Ferrari Motorları Dondurma Kuralının Kaldırılmasını İstiyor!

Ferrari Formula 1 takımı, motorların geliştirilmesinin dondurulması kuralının kaldırılmasını istiyor.

Bildiğiniz üzere harcamaların kontrol altında tutulması için sezon içerisinde motorların gelişimine izin verilmiyor. Sadece 2015 öncesinde belli dönemde gelişim izni verilecek.

Bu yüzden takımlar ancak motor haritalama, yazılım ve yakıt konusunda iyileşme sağlayabiliyor. Dayanıklılık, harcama ya da güvenlik için izin alınarak mekanik aksamda değişime müsade ediliyor.

Marco Mattiacci “Sene içerisinde motorlar üzerinde çalışabilmemiz için bazı fırsatlar verilmesini isterim.”

“Formula 1’in DNA’sı yenilikçidir ve Formula 1’de en iyi, en hızlı olanı yakalamak vardır.”

“Ferrari olarak bu konuda ısrarcı olmaya devam ediyoruz. Motorların dondurulması kuralında bir şeyler yapılabilir.” dedi.

2014 Motor İstatistikleri

Galibiyet        Pole          Hızlı Tur     Podyum         Lider gidilen tur
                                                                         
Mercedes   9   Mercedes  12   Mercedes  10   Mercedes  26   Mercedes  639
Renault    3   Renault    0   Renault    1   Renault    8   Renault    71
Ferrari    0   Ferrari    0   Ferrari    1   Ferrari    2   Ferrari    32

Yorumlar

“Ferrari Motorları Dondurma Kuralının Kaldırılmasını İstiyor!” için 14 yanıt

  1. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Takımlar oturdu anlaştı ve Fia kuralları belirledi.Evet böylesine bir sporda,motor sporlarının zirvesinde gelişim yasak.Bu olaya karşı olsam bile artık karar alınmış.Bize düşen adam gibi araç ve motor üretmek.Eğer başlarken bu şekilde serbestlik olsaydı süper olacaktı ama madem biz de istemişiz o zaman yapacak bir şey yok.

  2. Ferrari için aero gelişimini durdurdular zaten şimdi de motor gelişimini serbest biraksınlar. Iyi o zaman diger araçların rengine de Ferrari karar versin.

  3. ya arkadaş anlamak mümkün değil ya. nasıl olurda dünyanın en ileri teknolojisinin kullanıldığı bir yerde gelişim yasaklanır. rahat uyuma max mosley emi hep senin altından çıktı bu fikirler.

  4. Haklılar.Sanki Mercedes dışında iyi motor yapmış takım var gibi Ferrari’ye laf atıyorsunuz.Bırakın bu bukalemunluğu.Ferrari’nin istediği şey çok mantıklı.Madem motorun önemi artıyor F1’in de gelişim sporu olduğunu bildiğimize göre dondurulmasını kaldıracaksınız.

    1. Niye Ferrari kötü gidince kuralı kaldırsınlar en büyük bütçeli firma 5 senedir sürünüyor önce bunu düşünsün Ferrari..

      1. Peki neden Mercedes kötü giderken Red bull’un avantajını kestiler.Ya da Ferrari iyi giderken neden aeronun önemi arttı? Bunları cevapla kendi sorunun cevabını bulursun.

    2. Sezon başladığında en kötü motor olan Renault bile 3 galibiyet aldı. Siz hala hatayı başkalarında arayın.

      1. Çünkü Renault’nun sorunu yazılımdı ve sene içinde geliştirilebiliyor. Ferrari ise PU’da sıkıntı yaşıyor ve sezon içerisinde değiştiremezler.

  5. Birisi bu zirvayi ortaya atti.Herkeste baliklama daliyor.Mercedes ilk turbo benźinli motoru ne zaman uretmis bir arastirin bakalim.Birde Ferrari Gto ve F40in ne zaman uretildigini ogrenin.Yol motoru ile F1 motoru arasinda ikisininde motor olmasi disinda baglanti yoktur.

  6. Ferrari aerodinami değil diye bas bas bağırıyordu Ferrari başkanı iş motora döndü yine ağlıyorlar…Yine beceremediler hiçbir şeyi en kötü motoru yaptılar…

    1. Düzeltme:

      Ferrari başkanı, F1 aerodinami değil diye bas bas bağırıyordu geçmiş senelerde, bu sene F1 motor odakılı oldu yine ağlıyorlar…Yine beceremediler hiçbir şeyi, en kötü motoru yaptılar…

  7. Dondurma kuralını kaldırmayın. Kimi’ye yazık.

  8. ah canım kıyamam.

  9. vallahi olması lazım da zaten turbo motorları kımse bılmıyordukı merco zaten yol araclarından tecrube vardı bellıydı hızlı olavagıda pakette ıyı yapıldı 1000 km testıde olmustu haksızlık tabıkı en azından ılk yıl ıcın acık olması lazımdı da gelişim tur yaptıkca ogrenır ınsan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir