Rosberg: “Yarış Kazasıydı”

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, Belçika yarışının 2. turunda takım arkadaşı Lewis Hamilton’la yaşadığı temasın sadece bir yarış kazası olduğunu düşünüyor.

Yarışın hemen ardından yaptığı açıklamalarda erken yorum yapmak istemediğini belirten Rosberg, olayın tekrarlarını izledikten sonra da fikirlerinin değişmediğini ve temasın yarış kazası olduğunu söyledi.

Rosberg “Sürücüler olarak burada seyircileri eğlendirmek ve onlara iyi zaman geçirtmek için varız. Bu yüzden sürekli olarak limitlerde olmalıyız. Lewis ile temas yaşadığımız için üzgünüm ancak bunu hakemler gibi yarış kazası olarak görüyorum.”

“Düzlükte daha hızlıydım ve iç taraf kilitli olduğu için dışarıya geçtim.”

“Geçiş yapma ya da bunu deneme konusunda bir risk görmedim. Niçin denememeliydim? DRS olmadan bile fırsatım vardı çünkü çok daha hızlıydım. Bu yüzden şansımı demedim. Fırsat vardı ve bana göre riskli bir durum değildi.”

“Beklemeli miydim? Sonrasında neler olacağını kim bilirdi?”

“Denedim ve temas yaşadık. O an ön kanadımın hasar aldığını ve hepsinin bu olduğunu düşündüm. Bir saniye sonra ise Lewis’in sorun yaşadığını gördüm. Onun ve takım için çok talihsiz bir durumdu.”

“Bu konuyu görüştük ve açıkçası olanlar takımın çok puan kaybetmesine neden oldu.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg: “Yarış Kazasıydı”” için 40 yanıt

  1. O kadar yazdım, açıkladım. Hakkaten ne anladın cok merak ediyorum. Acaba benim yazdıklarım arasına başkalarının yazdıklarını ekleyip mi yorum yapiyorsun. Yine söylüyorum Rosberg hatalı olan taraftir. Bunu Mersedes yonetimi de soyledi ve takim ici cezadan bahsetti. Rosbergin kasıtlı yapmadigini dusunuyorum dedim ki Fia da böyle yorumluyor. Aksi durumda Rosberge bu yaristan diskalifiye de dahil ceza ya da cezalar gelebilirdi. Ama ceza yok. Demekki F1 in en tepesi Fia da kasıt yok diyor. Ki simdi onlar Rosbergi kolluyor vb. gibi seyler soyleyebilirsin ama ne yapalim f1 de kararlari onlar veriyor. Simdi dunyan farkli dedim ya al sana ornek. Mersedes takim yonetimi ve fia da benim gibi dusunuyor. Sen hangi f1 aleminden bahsediyorsun?

    1. Ben milyonlarca F1 izleyicisinden bahsediyorum % 90 burdakiler gibi dusunuyordur.Ama sen guvenilmez Fia ve Mercedes dunyasindasin.
      Ben sana sunu diyorum bir olayi sonucunu bilerek yapiyorsan orda kasit olma ihtimali vardir.
      Sen simdi karsidan gelen adama arabanla bilerek gidip carpiyorsun adami olduruyorsun.Bilincli kusurlu bulunrsun .Bir kusur vardir birde bilicli kusur vardir.
      Rosbergde orda yaptigi hata bilincli kusurdur.Bilicli kusurda kasit varmidir hepsinde yoktur yoruma aciktir.Bizde yorumumuzu kasit vardir tarafina kullaniyoruz.
      Ha belkide kasit yoktur .Ama herkes ayni dusunemez bence var.

      1. Bak ne güzel. Artık aynı dünyada konusabiliyoruz. 🙂 Saka bir yana Hepimizin olaylara bakış açısı farkli olabiliyor ve ihtimaller üzerine konusuyoruz. Ben böyle düşünüyorum sen de öyle, eyvallah saygi duyarim. Bunda bir sıkıntı yok. Benim itirazım yorumuna degil, uslubunaydi. 94 den beri F1 i izliyorum ve bu siteyi de ilk gununden beri takip ediyorum. Normalde cok nadir yorum yaparim ve kimseyle de bu kadar uzun sureli yazisma icerisine girmem. Ancak biraz kafa dagitayim biraz da yorumlara saygi farkindaligi olusturayim diye bu sefer uzun uzun yazdim. Ve sonunda herkesin fikrinin, yorumunun farkli olabilecegi ve bu farklı yorumlardan birtanesinin herzaman illaki saçma olması gerekmedigi noktasinda, en azindan seninle, anlastigimizi dusunuyorum. Neyse artık Monzayi bekleyeceğiz. Bakalim orda neler olacak.

        1. Aynen bende pek yazmam aslinda ama bu kazada cok kizdim bende sinirimi yorumlardan cikariyorum.aslinda.
          Baya eskiymissiniz.Ben okadar eski degilim hatta Hamiltonun sampiyonlugunuda goremedim.2009dan beri izlerim ben.
          Tabi benimde saygim var yapilan yorumlara ama bszi arkadaslar ole bir yorum.yaziyorli yani ne desen bos.
          Mesela sizinle tatli bir tartisma icine girdik.Ama bazi arkadaslar goz gore gore A ya B dir diyir.sadece bu olay icin dil.
          Neyse Monzada goruamek uzere

  2. Yarışı tam izleyememiştim an önce tamamını tekrar izledim…Fia bile artık rosberg ın yaptıgı çakallıklara alışmış ki incelemeye dahi tenezül etmiyor…DON ÇAKALOS 😀

  3. mücadele ederken ilk kez rakibina hasar veren, yada kanadini kiran Pilot Rosberg degil. Tamam hatali olan o ama cok rahat bir sekilde kendi kanadina hasar verip Hamilton’in lastigini patlatmama ihtimali varken böyle bir seyi kasti yapabilir mi? bazilarina göre evet, eger kasti yaptiysa helal olsun, bu Kadar berecikli Adam sampiyonlugu hak ediyor…

    bu sporda ne efsaneler birbirinin üzerine direksiyon kirdi, simdi suna yaygara kopartiliyor, ilgiyle takip ediyorum 🙂 bence sampiyona efsanevi gidiyor, her türlü olay var 🙂 Hamilton’a patladi olay yine o kötü, artik Rosberg’in de biraz daha sorun yasamasi lazim 🙂

  4. 2012 Bahreyn GP’sindeki olaydan sonra Hamilton ne demişti? Aracın burnu azıcık içerideyken dahi kapıyı üzerime kapatamazsın. Daima yer bırakmak zorundasın diye. Şimdi Rosberg’in burnu içerideyken Hamilton üzerine kırdı ve kaza gerçekleşti.

    Son derece manidar.

  5. 2010 😀

  6. rosberg beceriksiz bir pilot hamiltonun kopup gideceğini anladı..

    ama aşırı derece de kurnaz..

    ve bunu hayata sürekli geçiriyor her ne nedense krediside hiç bitmiyor monaco kanada şimdide burası..

  7. monaco sıralama kazasıydı, geri geri piste gelmeye çalışman pilot salaklığıydı.

    canada’da şikanı kesmene rağmen dümdüz gidip hiç gaz kesmeyip farkı açman da yarış kazasıydı. üstüne rosberg beyefendi incelemeye kızıyor.

    belçikada bile bile rakibin lastiğini patlatman da yarış kazasıydı.

    macaristanda gereksizce takım emri istenmesi de takım kazasıydı sanırım.

    birileri de diyor ki rosberg o riske girmez falan filan. o ön kanat değiştirilecek kadar zarar alırsa eğer o lastik patlar. lastiği patlatacak kadar çarpmasa zaten kanada da zarar gelmez. geride kaldığını anlayınca birden sağa direk lastiğe doğru kırıyor direksiyonu. bu kadar açık açık ben sana çarpıyorum derken böyle saçma sapan yorumlar görünce insanın f1 fanlarından umudu kalmıyor.

    1. Ben Rosbergin, o virajı dönerken, baskasinin lastigini patlatirken kendisinin kanadindan cok küçük bir parçanin kırılmasıni saglayacak kadar yetenekli oldugunu dusunmuyorum. Yada baska herhangi bir pilotun. Dolayisiyla kasıt olmadigini düşünüyorum. Bu benim düşüncem. Tabi hezaman dogru dusunecez diye bisey yok. Belki de kasitli yapmıştır ama bunu kesin olarak Rosberg bilir biz degil. Direksiyonu saga kirma olayina gelince bir sonraki viraja saglikli girebilmek icin bunu yapmak zorunda degil mi? Her sağa kiran lastik patlatmayi mi hedefliyor simdi? Ya da Alonso Magnussen arkasinda bu isi 10 kere yapmistir. Ama lastiği patlatamadigi icin beceriksiz mi oluyor? Demek istedigim insanlar senin gibi düşünmek zorunda değil. Herkes olaya farklı bir gözle bakabilir ve olayi farklı yorumlayabilir. Bunda en cok da destekledigi pilot rol oynar. Ancak birilerinin seninle ayni seyi düşünmemesi onlarin yorumunun her zaman saçma olduğu anlamına gelmez.

      1. Sacma oldugu anlamina gelmez ama senin yorumun hakikatten sacma !
        Tek bir soru sormak istiyorum sana Volver .
        Ilk turda Vettel Hamiltonun yanina geldiginde hatta sektor gecesinde onde oldugu halde neden Hamiltonun yaninda donemedi keserek gecti viraji ?
        Cevapi Hamiltonun yaris cizgisinde olmasidir Vettelin oraya girmesi kaza demektir onde oldugu halde yaris cizgisindeki adami gecememektir….Ama Rosberg napti yaris cizgisinde giden adama guya yaninda donecekmis gibi arkadan doknturmak.Burada Rosbergin hala sucsuz oldugunu savunanlar F1 izlemyi bence brakmamilar.
        Bunu sadece benm tuttugum pilot oldugu icn solemeiyorum.Hamiltonun da bole kazasi var .oda haksiz ama gore gore rosbergin sucu yok demek .ben anlam veremiyorum bu yorumlariniza.hkkaten yorumun sacma geliyor yani ..

        1. Biraz sakin. Kendin soruyor kendin cevapliyor kendin yorumluyorsun. Sana kendi dunyanda mutluluklar dileyeyim. Rahatla ve yazılanları anlamaya calis. Ben Rosberg sucsuz demedim. Bu temasta bana göre Rosberg kesinlikle hata yapan taraf. Bir suçlu olacaksa Rosberg suçludur (bana gore) ancak ben sadece kasıtlı yapmadığını düşündüm o kadar. Ben niye Hamiltonun kazanmasini isteyen biri olarak Rosbergi savunayim. Savunmuyorum da zaten. Sadece kasıt olayı mantıklı gelmedi ve onu dile getirdim. Ancak egosu yüksek siz F1 otoriteleri masaallah dunyaniz çerçevesinde yorumlar gelmeyince garip bir psikolojiye giriyorsunuz. Insanlarin F1 bilgisini ilgisini sorgulayip durmayin. Soruna gelince cevabı kendin vermissin aslinda. Iki ani da izlersen, Vettel dönüş aninda Hamiltonun biraz onundeydi ve o dönüş mumkun degil temassiz sonuclanmazdi. Rosberg ise biraz gerideydi ve Viraja Hamiltonun arkasinda ve fakat çok yakin girebildi. Ancak hata yapti ve sağa biraz erken hamlede bulundu. Tekrar ediyorum hata yapmasi sucsuz oldugu anlamina gelmez. Evet Rosberg hata yapmistir ve bu temasta sucludur.

          1. 🙂

            Tekrar ediyorum hata yapmasi sucsuz oldugu anlamina gelmez. Evet Rosberg hata yapmistir ve bu temasta sucludur.

            Ortada bir hata ve suc varsa kasit da vardir kardesim….Ego falan demissin ne egosundan bahsediyorsn.Eger sen Hamiltonun kazanmasini isteyseydin suanda Rosberge kufur yagdiriyordun eminim buna.Brak bu ayaklari.

            1. Valla ben küfür etmem. Hiç bir insana da yakistirmam. Hoş sey degil. Yani kusura bakma bu konuda sana yardimci olamayacagim. 🙂 Ancak içinde bulundugun dunyandan cikacagina halen inaniyorum. Bu dusuncemden vazgecmem için yazi puntosunu buyultmen gibi daha çok ilginç seyler yapman lazim. Simdi sana hata, suç, kasıt arasindaki farklari anlatayım diyecem ama bunu anlamak için onyargindan kurtulman lazım. Yani bunu anlatirim baska bisey cikar senin dunyandan. Bu arada ben Schumi fanıyim. Hamilton fanı degilim. Sadece Rosberge karsi Hamiltonun kazanmasını istiyorum. Simdi senin Hamiltonun kazanmasini istiyorsan fanisin demen lazim ama öyle degil işte. Hos bunu söylemek isine gelmez zaten de, Diyecegim her kelimenin anlatmak istediği farklı seyler vardir. Ama önce Önyargıdan kurtulmak lazım:)

              1. Ya brak bu guzel masal anlatma olayini.Sen ne dunyasindan bahsediyorsun asil sen bulundugun d7nyadan bi cik…Bu kadar insan Ne diyor sadece bu sitryi brak butun f1 alemi ne diyor sen ne diyorsun .ha birde rosber power ve Mehmet gunaydin.Yani siz biliyorsunuzda bu g1 alemi bilmiyor.
                Ha senin soledigin kasit ve suc arasindaki ney boliyormusun ben sana solim : Bilicli kusur dene bisey var.Bilmem bilirmisin bilerek yapmak demek.Rosbergde bunu bole bile yapti yani kasitli yapti.olay bu.

  8. Aynı şartlardaki aynı takımın pilotlarının birbirini geçmesi oldukça zordur ki olası sonuçlar şu ikinci turda yaşanmış olanlara benzer. Geçen yarış Rosberg in geçmesine izin vermeyen Hamilton mücadele ederek geçsin diyecekse bu gibi durumlar oluşmaya devam edebilir.

    Tabiiki geçen yarış ve bu yarışda husule gelen mücadelelerden çıkan ortak sonuç Ricciardo nun yarış kazanamayacak durumdayken galibiyetlere devam etmesidir.RedBull bu Mercedes-Hamilton yarış stratejilerinden dolayı yarış kazanıyor.

  9. Hiç kimse kanadını kaybetme ihtimalinn yüksekliğiyle böyle bir teması istemez. Öyle bir temasda lastik patlamasından önceki beklenti kanadın kaybıdır (son turlardaki Vettel in Alonso ya temasına bakınız).

    Birde, diğer takımtaraftarları neden itiraz ediyorlaki… Temas olmasa olası sonuç Mercedeslerin fazla pit yapmalarına rağmen duble ile bitirmeleriydi. Ricciardo rüyasında görmeyeceği galibiyeti almış oldu.

    1. En hizli turlarda yaklasik 2.5 saniye fark var.Aptalliklarina yansinlar.

  10. rosberg schumacher’le geçirdiği 3 seneden bir şeyler öğrenmiş: ne olursa olsun daima haklı olduğunu iddia etmek!

    1. Schumi haksız olduğu yerde haklıyım dememiştir.

      Monaco 2006’dan sonraki açıklamalalarını açın okuyun. Bir MSC fanatiği olarak bilerek yaptığını kabul ediyorum ben.

      Kendisi bunu kabul etmedi ama haksız olduğunu anlayıp özür diledi.

  11. O temasın lastik patlatacagini da dusunmemistir herhalde. Tamam dışarda kalmaya devam etmeyerek, ya da viraja girdikten sonra Alonso gibi sagli sollu sıkıştırmayi dusunmeyerek kazaya engel olabilirdi. Takim da anladigim kadariyla bu kadar zorlamasina kizdi. Ama kaza olmayabilirdi de. Ya da Rosberg daha zararlı cikabilirdi ki bence bu tür temaslarda kanat her zaman kırılır ancak lastik her zaman patlamaz. Dolayisiyla risk alip zorlamasi tamam ancak temasin kasitli olmasi pek inandirici degil. Lastik patlamasaydi su an cok farkli şeyler konusuyor olabilirdik. Hatta temas anını hatırlıyorum da, Hamiltonun sampiyon olmasını isteyen biri olarak Rosberg kanadı kirdiginda “Iyi oldu sana” dedim 🙂 ancak birkaç saniye sonra lastik patlattık:(

    1. rosberg power avatarı

      Aynı şey bende de oldu. Önce gitti kanat dedim. Tam TV yi kapatacaktım kumandayla ardından Hamilton’un lastiği görünce bir sevinç patlaması oldu 😀

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Ne olursa olsun takım arkadaşları ve aynı takım için yarışıyorlar diğer takım arkadaşının kötülüğünü istemek bana saçma geliyor.

        1. kadir hurmacı avatarı
          kadir hurmacı

          Bu ne abi, pollyanna bile bu kadar iyimser değil :)))

  12. Lewis 2011’deki haline geri dön canım yarış kazasının alasını göster buna.

    1. Aman diyeyim. Hamilton kazalara bir başladı mı bir daha durmuyor. 🙂

      1. Adamı zorla o haline döndürecekler korkuyorum 😀

        1. Eğer o haline geri dönerse gidip Rosberg’e patlasın. Massa’yı rahat bıraksın. 🙂

          1. Massa eskidi artık şimdiki hedef britney 😀 onu yok etmek lazım hemde hemen.

            1. Hamilton bir coştu mu pir coşuyor. 🙂

              Maldonado’ya ciddi rakip olabilir. 🙂

  13. Yarış kazası falan değildi.

    Bilerek çarptıysan kıvırma, adam gibi doğruyu söyle.

    Bu şekilde konuşunca komik oluyorsun.

  14. Her şey bir yana Hamilton’ın dün dediği gibi ikinci sıradan kalkmak daha avantajlı dediğini yaptı mı ? yaptı 2. turda Rosberg kazaya sebebiyet verdi mi verdi sabıka defterini biraz daha kabarttı Rosberg takımı çok düşünüyorsun ya her röportajında o zaman 1-2 olacağınız yerde neden 2 – yarış dışı oldunuz 🙂 Bu şekilde sezonun kalan yarışlarını merak ediyorum artık Hamilton’ında biçmeye başlaması gerek altta kalmamalı değil mi

  15. rosberg power avatarı

    “if you no longer go for a gap that exists you are no longer a racing driver because we are competing, we are competing to win”

  16. emeğe saygıya gerek yok. benden bu kadar. muhtemelen bugünlük son haberi yaptım. Herkese iyi okumalar ve tartışmalar. Haberlerdeki düşük cümleleri, anlamadığınız yerleri not edin. Onları anlamak çevirmekten daha zor oluyor 😉

    iyi akşamlar

    1. eline sağlık kardeşim, iyi akşamlar.

    2. Elinize sağlık bugün gerçekten yoğun çalıştınız. Diğer günler çalışmıyorsunuz diye algılamayın ama:)

      1. bir süredir tatil modundaydım salmıştım 🙂 güzel oluyormuş tatil bittikten sonra da tatilmiş gibi yapmak 😀

    3. emeğinize sağlık çok teşekkürler.

    4. elinize ve emeginize sağlık…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir