Raikkonen Geleceğe Bakıyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, kendisi için pek de parlak geçmeyen 2008 sezonuna rağmen geçmişi irdelemeyeceğini ve gelecek seneki şampiyonlukta geri dönmek için uğraşacağını söyledi.

2007 şampiyonu, geçtiğimiz sezon bu ünvanını koruyamadı ve şampiyonluk mücadelesi veren takım arkadaşı Felipe Massa’nın gölgesinde kaldı.

Raikkonen sezonun büyük bölümünde F2008’in kontrolünde zorluklar yaşaldığını belirtti ancak Fin pilot yeni araç F60’tan daha memnun.

Raikkonen "Şu anda konuşmak zor. Kesinlikle şu ana kadarki his daha iyi. Her zaman hatalarınızdan ders çıkarırsınız ancak ben geçen seneyi anlama konusunda ilgili değilim. Olmuş olayları değiştiremeyiz ve şu anda durumu daya iyi yapmamıza yardımcı olamaz."

"Bu sene yapabileceklerimiz konusunda mutluyum."

"Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Herkes ne yapabileceğimizi biliyor ve hedefimiz şampiyon olmak."

"Bunu başarmak için iyi olmamız gereken bir sürü nokta var ve şans konusunda konuşma gereği duymuyorum. İyi testler geçirdiğimizi ve sezonun iyi yarışlarında güçlü olmak istediğimizi düşünüyorum." dedi.

Ferrari pilotu ayrıca son Bahreyn testlerinden de memnun.

Raikkonen "İyi bir ilk adım oldu, her şey çalıştı. Oluksuz lastikler konusunda, noelden önce eski araçla test ettiğimizdekine göre pek fark göremedim."

"Şu anda diğer takımlar nasıl çalışıyorlar bilmiyorum. Şu ana kadar tur zamanları yakın oldu ancak testlerde farklı lastikler kullanırsınız ve daha sonra iyi ya da kötü olacak şeyler üzerinde çalışırsınız. Diğerlerinden ne endişeleniyorum ne de onlarla ilgileniyorum. Kendimizi düşünmeliyiz." dedi.

Raikkonen ayrıca Ferrari takımının, Formula 1’de yarışacağı son takım olacağı konusunda ısrarcı.

Raikkonen "2 sene içerisinde hâlâ keyif alıyor muyum, yoksa başka şeyler mi yapmak isteyeceğim göreceğiz. Ancak kesin olan şu ki Ferrari benim son takımım olacak. Ancak bu 2010’da direkt bırakacağım anlamına gelmiyor…" dedi.


Yorumlar

  1. arkadaşlar geçen sen üst üste o kadar aksilik yaşadıki bi yerde koptu eleman. Hatırlayın birinci giderken egzosu koptu sonra hamilton denen herif arkadan bindirdi vs. buna benzer aksilikler olunca koptu adam çok normal

  2. süpErrR bEaaa WaaAawwW… gooo kimi noww!!!

  3. McLAREN TEAM avatarı

    Raikonenin f60 ile alakalı çok umutlu bir açıklamasını duymadım 'umarım bana uygun bir araç olur' 'elimden gelenin en iyisini yapıcam' yani onun kararlı mücadeleci konuşmalarını uzun zamandır duymuyorum. Massa sanki daha mutlu gibi.

  4. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    adamım!!! sen bir numarasın…

  5. bu sene kimiyi tutan olmayacak eğer aracında puroblem yaşamazsa çunku bu sene çok ısrarcı

  6. Herzaman Rai.

  7. "Ancak bu 2010'da direkt bırakacağım anlamına gelmiyor…" dedi

    bencedeee :))

  8. tolga soydan avatarı

    hadi dostum kendine gell 🙂

  9. Kadir YILMAZ avatarı

    Sana farkını bastıra bastıra hissetireceğin bir sezon diliyorum.
    Herzaman Raikkonen

  10. Raikkonenden yeni bir patlama bekliyorum…
    İnşallah gerçekleşir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir