiz yorumlarınıza bir tanesini daha eklemişsiniz bravo.

              1. rosberg power avatarı

                Teşekkürler.

  23. rosberg power avatarı

    Teşekkürler Nico. Mükemmel bir sürüştü!

  24. Hamilton yine hata yaptı Rosberg haketti polü ancak bu nasıl bir farktır yahu 3. Vettel’e 2 saniyeden fazla fark attılar hiç bir şey anlamadım. Ayrıca Toto Wolf’a dikkat! zaten sıralamada takımın 1-2 yapacağı dünden belli ama deli gibi seviniyor çünkü sıralamayı Rosberg alıyor değil mi?

  25. hamilton zaman kaybetti massa engelledi alonsoyu yınede 4 luk ıyı sayılır yarın hava nasıl olucak bakalım :))

    1. Engelleme yok hocam. Bir önceki turda Alonso Massa’yı geçti zaten. Ve Rosberg her ikisine birden yer verdi

    2. Massa Alonsoyu engellemedi o hazirlik turundaydi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir