Williams: “Massa’daki Sorun, Tur Başına 2 Saniyeye Mal Oldu”

yazar:

kategori:

Williams’tan Rob Smedley, bugün Felipe Massa’nın ortalıklarda görünmemesinin sebebini Hamilton’un lastik parçalarının Massa’nın aracına sıkışmasına bağladı.

Smedley, “Felipe inanılmaz derecede şanssızdı. Hamilton’un parçalanan lastiğinin kalıntıları 2. turda Blanchimont’ta Massa’nın aracının tabanına sıkıştı. Üstelik herkesin takip ettiği çizgideydi ve sadece onun aracına takıldı!”

“Lastik parçaları ancak 2. pitstopta temizlenebildi. Yani yaklaşık 20 tur aracının tabanıydı. Müthiş bir downforce kaybına sebep oldu. Ve ona yaklaşık tur başına 2 saniye kaybettirdi. Bütün yarışı henüz 2. turda bitti.”

“2. pitstopta temizlendikten sonra hızlanabildi. Ancak maalesef çok geçti. Öndekilere yaklaştı ama geçmek için yeterli zaman yoktu.” dedi.

Massa ise hayal kırıklığına uğramış durumda.

“Ne yazık ki henüz yarışın başında Hamilton’un patlayan lastiği tabanıma takıldı. Bu aracı çok yavaşlattı. Yaklaşık tur başına 2 saniye kaybediyordum. Ve bu parçalar 2. pitstopa kadar temizlenemedi. Bu andan sonra bana en hızlı araç olduğum söylendi ama çok geçti.”

“Böyle bir şey yüzünden yarışım mahvoldu ve dolayısıyla hayal kırıklığına uğramış durumdayım. Sadece Monza’da şansımın dönmesini ve takıma iyi puanlar kazandırmak istiyorum.”


Yorumlar

“Williams: “Massa’daki Sorun, Tur Başına 2 Saniyeye Mal Oldu”” için 16 yanıt

  1. Massa şanssızlığı.

  2. takımda da mallık var ..arkadas goruyosun 2 sn kaybedıyor sureklı cagır hemen zaman kaybetmeden belkı de o zaman en azından ondekılere daha yakın olabılırdı…

  3. massa yavaş olmasına yavaş bir pilot da ün bir şeyler olduğu bariz belliydi. o kadar da değil yani

    1. Dediğiniz gibi çok çok hızlı birisi değil. Ama Botttas’ın 10 sıra gerisinde kalacak kadar da değil.

      Williams ilk pitte sorunu halletseydi en azından puan alırdı.

  4. Yarışlara yıkanıp gelsen böyle bir sorunun olmaz be Massa 🙂

    1. Yıkanması da paklamaz ben söyleyeyim. 🙂

  5. yazık olmuşta neden williams 2. pit stopa kadar beklemiş ki temizlemek için. gerekirse 20 saniye pitte dur temizleme işlemini tamamla öyle çık en azından puan alırdı massa. kafasız bu takım yönetimleri. ferrari mclaren williams bu 3 ü en kafasızları ki bu 3 ü formula 1 in formula 1 olmasını sağlayan efsane takımlar olması daha acı verici.

  6. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Hakikaten yuh artık dedirtiyor.

  7. bahadır sezgin avatarı
    bahadır sezgin

    Ah be Massa şu şanssızlığını bir kırsan da Bottas’tan aşağı kalan yanın olmadığını göstersen. Sana laf edeler de sussa.

  8. Ya arkadaş bir adamda hiç mi şans olmaz ya?

  9. kafasına 500 metre ötedeki araçtan kopan, zıp zıp zıplayan ve bir türlü pist dışına çıkmayan, yarış çizgisinde bulunan ve de tam massa oradan geçecekken kafa hizasında duran bir yayın çarptığı adamın arabasına diğer 21 pilotun hiç birine takılmamış olan lastik parçaları sıkışıyor. eh, isim massa olunca garip gelmiyor, yukarıdaki örnekteki gibi.

    ve fakat, bu parça sıkışması olayını yarışın başında gören, ilk 8 turda 17 saniye kaybettiğini tespit eden, buna rağmen pite almayan, bu kadar zaman kaybettirdiğinin bilinmesine rağmen ilk pitte temizlemeden tekrar piste yollayan takımın beynine de yazıklar olsun.

    şimdi diyecekler ki,
    “efendim, parçaların tümünü ilk pitte temizlemeye kalksak 10 saniye pitte kalırdı, tekrar piste yolladık ki belki kendi çıkar gider, çıkmazsa da 2. pitte kalanı alırız”.

    ulan dangalaklar,
    massa’nın pit süresi bu kadar umrunuzda da çin’de 70 saniye pitte tutma beceriksizliği gösteren de siz değil misiniz? bir eksik, bir fazla, ne zamandır massa’nın pit sürelerine dikkat eder oldunuz??

    1. bak lewis’e laf ediyordun. haketti falan diye. rosberg çarpmasa o lastik parçaları massa nın tabanına takılmazdı ve böylece iki saniyede kaybetmezdi 🙂

    2. 2008 Brezilya’da yaşadığının yanında devede kulak kalır bu olay.

  10. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Ben bu kadar şanssız bir pilot görmedim. Çok üzülüyorum bu adamın başına bir olay gelince. Çok şanssız arkadaş. Massa sevdiğim bir pilot gerçekten.

  11. Rosbergon antenine takilanda lastik parcasi miydi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir