2014 MotoGP Silverstone: Lorenzo, Marquez’in Galibiyetini Engelleyemedi

2014 MotoGP Şampiyonası’nın 12. yarışı olan Britanya GP’yi pole pozisyonundan başlayan Marc Marquez kazandı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan ancak ilk virajda liderliği kaptıran Marquez, uzun süre Yamaha pilotu Jorge Lorenzo’nun arkasında 2. sırada kaldı.

Yarışın bitimine 7 tur kala ilk hamlesini yaparak geçmeyi başaran ancak bir kez daha geçilen Marquez, 3 tur kala hafif temaslarla da olsa Lorenzo’yu geçerek bu seneki 11. zaferini elde etti.

Uzun süre lider giden ancak son anda Marquez’in geçmesini engelleyemeyen Lorenzo, 2. olarak bu seneki ilk galibiyetini kaçırdı.

Silverstone’da podyumu tamamlayan isim Yamaha’dan Valentino Rossi oldu. 6. sıradan başlayan ve ilk turlarda 3. sıraya kadar yükselen Rossi, arkasındaki Andrea Dovizioso ve Dani Pedrosa’dan gelen baskıya iyi bir şekilde cevap vererek Silverstone’da 3. olmayı başardı.

Son anda Dovizioso’yu geçen Pedrosa 4. olurken Ducati ile güçlü bir yarış geçiren Dovizioso 5. sırada kaldı.

 

 

Pos  Rider             Team/Bike               Time/Gap
 1.  Marc Marquez      Honda                 40m51.835s
 2.  Jorge Lorenzo     Yamaha                   +0.732s
 3.  Valentino Rossi   Yamaha                   +8.519s
 4.  Dani Pedrosa      Honda                    +8.694s
 5.  Andrea Dovizioso  Ducati                   +9.238s
 6.  Pol Espargaro     Tech 3 Yamaha           +24.746s
 7.  Stefan Bradl      LCR Honda               +26.717s
 8.  Andrea Iannone    Pramac Ducati           +26.910s
 9.  Aleix Espargaro   Forward Yamaha          +33.455s
10.  Scott Redding     Gresini Honda           +39.094s
11.  Yonny Hernandez   Pramac Ducati           +40.255s
12.  Cal Crutchlow     Ducati                  +43.027s
13.  Karel Abraham     Cardion Honda           +52.245s
14.  Hiroshi Aoyama    Aspar Honda             +58.981s
15.  Alex de Angelis   Forward Yamaha          +59.164s
16.  Leon Camier       Aspar Honda           +1m05.680s
17.  Michael Laverty   PBM-Aprilia           +1m10.939s
18.  Danilo Petrucci   Ioda-Aprilia          +1m16.834s
19.  Héctor Barbera    Avintia FTR-Kawasaki  +1m16.904s
20.  Mike Di Meglio    Avintia FTR-Kawasaki  +1m34.939s
21.  Broc Parkes       PBM-Aprilia           +1m38.442s
22.  Bradley Smith     Tech 3 Yamaha             -1 lap

Retirements:

     Alvaro Bautista   Gresini Honda            18 laps

Yorumlar

“2014 MotoGP Silverstone: Lorenzo, Marquez’in Galibiyetini Engelleyemedi” için 11 yanıt

  1. bu senenin modası da MotoGP izleyen bir daha F1 izlemez klişesi. İzliyorum arkadaş, her ikisini de izliyorum. Evet MotoGP’de zaman zaman güzel ataklar oluyor, mücadeleler oluyor ama koskoca gridde sadece Marquez, Lorenzo ve Rossi’nin olduğu yerleri izliyoruz. Ve sonuç % 90 belli. Marquez durdurulamıyor. Takip ediyor ve tak geçip gidiyor büyük ölçüde. Ben MotoGP’den o kadar keyif almıyorum açıkçası.

    F1’de sessizlik büyük sorun. Cidden moral bozuyor ama pist üstü mücadeleye baktığında DRS’yle ya da lastiklerin etkisiyle de olsa gridin bir çok yerinde farklı mücadeleler oluyor. Mercedes’ler arasında yaşanan mücadele, Ricciardo’nun yaptıkları, Alonso’nun hırsı, Raikkonen’in başarılı olacak umuduyla bekleyişimiz, Bottas’ın sessiz yükselişi, Massa’nın başına yine ne gelecek diye beklentiler, Maldonado’nun yapacağı kazayı beklemek gibi daha aklıma gelmeyen bir çok faktör var. Bu sene bir çok ikili mücadele de çok keyifliydi. Bir çok yarış standartların üstünde oldu.

    Dediğim gibi ses nedeniyle kabul edemesem de yarışlar oldukça zevkli geçiyor. F1 > MotoGP. Benim için durum böyle. Tüm dünya için durum böyle açıkçası

    1. Sende tam bir F1 Polyanası gibi yazmışsın…

      1. Buyur o zaman SEN yaz bir şeyler.

    2. Bu sene için katılmam.Bu sene Moto gp çok daha zevkli.Şuan tam tersi durum var.Moto gp>F1 oldu.Buna katkı sağlayan birçok faktör var.

    3. benim için durum farklı senin düşüncene saygım sonsuz. MotoGP’de arka bölümde de hareketler var ancak ilk 3 mücadelesi daha çekişmeli olduğu için sürekli ön bölümde kameralar.Bu sezon ki MotoGP çekişmesini 2007’deki Mclaren ve Ferrari çekişmesine benzetiyorum ben.O sezonda ilk 4 aracın dışındaki pilot ve takımlar çok az ekrana geliyordu sonuçta liderlik veya podyum mücadelesi vardı.Bu senede Moto GP Honda ve Yamaha’nın birbirleriyle liderlik ve podyum mücadelesi var ve hal böyleyken kameralar ön bölümde sürekli yarış zaten 45 dk civarı sürüyor MotoGP’de ayrıca pitstopta yok. Kısacası bana göre MotoGP gerçekten inanılmaz zevk veren bir Spor dalı tabi senin için veya başkası için farklıdır bilemem ama o çekişmeyi mücadeleyi hissedebiliyoruz MotoGP’de. F1’de ise durum tamamen farklı Rosberg ve Ham’in teması yarıştan bile daha çok konuşuluyorsa varsın gerisini F1 severler düşünsün.

  2. mukemmeldi yıne f1 de keske boyle heyecanlı olsa

  3. pissedasafart avatarı

    moto gp yarısı izleyen bi daha F1 i acmaz.

    1. O kadarda değil…Moto gp’deki yarışma ruhu ve rekabeti F1’de bulmak mümkün değil…Son zamanlarda F1’i izleyip keyif almak mümkün değil..Hele bu sene F1’i izlemek tamamen eski alışkanlıklardan geliyor…F1 son yıllarda ve özellikle bu sene oldukça keyifsiz..

      1. ben bu seneden keyif aldım gayet. umduğumuzdan çok daha fazla yarış çekişmeli geçti. herkes bahreynde macaristanda sıkıcı bir yarış beklerken sezonun en iyi 2 yarışı oldu. sesler hariç bu sene f1 izlemek keyifli.

  4. Dişe diş bir 1.lik ve 3.lük yarışı oldu…Moto gp’de motorsporlarının çekişme ve sonuna kadar zorlama olduğunu görebiliyoruz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir