Kovalainen, 2008'de Eşit Şartlardan Emin

yazar:

kategori:

McLaren takımının yetkilileri, iki dünya şampiyonluğu bulunan Fernando Alonso ile çaylak pilot Hamilton için eşit şartlar oluşturduklarını ifade etmişlerdi.

Kovalainen’in de takımdan beklentisi yönünde F1 CEO Martin Whitmarsh daha önceden, toplam pilot kalitesinin kazananı belli edeceğini ifade etmişti.

26 yaşındaki Kovalainen, Hamilton’un 2007 ve daha öncesindeki durumundaki görevi ile yüz yüze olduğunu kabul etti.

Bununla beraber Fin pilot, Hamilton ile Alonso arasındaki ilişkinin bir benzerini beklemediğini söyledi.

Kovalainen: "Lewis’le pistte elimizden geldiğince mücadele edebileceğimizi düşünüyorum ama pist dışında buna gülebiliriz"

"Önemli şeylerden biri, McLarn’de anlaşma imzalamadan önce bana eşit şartlarda davranalıacağını tespit etmek istedim."

"McLaren’in geçmişte pilotlarına eşit bir şekilde davrandığını düşünüyorum, bu sene de dahil. Bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum"


Yorumlar

  1. Kovalainen'de bence en doğru yolda değil.RENAULT O'nun için daha iyi bir seçenekti.Burada başarılı olup sonra başka takıma transfer olmak daha kazançlı olacaktı.Şimdi bu anlamda bakınca bir yıl daha kaybetti.Eğer gittiği yerde başarılı olabilirse bu hayalleri atığı imzanın sonuna kadar bekletmesi gerekecek.Başarısız olursa zaten mclren bırakacak ve gerçekten hayal olarak kalacak.Aslında takım değiştirerek oynadığı kumarda biraz daha fazla riske girmiş oldu.Başarılar dilerim.

  2. team_spirit avatarı

    ron istediği kadar heikkiye 2.pilotmuş gibi davransın heikki bunu sindircek bi pilot değil,eğer yine aynı kayırma yöntemini uygularsa(ki bundan şüphe yok)2007nin tekrarını yaşayabilir…

  3. zaten her sene mclarenciler bu sene size göstercez derler her sene de havalarını alırlar. unutmasınlar böle diye diye 10 sene geçti hala tek bir şampiyonlukları bile yok. hiç öle fia mia demesinler hızlı araç yapanı fia bile engelleyemez, bu sene toparladık falan dediler şampiyon oluyolardı yşne hevesleri kursaklarında kaldı sonra da kirli şampiyonluk istemeyiz demeye başladılar, şampiyon olsalardı elbette böle bişey demezlerdi, ayrıca kirliliği yaratanda kendileriydi. temiz tarih falan diyolar gördük temizliği. halının altı bir kaldırıldı ki pislik dolu.

  4. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    hadi bakalım öyle olsun. yazdıklarıma düzgün cevap alamadım ama ben. raikkonen'in ne için bıraktığınıda mı atıp tutmuşum ?

  5. O yüzden atıp tutma Sn.Görkem Yılmaz geçmişte hangi takımların neler yaptığını çok iyi biliyoruz.Ama nedense bir Mc Laren olunca bu kurallar işledi.Hiç önemli değil.Zaten biz üzerinde gölge olan bir şampiyonluk istemezdik.O yüzden alın sizin olsun.Şunu lütfen iyi anlayın..Ben sana sadece otomobil tarihini biraz oku diyorum..Başka birşey demiyorum..

  6. Bakın arkadaşlar bazılarınız tam anlamak istemiyor galiba..Hamilton 7 yaşından beri Mrecedes' in himayesi altında.Bu çocuk son derece disiplinli ve akıllı bir çalışma programı ile buralara geldi.Çeşitli Kart şampiyonları derken en f2 şampiyonluğu ve sonunda ilk sezonda f1 ikinciliği.(O da tartışılır).Bu sebepten dolayıdır ki gerçekten hiçbir pilot ile karşılaştırılamaz ve kıyaslanamaz.İyidir ve kötüdür ama safkan Mercedes' tir bu çocuk.Heiki veya bir başkası bu sonucu ne değiştirebilir ne de yumuşatabilir.Ron Dennis gibi bir teknik patron daha F1' de yoktur arkadaşlar..Ama unutmayın 2008 yılı herkese hakettiği dersi verecek.Öncelikle de Fiarrari' ye.

  7. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    1.raikkonen soğuk olması yüzünden kapının önüne konmadı.mclaren'in dayanıksız araçlarında bıktı usandı. 2.''Sakın kendini Hamilton ile bir tutma..O ayrı projenin ürünüdür''. ron dennis'te alonsoya öyle diyordu zaten:) 3.kovalainen ne yapsın? hamilton ayrı projenin ürünü diye onunla mücadele etmesin mi?

  8. Önümüzdeki sezon herkes neyin ne olduğunu çok iyi anlayacak.Yeter ki Fiarrari başkanı Mosley karışmasın.

  9. Ne kimi gibi soğuk, ne montoya gibi dağınık, ne alonso gibi kendini beğenmiş ol yoksa kapının önüne konursun.Sakın kendini Hamilton ile bir tutma..O ayrı projenin ürünüdür…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir