Ferrari Bahreyn'de Pit Işık Sistemini Test Etti

yazar:

kategori:

Ferrari takımı, 2009’da geçen sene kullanmış olduğu tartışmalı pit ışık sistemini tekrar kullanacak gibi görünüyor.

Maranello kökenli takım, sistemi kullanması sonucu yaşadığı bazı sorunların, özellikle Singapur’da Felipe Massa’nın yaşadığı sorunun ardından klasik lolipop adama dönmüştü.

Ancak Luca Baldisseri geçtiğimiz günlerde mühendislerin sistemi geliştirdiğini ve aracın otomatik olarak yakıt hortumu araca takılıyken hareket edemeyeceğini söyledi.

Takım son olarak Bahreyn’de bu sistemi test etti.


Yorumlar

  1. gurcan hezer avatarı

    oldukça iyi çalışan bir pit ışık sistemi yarış kazandırmaz ama en ufak bir aksaklıkta kaybettir, zaten tecrübeylede sabitlemiştir bunu Ferrari…..

  2. rüştü yılmaz avatarı
    rüştü yılmaz

    umarım bu senede gecen seneyi hatırlatmazlar,Ahmet Kara arkadaşımızın dedigi gibi isiyatif alma yetenegine sahip tek varlık insandır,
    ve bu sezon umarım herşey yolunda giderde yüzümüz güler sabırsızlıkla bekliyorum sozunun açılmasını her ne kadar araçlar takoza dönsede sonuçta formula 1 bu

  3. erhan aydın avatarı

    bu yarış zaten teknoloji yarışı,dolayısıyla hızı artıran hangi yenilik varsa yapılmalıdır.mesela hatırlanacak olursa vites kolunu ilkdefa direksiyona alıp sürüşü dahada pratikleştiren ferrariydi.görüceksiniz yine bir ilki ferrari bulup geliştirmiş olacak ve yine görüceksiniz ki ilerde hertakım bu teknolojiyi kullanacak,eminim.yine şunu gördümki F1'in geleceği ve yenilikler için ferrari çok önemli.

  4. Singapur'da olan olay komik değildi tam aksine bizler FERRARİ taraftarları için çok büyük bir hayalkırıklığıydı bu sistem aceleye getrilmişti olsa bu sistem mutlaka fayda görecektir eminim ilerleyen zamanlarda diğer takımlarda geçiş yapacaktır.

  5. Teknolojiyi kullanmaktan korkmamak lazım. Bence çok iyi bir sistem. Belki gereksiz görülebilir ama kesinlikle bu tür yeniliklerin kullanılması taraftarıyım. Keşke geçen sene sistem eksiksiz bir şekilde hazırlansaydı da Massa o şanssız olayı yaşamasaydı. Çünkü bir McLaren taraftarı olmama rağmen epey burkulmuştum, hatta sindiremedim diyebilirim.

  6. Bir bilgi islem muduru olarak soyluyorum, ne kadar teknoloji o kadar aksaklik, herseyi makinalara birakmamak lazim, o yakit hortumunun ucundaki 2 dolarlik sensoz bozulur araci bida hareket ettiremezsin, 1 puan la sampiyonlugun kazanildigi koskoca organizasyonda bunlar cok pahaliya patliyor, teknoloji tabi ki yararli ve kullanilmali ama herseyi onlara birakamazsin, inisiyatif alma yetenegine sahip tek varlik insandir cunku..

  7. İnşallah bu sene pit stoplar sırasında saçma sapan olayları tekrarlamayız.Aynı komik yada dramatik sahneleri görmek fanı olduğum takımın bunu yapması dahada üzüyor.Neyse en faydalısı ne ise en iyi şekilde kullanırız umarım.

  8. massanın o hali singapurda gözümün önünden hiç gitmiyor

  9. anlasıldı ferrari uslanmyacak:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir