Webber: “Vettel Çok Fazla Hata Yapıyordu”

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 pilotu Mark Webber, sezon başından beri bir çok hata yapan eski takım arkadaşı Sebastian Vettel’in sezon başından beri yaptığı hataların kendisine pahalıya mal olduğunu düşünüyor.

Red Bull’un Formula 1 takımından ayrıldıktan sonra Porsche ile LeMans’ta mücadele etmeye başlayan Webber, Vettel’i yorumladı.

Webber “Vettel yeni kurallarda sorun yaşıyor. Gelişme kaydetti ancak sezon başından beri bir çok hata yaptığını görebilirsiniz.” dedi.

Vettel çeşitli hatalar yaptığını kabul etse de sezon başından beri daha çok dayanıklılık sorunlarının kendisini vurduğunu söyledi.

Vettel “İnsanlar saf sonucu görüyorlar ve bununla ilgili fikirlere sahipler. Ancak her zaman gerçekte ne olduğunu görmüyorlar. Bir çok teknik sorun yaşadık. Bir çok motor yaktık ve bir sürü parça boşa gitti.”

“Daniel şüphesiz çok güçlü performans sergiliyor. Ancak kazandığı yarışlarda durum bizim için biraz farklı olsaydı biz de kazanabilirdik.”

“Bir kış döneminde nasıl sürüleceğini unutmazsınız. Her şeyi düzgün yaparken bir anda her şeyi yanlış yapıyor olmazsınız.” dedi.


Yorumlar

“Webber: “Vettel Çok Fazla Hata Yapıyordu”” için 12 yanıt

  1. Saçma konuşmuş…vettel le aynı araçla sahıptın ama o vettel karsısında basarılı bır grafık elde edemedın webber…rbr de oldugun zamanlarda vettel sezonu domıne ederken sen arka kısımda zorlanıyordun…

    ha sımdı kı konuya gelelım senın vettelın arkasında kaldıgın zamanlardakı durum ıle alo kımı farklı konu…alo sampıyonluga oynuyorda kımı 5 6 gelseydı yarıstan sonra demecıne eyvallah derdım de…

  2. bir de webberin şu alakasız yorumları var. Sezon başında kimi alonsoyu cumartesi günleri zorlayacak demesi örneğin. Vettel ve alonso fişe tak çalıştır pilotlar hamilton o kadar değil diyordu şimdi vettel hata yapıyor diyor. Pilotlar iyi bilir sanıyoruz ama sanırım yarışıp sonra kendi datalarıyla, reklam ve özel hayatlarıyla fazla meşgul olan bu pilotlardan bazı konularda f1 daha iyi biliyoruz

  3. vettel sürmeyi unutmadım diyor ama geçen seneki araçları sürmekle bunları sürmek aynı şey değil. En başta tc yok kerbe falan çıkınca kurtarmıyor artık 😀 ricciardo da baya şanssızlık yaşadı. Sadece araçla ve illegal sistemlerle araca uyumu tavan yapmış fos bir şampiyonu ricciardo eziyor. Sezon sonuna doğru gelişecek göreceksiniz diye atıyordu birkaç kişi o da tutmadı.

    1. tc ile Traction Control’ ü kastediyorsan o 2008 den beri yok zaten

      1. Geçtiğimiz sezonlarda Red Bull’un yasadışı TC kullandığı söyleniyordu. Ona atıfta bulunmuş.

  4. “Daniel şüphesiz çok güçlü performans sergiliyor. Ancak kazandığı yarışlarda durum bizim için biraz farklı olsaydı biz de kazanabilirdik.”

    Biz de kazanabilirdik derken Helmut Marko , Cristian Horner ve Kendisini kastediyor heralde vettel. Yoksa RB yarış kazanıyor.

    1. Bi de anlamadigim vettel belcikada ne yaşadı. Hata yapti Ricardo geçti yarısı kazandı kendisi güç bela 5.

      1. Vettel cuma günü 2.antremanların tamamına katılamadı. Cumartesi de yağmur yağdığı için kuru hava ayarı yapamadı araca.
        Ayrıca sadece 2.sektörde yarışın başından sonuna kadar Ricciardo ‘dan 1 saniye daha yavaştı. Yani araçta bir sorun olduğu belliydi. RedBull da buna dayanarak Monzaya yeni bir şasi getiriyor Vettel için.

  5. Webberi severim harika pilottur harika bir kişiliktir açık sözlüdür ama yiğidi öldür hakkını yeme Vettel resmen yok etti özellikle de tek turda.

    Şampiyon olmaya gelirsek her pilot iyi bir araba ile iyi bir ekip ile şampiyon olmuştur. Lewis Mp4-23 ile şampiyon olmuştur Mp4-24 ile değil Alonso R25-26 ile şampiyon olmuştur R28-29 ile değil Vettel STR3 ile değil Rb10 ile şampiyon olmuştur bu her pilot için böyledir.

    1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      RB10 Red Bull’un bu sezon ki araçları. Vettel RB6-7-8-9’la şampiyon oldu.

  6. Vettel “İnsanlar saf sonucu görüyorlar ve bununla ilgili fikirlere sahipler. Ancak her zaman gerçekte ne olduğunu görmüyorlar.”
    Bu konuda Vettel’e katılırım.Ancak bu cümleyi Vettel’den duymak çok ironik.Sen dua et de insanlar saf sonucu görüp yorum yapsınlar yoksa tarih sayfalarında adının V’si geçmezdi.

  7. Aynen Webber o yüzden o müthiş araçla sen hiçbir şey yapamadın. Her yarış Vettel’in gerisinde vasat bir performans sergiliyordu şimdi laf atıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir