Raikkonen: “Tek İhtiyacım Temiz Yarış Geçirmek”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Belçika’da 4. olarak bu sezonun en iyi sonucunu almasının bu sene ilk defa temiz bir yarış geçirmesine bağlı olduğunu söyledi.

Ferrari ile kötü bir dönem geçiren Raikkonen, çok iyi olduğu Spa pistinde sürekli olarak podyum mücadelesinin içerisinde yer aldı ancak en sonunda Valtteri Bottas’a geçilerek 4. oldu. Bu sonuç Raikkonen’in en iyi sonucu olurken Fin pilot aynı zamanda takım arkadaşı Fernando Alonso’yu da ilk defa geçti.

Raikkonen “Yarış temiz oldu. Geçmişteki sorunları yaşamadık. Her zaman bir şeyler oluyordu.”

“Muhtemelen bu seneki ilk temiz yarışımız oldu. Bu da yardımcı oldu. Kendi yarışımızı çıkarabildik ve sonuç biraz daha iyiydi.”

“Son yarışlarda araçta daha iyi hislere sahiptik ancak sıralamalarda ve yarışta çok şey oluyordu.”

“Önemli olan sorunsuz temiz bir yarış çıkarmamız oldu. Zorlayabildik. Aracın kontrolünde hala bazı zorluklar vardı ancak bunu bekliyorduk.”

“Tabi ki bu konularda gelişmeliyiz ancak bir süredir araçtaki hislerimiz iyiydi. Sadece hatalardan ya da bize olan şeylerden olumsuz etkileniyorduk.”

“Umarım daha temiz yarışlar çıkarmaya başlarız. Bu hayatı daha kolaylaştırır ve muhtemelen daha iyi sonuçlar alırız.” dedi.

Raikkonen ayrıca yarışta Bottas ile üçüncülük mücadelesi vermeyi ummadığını söyledi.

Raikkonen “Gerçekten pek bir mücadele olmadı. Düzlükte çok daha hızlıydı. Bir turda neredeyse geçiyordu ancak onu arkamda tutabildim. Sonraki turda şansım yoktu.”

“Güç konusunda biraz zayıfız. Tabi ki onların motoruna ve gücüne aynı zamanda enerji dönüşümüne sahip değiliz. Şu anda bu daha büyük bir sorun.”

“Ancak bu konuda geliştik ve sene başına göre kesinlikle daha iyiyiz.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Tek İhtiyacım Temiz Yarış Geçirmek”” için 88 yanıt

  1. KimiRaikkonen7 avatarı
    KimiRaikkonen7

    alo taraftarları hiç bir zaman rai taraftarlarını geçemicektir pistte eşit şartlarda kim geçer daha görmedik ama rai taraftarını dünyada azımsayamazsınız istanbulda yaşıyorum galatasarayın maçına hiç gitmedim ama rai içi istanbul parka gittim anlayamazsınız o sürmesi o cool hareketleri farklı be kabul edin alocular 😀

    1. ben ona aşığım desen daha kısa olurdu yazın .bizde anlardık 🙂

      1. KimiRaikkonen7 avatarı
        KimiRaikkonen7

        bana ne dersen de ama siz alonun avukatlığından baska hiç bir şey yapmıyosunuz 😀 iceman için bide rallide 2010 da pendik de konusma fırsatı buldum anlayamassınız 😀

  2. Montezemolo bu kadar düşünmüyordur acaba hangi piloyu kayırsam diye. Sakin olun hele, madem futbol muhabbeti yapar gibi f1 muhabbeti yapıyorsunuz, bari pilot değil takım tutun. Ben ömrümde görmedim iki Fenerbahçelinin Selçuk yetenekli oyuncuların önünü kesiyor sebebi de şaşılık tedavisindeki doktorların sponsorlukları imiş diyen. Ferrari ise Raikkonen Alonso ayırmayın bi kere de 😀

  3. Raikkonen taraftarlarina bayiliyorum hayatimiza farkli bir tat katiyorlar.

    Kimi dün oldukca basarili bir Yaris cikardi, ama esit muamele degil avantajli muamele gördü. Cogunlukla takim ilk kez pite öndeki pilotu aliyor, bu ayricaliga sahipken takim geride olan Kimiye bu avantaji Verdi. Ama bu oldukca mantikli oldugu icin burada bagzi insanlar gibi “Kimi’ye ozel muamele var” demiyoruz. Alonso zaten ceza alacakti, Kimi’nin hizi da iyi olunca takim podyum icin onun uzerine oynadi, tipki Ispanya da daha hizli olan pilotlarinin uzerine oynadiklari gibi. Sonuc olarak Kimi’ye tebrikler, insallah Boyle devam eder.

    Taraftarlarinin anlamadigi bir diger sey ise avantajli stratejileri takimin daha hizli olan yada basari kazanma ihtimali daha yuksek olan pilota vermesi (örnegin pist uzerinde daha hizli olan yada pist ustu konumu daha iyi olan gibi), sezonun basindan beri Alonso’nun daha guclu oldugu acikken niye 8. lik 9. luk mucadelesi veren diger pilotlarina avantajli stratejiyi verecekler, yada vermek zorundalar? degiller, mantikli degil, kazanacagin sey az kaybedecegin sey cok.

    bir diger moda da takimin Kimi’yi arka planda birakmasi hikayesi, sezonun basindan beri araci ona uydurmak icin bir taraflarini yirttiklarini James Allison daha bu haftasonu acikladi, ve Kimi’de aracin daha iyi duruma geldigini bas bas bagiriyor… ama konusmaya gelince taraftarlarinin söyledigi takimin Kimi’yi sabote ettigi… Allahtan startta sorunu Alonso yasadi, yoksa arkadaslar yine aglaya aglaya buralari ufak bir akarsuya cevirecekti… su halde bile agladiklarina gore… ayiptir sadece olaylara bakiyorsunuz, gormeye calisin biraz…

    1. Sana katılıyorum ama gülmekten 🙂 ispanya da alonso hizliydi öylemi bi git ya

      1. kusura bakma aglamani böldüm güldürerek, bu yorumun altinda aglamana devam edebilirsin 🙂

        1. Aglamak ilk sezonunda bir caylaga yenilen size yakışır. Ferrari’nin son şampiyonun taraftarina değil:

        2. (Yorumlar niye siliniyo) Aglamak ilk sezonunda bir caylaga yenilen size yakışır. Ferrari’nin son şampiyonunun taraftarina değil:) bu sezondan bahsedeceksen eger alo raiyi ezdi falan hic zahmet etme bu yıl tam bir sanssizlik ve türlü entrikalar

          1. eyvallah tam dedigim gibi yorumun altina devam etmissin, insan bari bu Kadar kolay oltaya gelmez 🙂 ben ezdi falan demeyecegim, sonuclar ortada, sadece Yaris siralama sonuclari degil genel performanslarda ortada, buradaki baggggzi taraftarlar yerine bu isi yapan eski pilotlarin yorumcularin dusunceleri de ortada… ben ezdi desem ne olur demesem ne olur 🙂 siz istediginiz gibi dusunun entrikadir, santanderdir, komplodur falan, en azindan iciniz rahatliyor… Hayir bunlari birakip 2007lere donuyorsunuz, Ferrarinin son sampiyonuymus 😀 cok büyük basari 😀 bu sene de olsaydi sampiyon o Zaman 😀 sanki sadece Pilot kendi basina sampiyon oluyor 😀 ilk yorumumun ilk cümlesine geri dönelim

            “Raikkonen taraftarlarina bayiliyorum hayatimiza farkli bir tat katiyorlar. “

            1. Bu bahane değil artik Santander mi,entrikami,komplomu,istedigi tarz aracı alamamasi mi bilemem ama alonsonun Raikkonen den daha hızlı olmadığını biliyorum bu yeter sanırım 🙂

          2. Hala başkaları üzerinden laf çarpmaya çalışmalar. O çaylak pilot Alonso’ya kafa kafaya sürmüşse raikoneni ne yapar acaba :)) bak o çaylak pilot açıklamasında ne diyor. Bu durumu alonso ve diğer pilotlara sorun diyor:)) alonso bir tarafa diğer pilotlar bir tarafa :)) birçok alonso taraftarı için de Hamilton’un yeri ayrıdır. Keşke rai yerine Hamilton olsaydı bundan daha güzel rekabet izlerdik. Alonsoyla kafa kafaya sürerdi yine..

            1. Avantajlı strateji ne oluyor?

              1 tur önce pite gelmek mi yoksa “avantajsız olanın” yarışının içine etmek mi?

              “Ben sorun yaşadım o yüzden Kimi’nin 4. bitirmesi (üst sıralarda) normal” demek ne demek oluyor?

              Bu sene olan biten bunca şeyden sonra çıkıp rahat rahat Alo Rai’den iyi diyemezsiniz. Alonso iyi bir pilottur, istedikleri doğru düzgün araçlarla Alo-Rai-Ham’in arasında hız açısından fark yoktur. Geçişler ve savunmalara bakarak Rai’yi diğerlerinden (hepsinden) daha iyi görüyorum. Böylesi açıklamaların, araçların, acayipliklerin olduğu bir sezonda/takımda 11-1 veya 19-0 gibi istatistikler gerçeği yansıtmaktan her zaman uzak olacaktır. Bunu kabullenebilirseniz, ağlamadığımızı idrak edeceksiniz aslında.

              1. Ama gelipte Rai torku kontrol edemiyor, berabet bir pilot, süspansiyon parçalıyor, motor patlatıyor, Alo tarafından feci tokatlanıyor, yarış çizgisini tutturamıyor gibi abuk sabuk yorumlar yapıpta “ağlamayın yea” derseniz, zaten hiç tartışmayalım direkt çoluk çocuk fanlığı deyip geçelim sizinkine.

              2. Haha alemsin ya. Ben bu seneye bakmadan bile Alo rai den daha iyi pilot diyebiliyorum. Alonso yu takım patronları yorumcular herkes övüyor. Onun ne kadar komple pilot olduğundan bahsediyorlar. Bir siz rai taraftarı anlamadınız bunu.

            2. Ferrari den daha hızlı bir mc laren vardı 2007 de dogrumu doğru şampiyon kim…Raikkonen bitmiştir:)

            3. Kimi Raikkonen den de cok bahsetmislerdi msc olsun alo olsun alonso belki en hizlimiz demişti sezon başında. Ama nedense sadece size göre cok kötü pilot geçiniz bu işleri

              1. Neyi tartışıyorsunuz ki Alonso Ve Raikkonen 2005 Ve 2007’de iki kez şampiyonluk için kapıştılar.. Durum eşit 1-1 bana göre Raikkonen daha hızlı pilottur vs ama Alonso’da komple bir pilottur, kolay kolay hata yapmaz kamyon olsa sürer.. Kimi ise daha hassastır içinde rahat olmadığı aracı bu sezonki gibi sürer..

                Bu seneki fark da tamamen bunla alakalıdır.. 2012’den beri Alonso için geliştirilen bir araca yerleşip Kimi gibi bir pilotun bir anda Alonso’yu ezip geçmesi düşünülemez..

                Karakter olarak ise Kimi bana göre adamdır Alonso ise tam tersi.. (Bknz 2007 sezonu.)

    2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Efsane bir yorum daha…

      ”Raikkonen taraftarlarina bayiliyorum hayatimiza farkli bir tat katiyorlar.”

      1. Buda yeni moda alonsocular arasında Raikkonen taraftarina bayiliyoruz bilmem ne tat katiyolar falan. Adam bişeyler soylemesin damliyosunuz hemen buraya sirf milleti tahrik etmek icin

        1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
          Alonso.Diaz(Yavuz)

          Evet benim işim gücüm yok sizi tahrik etmek için uğraşıcam 😀 . Ama hayatımıza farklı tat ve deneyimler kattığınız gerçeği doğru. Siz ”Raikkonen taraftarları” sayesinde siteye girip çıkana kadar yüzlerce duyguyu bir arada yaşıyorum. Siteden nevrim dönmüş halde ayrılıyorum ama hayatta yaşanmış her tecrübe önemli ve değerledir. O yüzden hepinize teşekkürü bir borç bilirim 🙂 .

  4. F_Alonso Diaz avatarı

    Vay ulan 13 yarışta adam 1 kere önde bitirdi alayınız coşmuşunuz. O da ALonso hem 5 saniye ceza yemişken hemde bataryası bozukken. Adam 305 i geçemedi düzlükte.

    Yarışa biri 4 diğeri 7 başlarken hangi saksı gidip 7. srada başlayan adama göre öncelik belirler. Bütün strateji tabiki önde başlayan pilot üzerine kurulur. Onun başına bişey gelirse arkada başlayan pilota ağırlık verilir.

    Nasıl birikmiş içinizde demekki 12 yarıştır, 13. yarışta 3-5 puan alınca …. neyse yazmıyorum.

    Rai adam ama sizden birşey olmaz arkadaş. Biz gidip adam için yarışın tek adamıydı diyoruz, siz kalkıp Alonso’ya giydiriyorsunuz. Ayıp ayıp..

    1. bu alonso nun yaptigi aciklamadan kaynaklaniyor hani optimize felan etmis.bir iki defa daha geride kalirsa alonso ferrari karisir.

    2. Rai iyi pilot dostum hep sevmişimdir ama şu fanlarının birçoğu gereksiz.

      1. Optimize ettik derken herkes sanki alonso almış bu kararı diye düşünüyor. Takım alır kararı alonso da bu takımın parçası olduğuna göre biz öznesini kullanması gayet doğaldır. Koskoca Ferrari’yi düşürdüğünüz duruma bakın ya sanki herşeyi alonso yapıyor. Siz bu farkın acısını çıkartamazsınız. Ne kadar buraya komplo teorileri dökseniz bile İçten içe siz de biliyorsunuz Alonso nun ne kadar iyi bir pilot olduğunu kimi den bir tık fazla olduğunu.

    3. Biz cosmadik ta sen baya bi cosmussun öndeki pilot ilk pite gelmesi gereken diye kendin söylüyorsun ispanyayi acikla o zaman kardes. …kiminin basina bişey gelmemişti zannedersem niye alonsocugunu aldılar once ?

  5. arkadaş yok Alonsonun psikolojisi bozuk onu yollayacaklar siz neyin kafasındasınız rai fanları bu günkü duruma sevinsinler oda sadece bu yarışlık bu sene hangi yarışta kimi ne yapabildi bir söyleyin allah aşkına..

    atıp tutmak kolay rai desteklemek ayrı bu seneki durumunu görmek ayrı şeyler karıştırmayın.

    bu pist de dahil sorun yaşamadığı sürece Alonso kimiyi geride bırakacaktır.

    pofpoflanarak yazdıklarınız ve sene başındaki mika efendinin kehanetlerine inat ve cevaben.

    1. Raikkonen hangi yarista ne yapti hemen cevabini verelim.Monacoda aldigi start ve temposu muhtemel bi podyumun bi caylak yuzunden kacmasi.daha sonra ispanyayi sayalim alonsoyu gectigi sonra tum hafta malezyada cok daha hizli olan bi raikkonen ve cok iyi bi start alip alonsoyu gecicekken sonraki turlarda magnussenin carpnasiyla heba olan puanlar yetmezmi ? Ve belcika

  6. temiz yarış;temiz sonuç.hatta bir ara düşündüm sc girse kimi zafere gidermi ? gider 🙂

  7. santandere ne oldu yahu? neden durdurmadı kimi’yi. bakın iyi sürünce nasıl da yarış güzel bitiriliyormuş.

    öncelikle kimi hiç kimseye laf atmıyor o yea diyenlere katılmıyorum. adamın sene başından beri “olmak istediğimiz yerde değiliz” lafı fernando’nun önü. kimi araç ne kadar kötü olursa olsun 1.likten başka pozisyona sevinecek adam değil ancak burda neredeyse 4.lüğe seviniyor, ve üstüne diyor ki tüm yarışlarda geride kalmamın nedeni şanssızlık, bakın şanssızlık olmadı hemen alonso’yu yendim. oysaki sadece 2-3 yarışta şanssızlık yaşamasa önde bitirme şansı vardı. gerisinde fernando alonso çok daha üstündü.

    singapurda muhtemelen yine alonso önde olacak. kimi yine çıkıp olmak istediğimiz yerde olamadık diyecek. sonra yine santander pisti kaydırdı, santander alonsoyu düzlüklerde arkadan üflüyor olacak.

    1. Sen şunun bir cevabını ver önce. Alo pitte 5 saniye fazladan kaldı, ne oldu da böyle ezildi?

      Ondan sonra gel Kimi’ye laf at..

    2. bu kez baya bi saçmalamışsın

    3. ocean_pasific avatarı

      Sene başından beri rai nin açıklamalarından herhangi birinde bir pilot hakkında yorum yaptığını gördün mü? ayrıca rai birine birşey demek istediğinde öyle iğneleyici laflarla söylemez pat diye söyleyiverir . yani gridde laf oyunları yapmayan tek pilot diyebilirim Raikkonen …

    4. Adam siralamalardam sonrada aracta iyi hissettim dedi siralamalarda alonsonun gerisindeydi.sadece yaristan sonra girme siteye siralama turlarindan sonrada gir adamın hası na atıp tutma komik adam seni 🙂

  8. Kim ne derse desin bugün kendini gösterdin ben mutlu oldum fanların mutlu oldu daha iyi sonuçlar için biz hazırız seni bekliyoruz Iceman

  9. Uyeligimi nasil iptal edebilirim? Yardmci olrmsnz

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Çok hızlısınız Abdullah bey 😀

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Üye değilsin ki 😀

  10. Abdullah kusura bakma çok yorduk bugün seni.

    1. Abdullah’ı da piste davet ediyoruz 🙂

    2. ben haberlere bakıyorum. onlar yordu cidden 😀

  11. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ferrari Kimi’yi Fernando ayrılabilir diye getirdi. Fernando ayrılırsa pilot kalitesi olarak ortada kalmamak adına.

    Fernando ayrıldığında Santander de ayrılacak. Fakat Fernando takımda olduğu sürece iki pilot arasında yaşanan haksızlık devam edecek.

    Çünkü bir takım sponsorunun isteklerini yerine getirmelidir sevgili dostlar. Çünkü o sponsor takıma çok ciddi kaynak sağlıyor.

    “F1 politika ve para demek” sözünün sahibi o güzel insanı bir kez daha saygıyla anıyorum.

  12. O arkadaşinda yorumunu silermisin madem benmki silindi..amaci belli gerginlik cikarmaya gelmis onuda silmeni bekliyorum.

  13. Eşit şartlarda Alo-Kimi kim daha iyi olur bilemem. Hatta Alo bile daha iyi olabilir, bunu çıkıp erkek gibi kabullenirim. Lakin burada bütün Rai fanlarının ve benim anlatmaya çalıştığımız, olucaksa adil bir yarışma olsun.

    Buradaki Alo fanlarının da anlayamadığı şey bu. Bu yüzden Alo-Kimi fanları bu iki pilottan biri emekli olana kadar burada kapışmaya devam edicekler. Sitede iyi reyting yapıyor hem 😀

    Hadi Alo fanları erkek gibi , şöyle objektif bir düşünün. Sİzcede Alo’ya verilen fırsatların aynısı Kimi’ye veriliyormu. Gerçekten merak ediyorum. Fikirlerinizi bekliyorum. Hatta site moderatörlerini bile..

    Hadi..

    1. Kesinlikle verilmiyor.

    2. verilmediği bugünkü “Kimi’nin yarışını maksimum puanlar için optimize etmeye çalıştık. Bu sonuç normal.” açıklamasından belli alo nun.

  14. başka bir pilot hakkında yerici tek bir kelime yok. bu kadar fanı ve fanı olmasa da “sempati duyanı”nın altındaki esas sır bu zaten. tebrikler Kimi.

  15. 2 alt olmus..

  16. Alonso’nun başına bir şey gelmezse Raikkonen hep arkada kalacaktır.Maalesef bugünde öyle gözüktü.Gerçi Alonso erken pite alınsa yine Raikkonen’in önünde bitirirdi.Sizin bahsettiğiniz fark ise Raikkonen’in bu pistte iyi sürmesinden değil Alonso’nun sürekli mücadele içinde olmasındandır.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Evet Kimi bu pistte kötü sürüyor.

      Senin kafa bir harika dostum.

      1. Kötü sürüyor mu dedim cümleyi iyi oku.Ne kadar iyi sürse de Alonso ondan daha iyi olduğu için geride kalacaktır.

        1. Strong_Union avatarı

          tamam arkadaşım tamam dün burayı 4 kez kazanan takım arkadaşımın bir saniye önündeyim demişti bugün 30 saniye yedi anlıyorum sizi 🙂

          1. 30 saniye yemesinin sebebini Alonso’nun sürüşüne bağlıyorsanız zaten sizle tartışmaya gerek yok.

            1. Strong_Union avatarı

              Ben stiline bağlamıyorum ama neye bağlayayım bir tane çaylağın arkasında kalmasına mı rai buttonu geçti drssiz vergne yi sutili guttierezi geçti 2 kere en hızlı tur elde ettiki o zaten alonsoyu geçmesi için yetti alonso ne yaptı. ha tamam bu farkın açılmasında alonsonun trafikteki etkisi çok ama aç avustralya çin bahreyn kanada almanya avusturya yarışlarını bak bakalım raikkonen neden o kadar fark yemiş. size göre sürüş stilidir ama oda trafikte kaldı hep pitlerden sonra biz bunu dediğimizde rainin refleksleri bitmişti size göre. ayrıca o zamanlarda ferrari bir torro rossoyu geçemiyordu şimdi yine iyi. Sene başında mag raiye çarptığında raiye atıp mag ni öven arkadaşlar vardı. rai için bir pilot önünü arkasını görecek falan diyordunuz monacodada şimdi bakıyorum da magnussene söver oldunuz taraftarlığın gözü kör olsun 🙂 adam koltuğunu koruyor alonsoya gel beni dıştan geç etrafımdan 180 derece dönmü dicekti 🙂 dua etsinde vettelin yarışını berbat etmedi 🙂

              1. O çaylağın arkasında kalmasının nedeni ceza gerektirecek sürüş ve düzlük hızıdır.Raikkonen Button’ı geçerken momentum kaybetmesinden faydalandı.Herkes biliyor ki Alonso önce pite girse Raikkonen’in önünde tamamlayacaktı.Alonso’ya gel geç demedi fakat yarışı izleyen şu yaptığın yorumu yapmaz.1 araç boşluğu yer bırakmak zorundasınız.Şu kuralı kaç kere anlatmam gerekecek bilmiyorum.

              2. Strong_Union avatarı

                o dediğin sürüş ve düzlük hızından biz aylardır şikayet ettiğimizde bahane diyordunuz bir torro rossyu geçemiyordu. malezyada arkadan çarpınca öyle olmuyordu ama ya bırak arkadaşım ya güvenlik aracı arkasında chilton çarptığında bile raiye salladınız biz bilmiyormuyuz. adam cezasını aldı işte alonso bi sıra yükseldi sevinin 🙂 orda pereze atak yaptı bi daha yaparım diye düşündü ama bilmediğiniz şey şu perez onla yarışmıyordu mag ise yarışıyordu. ayrıca rai 9. turdan 15. tura kadar uçtu vergne sutil guttierrez den hemen kurtulup 2 turdada en hızlı tur elde ettiki bu zaten 5 pilotu egale etmeye yetti 3 turda uzak ara hızlıydı her türlü geçerdi rai alonsoyu bu yarışta arka arkaya gelselerdi.

        2. Gülelimmi 🙂 adamın burda dört galibiyeti var bir taneside 2009 daki hurdayla uyandirayim

    2. raikkonen her pistte geçilebilir ama spa da zor. 2004 te kötü mclarenle schumiyi geçmişti adam.

      1. Strong_Union avatarı

        2009 da da 6. başlayıp kazanmıştı aslında tek 2007de podyumdan başlayıp kazandı gerisini geriden gelip almıştı.

        1. Spa’da RAI’yı durdurmak zor.

          2009’daki döküntü ile kazandı, 2004’teki hurdayla gelmiş geçmiş en dominant aracın önünde kazandı. Gerçi o yarışta MSC temkinli davranmıştı. Ama yine de yabana atılacak bir başarı değil bu.

      2. Ben de şunu iddia ediyorum.Alonso’nun cezası olmasa her türlü podyumda olurdu.Zaten açıklama yapmışlar.Stratejide önceliği Raikkonen’e verdik diye.Yani kuru zeminde Alonso’dan sürekli 0.4 sn yiyen bir adamın Alonso’dan iyi sürdüğünü iddia etmek saçmalık.

  17. Evet kimi sen iyi bir ikinci pilotsun.yani alonsonun yardımcısı .ancak alonsonun başına bir şey gelirse sana oynanacak.ikinci pilotların kaderide budur.yani bir massa gibi.rubens gibi.

    1. O bahsettiğin adam 4 yıldır ezilmekle meşgul. Yakındır biyerlerine tekme yiyip yollanması.. Allison, Mattiaci, Kimi transferleri bunun göstergesi..

      Az sabır..

      1. Ezilmekmi .Kiminin bu seneki durumu gibi değilmi.

        1. Ne oldu bir yaris onde bitirdi diye yediremedinizmi.sunu kabul etki eşit davranildiginda bu sonucu hep goreceksiniz once pite Alonso alinsaydi o önde olabilirdi ama ispanyanin rövanşı gibi düşün 🙂

          1. Kardeşim bizim kimi ile bir derdimiz yok. Hatta bazı trollere rağmen tebrik ettim. Bugün başka bir haberde yazmıştım kısasa kısas diye. Sizlerde arada kaynayacaksınız artık.

            1. buyur hodri meydan o zaman kapışalım görelim 😉

      2. tekme yiyp yollanması derken?? adamlar alonsonun takımda kalması için sunum yapıolar sen hala tekme yiyip yollanacak diyosun pes doğrusu.

        1. ALO tekme yiyip yollanmaz. Kendisi bırakır.

          Ferrari ALO’yu hayatta yollamaz çünkü daha iyisini ALO’nun yerine alamaz. Ayrılırsa kendisi ayrılır.

          Bu arada ALO şampiyonluklarını Allison’un tasarladığı araçla aldı. Yani Allison sadece RAI için gelmedi.

          Ferrari’nin ALO’yu takımda tutma çabası gayet doğal. Ama RAI’ye üvey evlat muamelesi yapıyorlar. İki pilotta eşit derecede teşvik alsaydı durum şimdikinden çok daha farklı olurdu.

          1. bence birazda raikkonenin alışma süresinde gösterdiği performanstan bir de raikkonenin sıralamalardaki alonsoya göre düşük performanstan kaynaklanıyo(ferrarininde hatası var)sene başında herkes bir çok yarişta bu ikilinin kapışmasını bekliyordu ama raikkonen biraz geri kalınca haliyle alo raikkonene göre biraz daha ön plana çıkıyo yarişlarda. ben raikkonenin önümüzdeki yarışlarda performansını arttırıp alonsoyla aynı tempoda gideceğini ve ikisininde bir şekilde yarıştırılacağını düşünüyorum.

            1. Aynı düşünüyoruz.

              RAI bu yeni jenerasyona alışamayınca Ferrari’den yeterli desteği alamadı.

              İkinci yarıda bunu telafi etmeye çalışacaktır.

              Kusurun büyüğü Ferrari’de fakat RAI’nın performansı da ilk yarıda pek de parlak değildi

              1. yeni jenerasyondan ziyade ferraride artık yönetim bazında pilotlardan ziyade gelmeyen şampiyonluğun baskısı ve stresi var ilk önce onu çözmeye çalişiyorlar kanaatimce pilotlar arası mücadele 2.planda

    2. O zaman Ferrari neden RAI’ye o kadar para döktü?

      Massa’yı hiç yollamazlardı o zaman.

  18. “Kimi’nin yarışını maksimum puanlar için optimize etmeye çalıştık. Bu sonuç normal.” dedi

    Bu demecin baska izahi yok arkadaslar. Biz ancak ve ancak alonso nun yarışı biterse veya sansi neredeyse bittiginde rai nin yarisina odaklaniriz.

  19. Bu arada raikkonen icin eski reflekslerini kaybettini soyliyenler vardi noldu bu adamin reflekslerine gerimi geldi 1 yarista ? 3- 4 ayda refleksmi kaybedilir ya hemde raikkonenden bahsediyoruz

  20. Adam gibi basin demeci boyle verilir. Hep soyluyorum. En ÇIRKEF pilot olmaktansa en yavas pilot olsun.

  21. Raikkonenle alonsonun karakterini karsilastirabilir misiniz ? Kesinlikle hayir bu adami bu yuzden seviyoruz iceman

  22. Alın size sportmen pilot.

    Kimseye gizli kapaklı laf sokma derdi yok. Adamın dünya umrunda değil. Kendi işine bakıyor.

    Kimi’in en zayıf noktası kendisine yetecek teşviği bulamadığı zaman gerçek performansının en fazla çeyreğini vermesi.

    2007’deki ilk ve ikinci yarı performansını karşılaştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

  23. İhtiyacın olan temiz bir yarış ve adil bir yönetim Kimi.. İlki bugün sağlandı ama ikincisi bidaha sağlanırmı bilinmez..

  24. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Tek şampiyonluğu olmasına rağmen neden bu kadar çok fanı var sorusunun cevabı bu demeçlerin altında gizli.

  25. Raikkonen diye yazılır, adam diye okunur.

  26. pilotajıyla, karakteriyle, marjinal cool yapısıyla gerçekten f1 e çok şey katıyor rai. bugün gerçekten iyiydi ama podyum olsaydı harika olurdu.

  27. alonso nun başına bi şey gelmeden sana temiz bir yarış haram be kimi. hep ikinci planda kalacaksın maalesef…

    1. Raikkonenin basina bisey gelmese alonso 2.planda kalir demek istedin heralde

  28. Kimi’nin bu huyunu çok seviyorum. Az konuşuyor, kimseye çatma veya laf sokma derdinde değil. Bir şampiyonun sahip olması gereken tüm özelliklere sahip. Bugün de çok iyi yarış çıkardı. Takım normal pit stratejisi belirlesin artık diyordum, belirleyince adamın potansiyeli ortaya çıktı.

  29. en azindan çifte dünya sampiyonu takim arkadasimdan önde bitirdim diye hayiflanmiyosun..
    adamsin adam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir