Button: "Kovalainen, İkinci Adam Olmayacak"

yazar:

kategori:

Button: "(Kovalainen’in) Sadece bir kaç yarışı önde tamamlamakla ilgilenmediğinden eminim. Ünvan için mücadele etmek istediğinden eminim."

"Lewis’in takım arkadaşı olduğu için kendini geride tutmayacaktır. Bunun, her ikisi için de iyi olacağını düşünüyorum"

Fernando Alonso’nun McLaren’den ayrılmasının ardındna Kovalainen, İngiliz takıma geçti. İspanyol şampiyon pilot, McLaren’deki eşitlik ilkesine karşı çıkıp kendisine 1 numara statüsü verilmesini istemişti.

Son 10 senedir McLaren tarafından desteklenen Hamilton, çaylak sezonu 2007 senesinde şampiyonluğu kaçırmasının ardından 2008’de takıma liderlik yapması bekleniyordu.

Kovalainen ise daha karışık bir çaylak sezonu geçirmişti. İlk yarışlarda beklenenden çok uzak görünüp Briatore tarafından bile eleştirilmişt. Ama daha sonrasında durumunu geliştirerek etkili performans sergiledi.

Button: "O harika biri ve bir takımda kalmayı hak ediyor. Onun Formula 1’in içinde yarışmaması, yanlış olacaktı. Bir koltuk sahibi olması harika"

Lwis’in babası Anthony ise, daha az tartışmaların olduğu bir sezon geçirmeyi dört gözle beklediğini söyledi.

Anthony Hamilton: "Takım arkadaşları arasında ve ya diğer takımlarda veya pilotlarla sorun olacağını beklemiyorum"

"Pürüzlü bir 2007 geçirdik. Gelecek sene herkesin odaklanacağı şeyin "Kim kazanırsa kazansın sadece iyi bir sezon geçirelim" olacağını düşünüyorum"

"Heikki, saygılı biri. Bu yüzden, iyi anlaşacaklarından eminim. Uzun zamandır onu tanıyoruz. Lewis ve Heikki, kart yarışlarında rakiptiler"


Yorumlar

  1. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Vasatı geçemeyen bir pilot diğerleri gibi o da boş konuşuyor.

  2. ice-girl-01 avatarı

    bence de az bile söyleniyo kovalainen için…2007de onun altındaki araç mp4-22 değildi=)bu yüzden bu sezonu karşılaştırmak çok adil olmaz sanırım.ilk yarışlarda bocalasa da özellikle sezon ortasından sonra kendini çok iyi toparladı ve takım arkadaşını da geride bıraktı.bu yıl ezileceğini ben de düşünmüyorum,performansları birbirine yakın olacaktır lewisle=)

  3. Kovalainen bence süper bir pilot ve eminimki Lewisin koltuğunu elinden alacaktır bence bu yıl finlilerin yılı olacak tabii McLaren geçen yıl olduğu gibi taraflı bir tutum sergilemez ise…

  4. abdullah çelik kardeşimin yorumuna aynen katılıyorum,heikki iyi bir pilot olduğunu mclarende herkese gösterecek,eşit şartlar altında tabi,çünkü mclaren takımı çaylak bir pilotu 2 dünya şampiyonu olmuş bir pilota tercih etmişse,kovi ye çok rahat tercih eder…

  5. team_spirit avatarı

    yok biraz fazla abartılmıo az bile söylenio ii araba verilirse neler yapabilceğini herkese göstericek ben inanıorum ve buttonun sölediklerinede katılıorum heikki zaten 2.ci pilot olmayı kabul etseydi şimdi alonsonun takım arkadaşıydı!

  6. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    2007deki külüstür reno ile kendisini kanıtlamak için zorlamak zorundaydı ve bu yüzdden zaman zaman hatalar yaptı ancak sezonun 2. yarısında özellikle yükselen bir grafik çizdi ve fisichellayı geride bıraktı. ben inanıyorum kovalainene

  7. bence kovalainen fena sürücü deil ama "etkili performans" "çok iyi sürücü" biraz fazla abartılmıyo mu?geçen sezon kaç puan aldı ki

  8. Keşke Button gelseydi. şampiyon olmasını isterdim şu f1 dünyasında 🙂 Bu söleri onun için söyleseydik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir