Pilotlar, KERS Konusunda Uyarıldı

yazar:

kategori:

Formula 1 pilotları, bu sezonda kullanılacak KERS kapsamında araçtan nasıl inmeleri gerektiği konusunda tavsiyeler aldı.

Gelecek ayın sonlarında yapılacak olan sezonun ilk yarşı Melbourne’de kaç takımın bu sistemi kullanacağı açık değil ama potansiyel olarak tehlikeli teknoloji için özenli hazırlıklar, gelişim ve test aşamalarında kullanıldı.

Kış testleri pistlerinde mekanikerker, araca dokunmak için büyük kauçuk eldivenler kullandı ve normal sponsor işaretlerinin yanında tehlike ibareleri de yer aldı.

Alman gazete Bild am Sonntag; pilotlar, bir ayaklarının yere diğerinin KERS’e sahip araca dokunduğunda herhangi bir şoka uğramalarını engellemek için Puma gibi üreticilerle özel yarış ayakkabıları imâli üzerine görüşüldüğünü öne sürdü.

Gazete ayrıca Sebastian Vettel’e, Jerez testlerinde aracın sorun yaşamasının ardından yeni Red Bull’dan tramplenden atlar gibi inmesinin, elektrik şoku endişesinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını sordu.

İzleyiciler, Vettel’in piste inmek için yüksek bir sıçrama gerçekleştirdiğini gördü.

Vettel: " Yeterli olmayacak yükseklikte atlamaktansa çok yükseğe sıçramayı tercih ederim."


Yorumlar

  1. Sözde masrafları düşürmeye yönelik çalışmalar yapıyotlar ama KERS'in takımlara ve F1'e maliyeti ortada. Sadece takımlar için değil pist çalışanları için de özel tedbirleri alınması gerekiyor, araçların itilmesi anında bir kazaya sebebiyet vermemek için. Tabi onların giysileri özel olmalı. Bunların hepsi para!

  2. Guvenli bir ayakkabi uretilse bile aractan ziplayarak inmek en mantiklisi bencede..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir