Raikkonen Yaşanan Soruna Rağmen Endişeli Değil

yazar:

kategori:

Ferrari takımı, Bahreyn’de geçen hafta başlamış olduğu testleri bugün de devam ettirdi.

Kimi Raikkonen’in bugünkü programında F60 için çeşitli setup denemeleri, lastik karşılaştırması ve bazı mekanik ve aerodinamik parçaların gelişimi vardı.

Bugünkü çalışmalarda Bahreyn saatine göre 11.30’da Ferrari KERS sisteminin soğutmasında sorun yaşadı ve çalışmalara 3 saatlik ara verildi. Bu ana kadar Raikkonen 40 tur attı. Sistemdeki sorun çözüldükten sonra Raikkonen pit stoplarla birlikte uzun sürüşler gerçekleştirdi ve kalkış antrenmanları da yaptı.

Ancak Raikkonen piste çıktıktan sonra 2 köpeğin piste çıkması ile bir ara tekrar kırmızı bayraklar sallandı.

Raikkonen bugün 107 tur attı ve en hızlı turu 1.32.102 oldu. Ferrari testlere yarın Felipe Massa ile devam edecek.

Raikkonen "Bugüne kadar aracın gelişimi iyi gitti ancak genel olarak aracın davranışları ve lastikler üzerinde yoğunlaşıyorduk. Bugün KERS’in soğutma sisteminde sorun yaşadık ancak testlerde bunlar olabilir."

"Yine de çok tur attık. Aracın tamamı bu testlerde gelişti ancak diğerlerine oranla nerede olduğumuzu söylemek için hâla çok erken. Bunun için Melbourne’e kadar beklememiz lazım."

"Bugün ilk defa önümdeki bir araca yaklaşabildim ancak yeni aerodinamiklerin geçişi kolaylaştırıp kolaylaştırmadığını anlayabilecek kadar yaklaşamadım." dedi.


Yorumlar

  1. Adamım benim çok güzel gidiyor testler, bu sezon inşallah önlerde şampiyonluğu kovalayıp alacaksın, şu an için çok büyük bi sorun gözükmüyor, kaskıda çok beğendim =) Herzaman Kimi.

  2. "Bugün ilk defa önümdeki bir araca yaklaşabildim ancak yeni aerodinamiklerin geçişi kolaylaştırıp kolaylaştırmadığını anlayabilecek kadar yaklaşamadım."Bu gerçekten önemli hız olarak gelişmek yada aracı daha ii tanımak çok önemli.Umarım bütün araçları geçebilecek seviyede bir aracımız olur ve inşallah hep maksimum verim alırız bu testlerden

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir