Mercedes'in Gözü Vettel'in Üzerinde

yazar:

kategori:

Norbert Haug, bir Alman pilotu 3-4 sene içerisinde Mclaren Mercedes takımında yarıştırmak isteme tutkusunu kabul etti.

Mercedes Motor Sporları Patronu olan Norbert Haug Bild gazetesine yaptığı açıklamada bu konudaki hedeflerini ortaya çıkardı.

Mclaren’in şu anda İngiliz-Fin pilot dizilimi var ve takımın bir Alman pilota yaklaştığı en yakın tarih Michael Schumacher zamanlarına kadar gidiyor. Basında bu yönde haberler çıkmış ancak başarısız olunmuştu.

Bununla birlikte 2007’de Fernando Alonso’dan boşalana koltuk için Nico Rosberg be Sebastian Vettel’e de yaklaşıldığı tahmin ediliyor.

Haug "Şu anda pilotlarımızdan çok çok mutluyuz, 2 güçlü çiftimiz var." dedi.

Vettel hakkında konuşan Haug "O çok akıllı ve daha şimdiden çok güçlü bir pilot."

"O çok az kişinin başardığı şekilde yeteneğini çalışmaları ile birleştiriyor. Michael Schumacher’e kesinlikle benziyor." dedi.


Yorumlar

  1. gökhan yıldırım avatarı
    gökhan yıldırım

    Haug un aciklamasina gelince adam zaten solemis pilotlarimZdan suanda memnunuz diye.bakalim vetel. 2-3sene sonra nerde olucak kendini gelistirirmeye devam ederse herkez ister 2-3 sene sonra ama zaten konustugumuz takiMlar mac-fer-ren-bmw bunlarin ii gordukleri ve o an ihtiyac duyuyosa pilota alir tek engel kontrat bazen o bile sorun olmuyo basar alir parayi.pilotta opsun basina koysun bunlardan birini.vetelin omunde ince bi yol var uzunolup olmicaginA o karar verecek yoksa yol ince heran kopabilir.bi hamilton alo kimi mas olmak icin cok calismali

  2. gökhan yıldırım avatarı
    gökhan yıldırım

    F1de herkez herkez icin biseler soler.vetel kotu pilot demiyorum f1 beyler burasi kotu pilotun isiyok burda.f1 patronlari ve bicok kisi soluyomus veteli. Veteli gelip bi gasteci bana sorsa bende biseler solerim ama bu herzaman onu hedefledik hedefimiz o filan demek digil.f1 de kimler inanilmaz cikislar yapti nico kubi montoya weber vedaha bi cok isim vetel hakinda tekse bekleyip gormek ve bence buyil onun icin cok zor olucak beklentiler yusek bakalim karsiliya bilecekmi sonra konusmak gerek.

  3. benim düşüncem ise sizlerden daha farklı, ferrari eğer schumi zamanındaki dinamiklere sahip olsaydı evet o zaman vettelin yeri bellidir diyebilirdim ancak şuanki denge sürdüğü müddetçe vettelin ferrariye gidebileceğini sanmıyorum, monti bunu istemicektir, çünkü o, takım içinde her sivrilen kişiden nefret ederdi, buna schumi dahil. vettelide bu özelliklere sahip olduğu için onu alacağını düşünmüyorum, tabiki bunu söylemek şuan için erken olabilir ama vettel 1 veya 2 yıl sonra bmw'ye veya reno'ya geçeceğini düşünüyorum, ama ferrari ihtimali çok düşük.

  4. valla ben norbert a ve yine vettel hakkında aynı şeyleri düşünenlere katılmıyorum..ben uzun yıllardır izlerim f1 i ve objektif bir şekilde şunu söyleyebilirimki şu ana kadar beni etkileyen bir performansını görmedim açıkcası.80 lerde tam yılını hatıramıyorum sennanın toleman gibi bir takımla aldığı 3.cülüğü ve yine schuminin benettonla(dönemin williams n karşı) kazandığı şampiyonluk yada hakkinen in 2000 spada schumiyi geçişi gibi benzer etkileyici performanslarını görsem tamam yani.yinede pilotajının kötü olduğunu söylemiyorum tabi..dediğin gibi kimin daha yetenekli olduğunu bilmek bu adamlar eşit güçte arabalarla yarışmadıktan sonra zor.bakalım izleyip göreceğiz..

  5. Aslında bizim övdüğümüz ve vetteli büyüttüğümüz tarafları sadece tek tek yarışları değil.ne monza ne brezilya bir anda vetteli star yapmadı.bu düşünceyi birgünde bizde ortaya atmadık.hepinizin bildiği üzre pekçok bizzat f1in içinden şahıs bunu söylüyor öyleki sonuncusu mclarende en yetkili ağızlardan birisi Haug.yani eğer bizim neden bu kadar değer verdiğimizi anlamıyorsanız yada katılmıyorsanız tamam ama bunu söyleyen bir biz değiliz.gridde şüphesiz çok yetenekli pilotlar var ama neden sürekli vettel ile ilgili çıkıyor bu haberler ve birilerine benzetiliyor?asıl soru bu aslında Mercedes motor müdürünün dediği gibi daha şimdiden çok güçlü ve çok az kişinin başarabildiği gibi yeteneğini işi ile birleştirebiliyor.bunlar önemli ve kubica olsun hamilton olsun genç yetenekler ve asla kimin kimden daha yetenekli olduğunu bilemeyiz.bence birgün muhakkak bu pilotlar rakip olucak ve şampiyonluk için savaşıcak.o zaman yeteri kadar bilgi sahibide olacağız

  6. gökhan yıldırım arkadaşın yorumlarına katılıyorum..niye bu kadar abartıyorsunuz şu vettel i anlamış değilim tamam kötü değil ama bir monzada yarış kazanması ve brezilyada hammy i geçmesi çok övülesi bir durum değilki.ona bakarsanız sutilde monaco da berbat bir araçla çok iyi bir yarış çıkarmıştı ama şanssızlık raikkonen arkadan bindirdi.şu anda gridde en az vettel kadar yetenekli olan bir sürü pilot var.monzada sebastianda eğer start alabilseydi belki oda çok kusursuz bir sürüş çıkaracaktı belkide yarış ın galibi o olucaktı.bence fazla büyüttünüz vetteli arkadaşlar..mclaren e geçmesini de ihtimalde vermiyorum ayrıca istememde..yaptığı bazı açıklamalrdan ferrari sempatizanı olduğunu düşünüyorum..vettel mclaren e geçince direk 2.piot olur ''alonsoya yapılanlar''dan sonra oraya geçmesi imkansız gibi şeyler söyleyen arkadaşlara artık cevap bile vermiyorum zaten..

  7. Vettel iyi bir pilot olabilir fakat ben bizim takıma uygun olacağını sanmıyorum Rosberg daha iyi bir seçenek olabilir hem Alman hemde Fin sayılır 😀 Ayrıca Lewislede iyi arkadaşlar bildiğim kadarıyla..

  8. Gökhan Demir avatarı

    Evet bir alman olmalı ama kesinlikle Vettel olmamalı.Mercedes koltuğunu yaptığın açıklamalar ile kesinlikle haketmediğini gösterdi o.Bence Di Resta olmalı.

  9. emre özduru avatarı

    Şans mı? Ya bu adam ileride başarır veya başaramaz. Şimdiden bunu bilemeyiz. Toro Rosso gibi bir takımla Monza'da ve kötü hava koşullarına rağmen yarış kazanmış pilot'tan bahsediyoruz beyler.Farkında mısınız? Sadece bu çocukta yetenek var ve ileride Ferrari adına yarışması çok ama çok büyük bir ihtimal.Ben şahsen onun Schumi'nin Ferrariye gelmesinde etkili olacağını düşünüyorum.

  10. elif çivici avatarı

    vettel iyi ve yetenekli bir pilottur..lewıs de öyledir.öyledir ama iki genç ve zehir pilot yürümez..hiç bir takımın 2 pilota da eşit ilgi gösterdiğini görmedim bu olağan bir şey..lewis varken zor vettel bence gelirse kötü olur..sebi ye 2012 alonso;;;;);))))))):PP

  11. sizin hızlı anlayışınızı gerçekten çok merak ediyorum.bu takımdan önce yarışı kazanabilecek en az 4takım var altıdnaki araç ne kadar hızlı vettelin.sizin bu adama bu kadar ön yargılı karşı olmanızı anlayabilmiş değilim.unutmayın f1deki tek süperstar yada genç yetenek hamilton değil.burada onun içinde benzer değerlendirmeler yapıldı unutmayın schumi rekorlarımı krıabilir dedi.bunu ne için söyledi?çünkü bir anda çok hızlı yükseldi ve çok şey başardı.buna paralel olarak beklentiler arttı.siz beklemeyebilirsiniz başarılarını abartmayabilirsiniz ki hiç önemli değil fikirler farklıdır.ancak sir frank williams olsun,bazı takım patronları olsun bay e olsun bazı pilotlar olsun ve bugün mercedese motor müdürüde ona ettiği sözler yaptığı benzetmeler ortada.sürekli en genç istatistiklerinde rekorları eline geçiren birinden çok doğal daha büyük başarılar beklenmesi belki yapabilir belki yapamaz zaman göstericek bunu.son olarak toro rosso ile yarış kazanmak ferrari yada mclaren ile kazanmakla bir değildir.evet motoru kuvvetlidir o zaman aynı motoru kullanan force indiada yarış kazanırdı değil mi?bu takım işidir iyi hazırlanırsınız ayarlarnız taktiğiniz iyidir belki rakiplerinizde sorun yaşamıştır ama f1in içinde bu var zaten ve pilotta odaklanmıştır istemiştir kazanır.geçen seneki monza haklı güçlü ve asla şansa bağlanmaycak bir zaferdir.

  12. Bu insanlar 4-5 yarış ilk virajı geçemeden yarış dışı kalan Vetteli tanımazlardı.Şimdi anlaşma felan yapmışlar ( F.Türkiye bürosu:))
    – Vettel gibi force india dada mercedes motoruyla hamilton yarışsaydı kazanırdı belki kim bilebilir.Ayrıca Vettel in kazandığı yarışı da burada herkes biliyor abartmayın.Şüphesiz ben çok daha öncesinden söyledim yetenekli ama.Öndekilerden daha fazla değil.
    -Ayrıca yavaş denilen bir araçta hızlı olup hızlı olan araca geçince daha hızlı olan pilot varmı bunu da hep merak ederim:)

  13. Vettel için övgüler hiçte erken değil sırf biz değil pek çok f1 camiasından isim onu övüyor.Demekki birşeyler görüyor.Ayrıca geçen sene kazandığı yarışa şans demek gerçekten çok komik.Kimse zorlayamadı biel adamı ne şansı bastı gitti altında toro rosso ile neresi iyi bu aracın birtek motoru Ferrari.Birazcık objektif olun lütfen gridin en iyi 5.aracıdır olsa olsa geçen sene.Daha ne başarıcak bir yarışa en genç çıkıp puan alan,pole ve yarış galibiyetlerinide aynı şekidle kazanan birisinden tabiki ileriye dönük beklentiler fazla olucaktır.He başarır ama başarmaz kariyerlerin kıyaslanması söz konusu değil zaten ki daha bu çocuk yolun çok başında tıpkı hamilton gibi.Ayrıca yanındaki takım arkadaşının kötü olmasıda onun sorunu değil.

  14. gökhan yıldırım avatarı
    gökhan yıldırım

    hamiltona gelince ilk sezonunda hemen yarıs kazanacak güclü arabaya gecti deniliyo..hatırlatmak isterim adamın daha önce yarıstıgı serilere bi gözatın arabalar denkmi diğilmi cok uzaklara gitmeyin f1 e gelmeden önce yarıstıgı A1 var isterseniz elemanın yarıslarını bi izleyin..sadece bazı pilotlara haksızlık yapıldığını anlatmaya çalışıyorum ham-alon-kubi-nico-mas-kov-but.bunların hepsi muthis pilotlar vetel için tekdicegim bekleyip görmek..sizdiden fazla abartmaya gerek yok….

  15. gökhan yıldırım avatarı
    gökhan yıldırım

    hatırlatmak isterim sumi dönemindeki ferrari ile simdiki ferrari arasında çok farkvar..sumi yarıs kazanırken takın arkadasının 3. olması supriz oluyodu.simdi 2 yda 3 takım oluyo ve bu 5-6 pilot yarışkazanma ihtimalleri çok yüksek..yani bi pilot gelicek alıcak gidecek bu da vetel olucak ölemi..

  16. gökhan yıldırım avatarı
    gökhan yıldırım

    bence vetel için bu övgüler biraz erken.özelikle sumi.hamilton yada alonso kıyaslamaları çok komik..vetel bize daha hiç bişe göstermedi..bmw den gönderildi,altındaki araba gecensene hızlı bi arabaydı ve orta gurup gecensene çok kötüydü sadece sonlara doğru reno gelişti,vetelin yanındaki pilot gecensene fiyaskoydu,kazandığı yarış şanstan başka bişe değildi.ferrariye gelsin ferraiyegelsin diyip duruyosunuz gelsin görelim.

  17. emre özduru avatarı

    Halil KAYA kesinlikle katııyorum sana. Hamilton zaten çok dayanıklı ve griddeki en hızlı otomobile geldi. Force-india veya benzeri bir araçla ne kadar başarılı olabilirdi. Ama bu çocukta yetenek var hele ferrari'ye geçip de Schumacher'in katkılarıyla daha da ilerilere gideceğinden eminim.

  18. mclarene giderse 2 pilot olur ama sezon başında olur.sezon sonunda klasmanda 2.ci pilot hamilton olur ki buda hamiltona kapıyı göstermek demektir.bence bu çocuk schumacherin klonu stili hareketleri kaderi. mesela bertnard gachot taksiciyle kavga edip nezarete atıldığı için spa 1991 de onun yerine schumiyi getirdiler sezonun ortasında ve yıldızı parladı ardından 2.ci sene 1992 de ilk galibiyetini aldı.aynısı vettelde speed in yerine 2007 ortasında geldi 2.ci sene yarış kazandı sizce bu bir teseadüfmü.schumacher e kimse ulaşamaz ama şu anda ona en yakın isim onun klonu olan vettel.hamiltonu yere göğe sığdıramıyosunuz.merak ettiğim hamilton force india gibi bi araçla bu performansını devam ettirebilirmi? imkansız…

  19. mclaren vetteli isteyebilir ama vettel akıllı bir çocuksa hamilton varken mclaren e geçme gibi bir aptallığı yapmaz zaten oda 2. pilot olmak için mclarene gitmez.ferrari daha yakın gibi duruyor tabi hiç belli olmaz.örneğin bmw nin heildfeld in yerine almayacağı ne malum.en yakın ferrari gibi dursada bana göre bmw de seçenekler arasında

  20. emre özduru avatarı

    Vettel'in Ferrari'ye geçmesi bence kesin gibi… Çünkü Schumacher uzun yıllardır onu gözlüyor aslında bir bakıma gizliden gizliye Dennis-Hamilton ilişkisi var gibiydi. Bence en kötü ihtimalle 2011 sezonunda kırmızı tulumu giyicektir. Kimi taraftarı olmama rağmen bence şu anda kesinlikle Kimi'den iyi. Bunu daha önceki yorumlarımda da söyledim, Ferrari'ye geçmesi Hamilton için pek iyi olmayacaktır. Bana sorarsanız da bu çocuğun sürüş stili Schumacher'i andırıyor ve onun rekorlarına yaklaşabilecek şu anda 2 isimden biri(Hamilton) ama kesinlikle diğerinden daha yetenekli.

  21. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Neyse konu uzamasın herkesin görüşü wardır benimkide bu yöndedir…

  22. pilot dediğin takımını eleştirirde savunurda çünkü o pilotdur en yüksek verimi almak isterr

  23. gökan kardeş istediğini de tamam mı senin alonsoya karşı bir şeyin var zaten ne demek istersen de ama şunu unutmaki bunu kime sorarsan sor hemılton ve vettel bir arada yapamaz vettel gelirse büyük bir ihtimal hemıltona yol gözükür çünkü vettel alman

  24. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Rahat olun siz hiç bir pilot alonso kadar pürüz,uyumsuz olamaz.Adam şampiyonluklar kazandığı takımı bile eleştirdi zaman zaman we gene oraya gitti 🙂

  25. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Vettel eğer bu kombinasyona katılırsa neler olur düşünemiyorum.Hamilton-Vettel ve McLaren-Mercedes sanırım harika ötesi olur…

  26. hayret valla ben 2008 sezonu sonunda mclaren için vettel bitmiş demiştim ama öyle değilmiş vettel gelirse mclarene tıpki 2007 yılının aynısı olur 2 güçlü rakip bir birini yer bazı arkadaşlara katılıyorum ayrıca vettelin şimdiden ferrari ile anlaşmadığı ne malum demi arkadaşlar her şey olabilir ama ben bir alonsocu olarak hemıltonla vettelin yan yana gelmesini istemem gelirse gerisini düşünelim arkadaşlar saygılarımla

  27. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Beyler neye dayanarak o kadar kesin konuşuyorsunuz anlamıyorum.Alın o zaman bendende bi yorum ! Mercedes basar parayı alır vetteli…Vettel McLaren Mercedes takımına gelicek önümüzdeki senelerde…

  28. Ayrıca bu çocuk mclarene gelmesinde nereye giderse gitsin..

  29. tifosi_forzaFerrarii arkadaşım yorumlarını biraz sportmence yaparsan iyi olur sanırım,sonra sana cevap verilir,suçlu yine mclaren tafartarları olur..insanları tahrik etme..

  30. Tabiki herşey mümkün bu sporda ancak ben Vettel'in Ferrariye daha yakın olduğu kanısındayım.Belki bir Alman olduğu için belki gerçekten çok başarılı bulduğu için Norbert Haug, geçmişte schumi için çok güzel sözlerde söylemişti.Daha doğrusu ben röportajlarında dinlemiştim.Tabiki umarım Ferrari'de olur bu muhteşem pilot:)

  31. Vettel Vettel Vettel başka bir şey söylemiyorum bu alman Ferrari'de yarışacaktır veee şampiyonluklara ambargo koyacaktır mclarene hayatta geçmez Alonso'yu dışlayan bir zihniyetle beraber Vettel haaa buna kargalar güler avucunu yalar mclaren veya mercedes farketmez…

  32. izin vermez çünkü Vettel babasının sözünden hiç çıkmaz 🙂 cümleye bak ya.İsteyen istediği takıma gider.
    ama ben Vettel i pek istediğimi söyleyemem.

  33. Larien Larien avatarı

    ferrari de göreceğiz onu… bu kesin gibi. sizce schumacher in ta karting günlerinden beri yakından takip ettiği vettel in mclaren e gitmesine izin verir mi? hiç sanmıyorum. en kötü ihtimalle 2011 de ferrari de olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir