Lauda "Hamilton'un Karizması Yok"

yazar:

kategori:

Eski Şampiyonlardan Niki Lauda’ya göre bugünün pilotları bir karizma ve örnek bir kişiliğe sahip olmadıklarını söyledi.

Bugün 60. yaşını kutlayan 25 GP galibi Lauda Profil dergisi ile uzun bir röportaj yaptı.

1976’da Nurburgring’de geçirdiği büyük kaza sonucu hala yüzünde yanıklar bulunan Lauda’dan kendi dönemi ile bugünü karşılaştırılması istendi.

Lauda  "O zamanlar ölüm her zaman bir seçenekti. Bugünün şampiyonlarının bu konuda bir fikri yok."

"18 yaşına kadar go kart sürüyorlar ve daha sonra Formula 1 kariyerlerine başlıyorlar. Gaza basma ve direksiyonu kontrol etme dışında bir şey bilmiyorlar."

"Kişiliklerini geliştirme şanslarına sahip değiller. Lewis Hamilton gibi birisinin tek karizması kız arkadaşı Ms. Scherzinger oldu." dedi.

Lauda ayrıca bugün hala eskiden sahip olduğu arkadaşlara sahip olduğunu, yani hiç arkadaşı olmadığını söyledi.

Lauda "Bu kesinlikle doğru. Ben aktif bir sürücüyken herkes kazanmak için bir diğerinin kafasının üstünden uçmaya hazırdı."

"Motor sporlarında başarılı olmak için yalnız olmanız gerek." dedi.


Yorumlar

  1. Lauda "Bu kesinlikle doğru. Ben aktif bir sürücüyken herkes kazanmak için bir diğerinin kafasının üstünden uçmaya hazırdı."

    Söylemek istediklerine birden burdan bakın. Belki daha bir anlam katar algıladıklarınıza.

  2. gökhan yıldırım avatarı
    gökhan yıldırım

    cemal ayan ahtırlatırım sumininde bir çok yarısta esi gelmistir.ve gelmesikadar dogal bise yok eleman izlemek istiyosa destek olmak istiyosa tirbüne mi gidcek…lauda nın sözlerinin tek bi acıklaması var. meyve veren ağaç taşlanır….

  3. Şener  SALİH avatarı

    Karizma nedir ? veya insanlar karizmayı nasıl algılar ? Lauda şayet kız arkadaşından dolayı Hamiltonun karizma kazandığını söylüyorsa bu Hamiltonun değil F1 in ayıbıdır müzik kadar popüler olmaması dolayısıyla ;ayrıca kendisinden nasıl bir karizma bekleniyor çocuk 24 yaşında o yaşta hangi kişide karizma vardı veya karizma kazanacak hangi hayat zorluğunu yaşadı hayatında yaşadığı ve yaptığı tek şey araç sürmek onuda çocukluğundan beri yapıyor eeee nerde karizma kazanacak ;Lauda o yüzünü mahveden kaza olmasaydı ne kadar karizma kazanacaktı ? haaa anlıyorum F1 onların döneminde olduğu kadar zor ve riskli değil fakat bunu bu kelimelerle tarif etmek bana yanlış geliyor bunda kabahat Hamiltonun mu ? bence en az hata Hamiltonun ve diğer sürücülerindir ….

  4. guzel ve yerinde bir demec , gercekten bence hic bir seyi hak etmiyor ve gecen yilda f1 uzerine kumar oynayanlarin sayesinde kazandi , evet mtor sporlarinda basarili olacaksan arkadasligi bir kenara birakmalisin , ornegin sumi , adamin karismasida var kisiligide , lauda kiz arkadasi gerceginide yerinde solemis, ben suminin hic bir yarista ne babasini nede kardesini gordum garaj da ama lh nin hebsi garajda arkadaslar kiz arkadasi bile,,, herkese saygilar

  5. karizma başarı getirtmiyor, adam şampiyon oldu öyle yada böyle… bende kendisinden hoşlanmıyorum ama, başarılı ve yetenekli

  6. elif çivici avatarı

    bazen cok mu acımazızca düsünüorum bilmiorum ama acaba eskiler yneilerin fırsatlarını,iş kolaylıklarını kıskanıyor mudur ..:S?

  7. mikrofonu gören konuşuyor.karizması osla ne olur olmasa ne olur.adam almış kupayı kimi takar.çokta umrundaydı hamiltonunda

  8. Lauda Lewisin kız arkadaşını işe karıştıraraj biraz terbiyesizlik etmiş ..Tabiki bir Michael ve Ayrton olamadı belki de hiç olamayacak ama bu kadar agresif yarışçı ruhu olan ve henüz kariyerin başındaki (şampiyonlukta yaşamış olan) bu çocuğa haksızlık etmiş.
    Selamlar

  9. kırmızıları giyip devekuşu gibi bakışıyla kendisi çok karizmatik tabi:)
    Hamilton en genç f1 şampiyonu olmuş ve çok güzel bir kız arkadaşı var.Karizma dediğimiz nedir bunun dışında:)

  10. bana göre karizma adam Rai.ama bizdeyken ne sorunlardan olduğu önemli değil şampiyon olamadı.bizde karizma pilot olmasada olur.şampiyon olalım ytr.

  11. Abartmış bence, kim olursanız olun eğer Mclaren'de sürücüyseniz ve F1'de şampiyon olmuşsanız belli bi karizma seviyesine erişmişsiniz demektir.

  12. Larien Larien avatarı

    doğru söze ne denir. büyüksün niki !!!

  13. Bu adama bayılıorum yaaaa ne dediğini hiç bilmiyor rahat yaşamak için fazlasıyla iyi bir yontem (:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir