USF1, F1'in Patronları Tarafından Destekleniyor

yazar:

kategori:

United States Formula 1 Takımı’nın arkasında yer alan kişiler düşüncelerinin ciddi olduğunu söylediler ve Formula 1 PAtronu Bernie Ecclestone ile FIA Başkanı Max Mosley’den atılımları ile ilgili destek aldıklarını belirttiler.

Ken Anderson ve Peter Windsor, bugün resmi olarak basın toplantısı ile takımlarını tanıttılar ve 2010’da takım yarıştırma fikirlerinin artık hayalden öteye geçtiğini belirttiler.

USF1’in Sportif Direktörü olacak  Windsor, Formula 1 takımı kurma konusunda yeni bir yöntem uyguladıklarını söyledi.

Windsor "Son zamanlara bakarsanız bir takımı domine eden bir zengin trilyoner olurdu ve eğer takımda yer alabilirseniz şanslı olurdunuz."

"Ya da büyük bir araba firmasından kendilerine bir takım oluşturmalarını istemeleri halinde şanslı olurdunuz. Ken ve ben uzun süre bu ikisini de düşünmeden ortalıklarda bulunduk. Biz her zaman kendi takımımızı kurmak istedik."

"Bu  belki kibirli gibi gösterebilir bizi ancak bizim biraz tarihimiz var ve biz iyi yapabileceğimizi düşündüğümüz bazı şeyleri spora getirmek istedik."

"Kilit nokta takımda fon sağlamak için küçük bir bölümü satmaktı ve biz tepeye tırmanma da inanılmaz yol kat ettik. Takımın küçük bir bölümünü satmak istedik ve şu anda burada oturuyoruz, bunu başardık."

"Biz F1 takımı oluşturmak isteyen 2 kişiyiz çünkü bunu yapacak gücümüz var ve bir noktaya kadar sattıklarımız da yardımcı oldu.  Paranın nerede olduğunu soranlar var. Büyük tesisin nerde olduğunu soranlar var. Paralar havada mı kayboluyor? USF!de bu olmayacak. Bizim her zaman yaklaşımımız farklı oldu ve bu sene ilerledikçe bu yaklaşım ortaya çıkacak ve görünecek." dedi.

Windsor ayrıca hem Ecclestone’un hem de Mosley’in bu planlar hakkında daha önceden bilgilendirildiğini söyledi.

Windsor "Bernie’ye bundan ilk 2006 Brezilya’da bahsettim ve o her zmanaki gibi ‘harika, bunu yap.’ dedi. Ben de ‘tamam o zaman yapalım.’ dedim."

"O zamandan beri iletişimde oldu ve destek verdi. Yardıma ihtiyacımız olduğumuzda hep yardımcı olmaya çalıştı. Amerika’da yatırımcılara tanıtımamız için 2008 Formula 1 sezonundan hazırlanmış güzel bir video yolladı bize."

"Bu ticari kullanım için değildi ancak bize yaptığı yardımların bir göstergesiydi, bu FOA’nın yaptığı büyük bir şeydi."

"FIA’da 4-5 aydan bu yana detayları aynı şekilde biliyor ve anında programla ilgilenip istediğimiz yolu kabul etti. Yakında, yeni nesilde bir Formula 1 takımın nasıl yönetileceğine dair posterler çıkaracağız." dedi.

Anderson ise takımın merkezini Charlotte yapmanın diğer Avrupa takımlarına karşı bir olumsuzluk çıkarmayacağını düşünüyor.

Anderson "F1’deki bir çok teknoloji Birleşik Devletler’den gelir ve lojistik bakımdan gelecek sene yarışların sadece yarısından daha azı Avrupa’da olacağı için sorun az olacak. Amerika’da iş yapmak Avrupa’da yapmaya göre daha ucuz ve burada çok iyi insanlar var." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir