Modena Mahkemesi, McLaren Mühendislerine Ceza Verdi

yazar:

kategori:

İtalyada çıkan haberlere göre bir İtalyan mahkemesi, F1’deki casusluk skandalı ile ilgil bir bölümü daha kapatmış oldu.

Il Resto del Carlino’ye göre mahkeme, Mike Coughlan, Rob Taylor, Jonathan Neale ve Paddy Lowenin, Ferrari’nin özel bilgilerine ulaştığı yönünde fikir birliğine vardı.

Bunun yanında Taylor, Neale ve Lowe’nin her biri için 150.000 Euro, Coughlan için ise 180.000 Euro para cezası kararı alındı.

Ferrari’den kovulan Stepney de, casusluk olayı ve 2007 aracına Monako’daki sabotaj ile ilgili savcılar tarafından takip ediliyor.

Bir McLaren sözcüsü: "İtalya’daki dava işlemleri sadece, uzun zaman önce ‘nolo condentere’ anlaşması olarak adlandırılan teklifin resmileştirilmesidir. Bu meselenin altına artık çizgi çekilmiştir."

Anlaşılan o ki McLaren, Lowe, Neale ve Taylor için kesinlen cezayı ödeyecek ama Coughlan’ın, kendi cezasını ödeyip ödemeyeceği belli değil.


Yorumlar

  1. Tamam arkadaşım kendi görüşümü belirttim sadece.

  2. Emir sen ne diyorsun arkadaşım benim lafım sana değildi,tifosi_forzaFerrarii denen kişiyeydi,heralde dün yazılanları okumadın,o kişinin yazdığı mesaj silinmiş benim ona yazdığım tepki mesajı duruyor,kendine durumdan vazife çıkarıp,olayları bilmeden beni ve McLaren adlı arkadaşı suçlama,kimin kimi tahrik ettiği ortada zaten…

  3. Mc Laren ve padokman, ortada birşey yokken insanları suçlayıp yazmayın, birşey olmamasına rağmen ortamı gereksiz geren sizlersiniz, duyarlı olun biraz, spor bu sonuçta rekabet her zaman olacak ama böyle gereksiz tahrik edici klavyeden atıp tutmakla olmuyor.

  4. arkadaş farkettiysen tüm araçlar birbirine yakın.eski farkları yaratabileceğin kurallar yok artık.eskiden farklı marka lastikler bile çok şeyi değiştirirdi.
    mclarenin güçlü oldu 2 senede olan olaylarda normal değildi.
    1sene dava ve silinen puan,hamilton alonso çekişmesi.ikiside son yarışta zirve mücadelesindeydi.1pilot olsaydı zaten puan farkı olurdu.
    2sene hamiltonun haklı veya haksız cezalarla zar zor kazandığı gerçeğide ortada.

  5. erhan aydın avatarı

    "son iki yılın flash takımı ve pilotu mclarenden.çok hızlı,mükemmel olan mclaren aracı ve pilotları" böyle diyor ve böyle kabul edilmesini istiyor bazıları.bir ferrari taraftarı olarak asla takiye yapmadan ve herzaman mclaren takımını önemsedim.özellikle son iki yılında pilotlarıyla beraber çok başarılı.AMA sizcede garib değilmi bu olanlar ve söylenenler.çünkü gerçekten başarısız gördüğümüz ferrari son iki yılda(yani mclarenin çok iyi olduğu yıllarda) bir şampiyonluk ve birde son virajda kaybedilen şampiyonluk var.AMACIM kesinlikle mclarenin başarısını gözardı etmek değil.ama ferraridende çok şeyler bekliyoruz yani heryılı domine etmesini bekliyoruz ama aynı zamanda bu takımı çok hakir görüp küçümsüyenler oluyor,bu ne çelişki?

  6. bu nasıl bir üsluptur,bu sitede sabah akşam çalışanlara nasıl bir hakarettir,bu arkadaşların siteden atılmasını talep ediyorum,yoksa bu üsluptan dolayı,sağduyulu insan kalmayacak sitede,,,

  7. beğenmediğiniz standart ecu.sindiremediniz ama kullanmak zorunda kaldınız 😀 o ihalede magneti yokmuydu yazık.
    mclarenin adı yeter teknolojide.daha önce burada tartıştığımız şeffaf bölüm bile araç mclaren olduğu için, herkes gerçek ihtimalini gözardı etmedi.Bu basit bir örnek.
    Sonra sen al o büyük takımını bu sene belki geçersiniz.
    Hazımsızlığın bu senede devam edecek.İçinde kala kala Hamilton McLaren Mercedes gücünü kabul edersin.

  8. SpeedMan: Sadece Burak'tan özür diliyorum, seviyesini koruduğu için ve gerçekten Formula1 hakkında bilgisi olduğu için.. Emir! sana yok! 🙂

    Nolur özür dile =) seviyemi düşürdüğümü veya birisinin kişiliğine hakaret ettiğimi düşünmüyorum yazdığım cevapta'da belli bir kaç soru sordum, ayrıca kimin bilgili bilgisiz olduğunu bilemezsin değil mi? =)

  9. Ahmet  Keleş avatarı

    Mercedes-Benz in büyüklüğü ne olacak peki? Daimler AG nin ? Ferrari+fiat onun büyüklüğüne erişebilir mi?

  10. elif çivici avatarı

    yarası olan gocunsun milletbaşka söze gerek yok almışlar cezayı zaten ödesinler paşa paşa biz önümüze bakalım

  11. daha ne kadar daha bu haberleri duyucaz okucaz bilmiyorum artık..

  12. Kendimi size sevdirmek zorunda değilim ama gönül kırmak da istemiyorum. Ayrıca bu casusluk olayı da çok sıkmıştı; sitemim aslında buna idi. Temcit pilavı olayı.. Bunun yanında biraz fanlığımı göstermeye kalktım olmadı galiba 🙂 Beceremiyorum ne yapayım. Sadece Burak'tan özür diliyorum, seviyesini koruduğu için ve gerçekten Formula1 hakkında bilgisi olduğu için.. Emir! sana yok! 🙂

  13. ayrıca ferrari yakın tarihe kadar hatta f1de yakın tarihe kadar borç içinde yüzmüş takım çok zor zamanlar geçirmiş ve yıllarca şampiyonluktan uzak kalmıştır.kanunin hazineleri yoktu yani ferraride.borcunu ödeyemedi diye enzo ferrari'nin oğlu dino ölüdrüldü.fiatta sonra ferrariyi satın aldı.imkanlarının belki bu kadar iyi olması kısa bir süredir var.ancak f1de yıllar yılı imkansızlık içindeydi ferrari

  14. SpeedMan: Ferrariymiş.. Bu kadar imkanı olup da Formula1'i domine edememelerine şaşırmıyorum çünkü McLaren var!

    F1 tarihini hiç araştırmadın galiba? yada fanatik olarak son 2,3 sezondur izliyorsun f1'i sanırım..? lütfen =) Ferrari'siz McLaren olmaz onsuz o olmaz.

  15. ne imkanı varmış mesela ferrari'nin?haylen içinizdeki öfke geçmedi geçicek gibi de değil.aynı imkanlar mclarende yok mu?yıllarca bu iki takım spora en çok katkı yapan para harcayan takımlaradn değil mi?200milyon euroya tech center ferrari mi açtı?eksik yalan yanlış bilgi ile kuru sıkı sıkmayın.herkes kendi takımını en iyi görebilir ancak doğruları konuşun biraz.her yıl ferrari mi şampiyon olucak.daha ne kadar domine etsin son 10yıldaki 8takımlar 7 pilotlar şampiyonluğu toplamda 15-16tane hem takım hem pilotlar şampiyonluğu yetmiyor mu?30-40tane mi olmalıydı inanmanız için.artık birazda siz herşeyi her sonucu ferrariye bağlamayın.deprem olsa ferrari yaptı diyeceksiniz.bu iki takımın ilişkisi ile yada ferrarinin kirli oyunu ile alakası yok olayın.mahkeme açılmış sonuç böyle olmuş.ferrari adamların başına silah mı dayamış.ayrıca mclaren anlaşması 13yıllık mercedesle.siz aslında mercedessiniz unutmayın

  16. Bu İngilizler de çok pasifmiş yahu! Sahip çıkamıyorlar takımlarına; bak İtalyanlara ne güzel kolluyorlar takımlarını. Ayrıca bir suça(ki öyle ise bütün takımlar suçlu zaten; bilgi çalmayan yok çünkü) kaç kere ceza verilecek ki? Şunu da söylemeden edemeyeceğim: McLaren, Formula1'in en büyük takımı, gerisi hikaye, kimse boşa lagaluga etmesin! Ferrariymiş.. Bu kadar imkanı olup da Formula1'i domine edememelerine şaşırmıyorum çünkü McLaren var!

  17. gurcan hezer avatarı

    Öncelikle İTALYAN mahkemesi tarafından onanan bi karar var ortada ve Ferrari de Mclaren de uzlaşmaya varmışken ,sezon başlamadan hemen önce (geçen seneki gibi)bu tür vesveselerin çıkması Ferrarini ve italyan lobisinin tedavisi mümkün görülmeyen kronikleşen hastalığının bir ürünüdür.
    Durumdan hemen kendilerine vazife çıkarıp Ferrarinin 1 . ağızdan pespaye usluplarla basın sözcülüğüne soyuyorlar.
    2008 sezonu sona erdi ve şampiyon Hamilton oldu fazlasıyla haketti ve yeni başlayan sezona da benzer hezeyanlarla girmenin bi anlamını göremiyorum ,benzer haberlerde de durumu hortlatmanın mantığı yok ….

  18. modena 😀 ferrari de ülke takımları zaten.
    McLarenin bilgilerinide herkes biliyor geçebilen varmı bizi:) yok.
    Çok konuşmayın.Geçemediğiniz takıma saygı gösterin.

  19. Adamların tek yapmadıgı şey maklereni kırmızıya boyamama olmuş

  20. erhan aydın avatarı

    ferrari mahkemeyi satın almıştır,hani FIA yı satın almış gibi kendi adamları varya!birileri eminim böyle diyordur.ferrari yinede büyüklüğünü yapıp bir uzlaşma sağlamıştı herşeye rağmen.ama bunu bile çok farklı yorumlayan mclaren taraftarlarını gördük bu sitede.hatta alonsoyu bile suçluyorlardı,gerçi bu gayet normal.çünkü kirli çamaşırlar ortaya dökülünce böyle olur herzaman.

  21. Paddy Lowe haa vay vay vay tescilli skandalların takımı mclaren keşke hırsızlık yapmasaydı da kendi gücüyle bir yerlere gelseydi gerçekten üzüntü ve utanç bir durum 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir