Honda 2016’dan İtibaren Başka Takımlara Motor Satmak İstiyor

yazar:

kategori:

2015’te McLaren ile Formula 1’e dönecek olan Honda, ancak 2016’dan itibaren farklı takımlara motor tedarik etmeye açık olduklarını söyledi.

2008’de spordan ayrılan Honda, şu anda turbo V6 motorunun gelişimini sürdürüyor ve gelecek sene McLaren’in ana partneri olarak spora dönecek.

Honda’nın Motor Sporları Patronu Yasuhisa Arai “2015’te McLaren’den başka bir takıma motor verme planımız yok. 2016 ya da sonrasında başka takımlar motor tedarik etmemizi isterse o zaman duruma bakarız.”

“Ancak 2o16’da bile McLaren F1’deki ana partnerimiz olacak.”

“2016’dan itibaren başka takımlara motor versek bile ana hedefimiz her zaman kazanmak ve daha fazla veri ile motoru geliştirmek olacak. Yatırımımıza bakmamız gerekmeyecek. Kazanırsak bu zaten otomatik bir şekilde olur.” dedi.

Arai ayrıca Honda’nın motor gelişimi konusunda planlar dahilinde olduğunu ve en başından itibaren yarış kazanabilecek durumda olmayı beklediklerini söyledi.

Arai “Formula 1 stratejimiz için çok önemli. Kazanmak Honda için çok önemli.”

“Markamızın değerini arttırmak istiyoruz ve ciddi bir şekilde gelecek sene yarışlar kazanabileceğimize inanıyoruz.” dedi.

Bu arada McLaren’in sene sonundaki Abu Dhabi testlerinde Honda motorunu kullanma şansını değerlendiriyor. Ancak Arai, 2016’daki ilk testler öncesinde piste çıkma beklentilerinin olmadığını söyledi.

Arai “Gelecek haftalarda simülasyonda çalışmaya başlayacağız ve gelecek senenin başında piste çıkacağız. Muhtemelen Jerez’de olacak.”

“Muhtemelen tüm aracı, Honda motoru ile McLaren şasisini, Honda McLaren’i ilk defa piste çıkarmış olacağız.”

“Şu an için 2014’ün geride kalan bölümünde veri toplama planımız yok. İlk kez Jerez’de çıkacağız.” dedi.


Yorumlar

“Honda 2016’dan İtibaren Başka Takımlara Motor Satmak İstiyor” için 10 yanıt

  1. McLaren Honda avatarı
    McLaren Honda

    Göreceğiz. 2015’i bekliyorum şimdiden. Keşke BMW da gelse F1’e tekrardan

    1. Aynen keşke BMW de gelse. +1…

  2. İnşallah başarısızlık yaşamaları sonucunda bır ıkı sezon takılıp 2008 dekı gıbı kacarcasına ayrılmazlar f1 den ve mercedes renault ferrari harıcı bır motor tedarıkcımız olur…Güzel bır 2015 olucak kanaatındeyım hondayla

  3. Seneye herkes mercedes’i kopyalayacak bakalım mercedes üzerine koyabilecek mi? Honda ya bakarsak sadece kötü olmadıklarını anlıyoruz ama ilk seneden mercedes’e kafa tutmak mümkün olmaz. Yine bir redbull görücez.. gelecek sene için riccardoya para yatırırdım. Renault eksiklerini düzeltecektir. Ferrari süpriz ama büyük değişim beklemiyorum.

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Hesap numarasını ver de bizde yatıralım madem

  4. Honda’nın yeni v6’larda ile başarılı olacağına dair bi his var içimde yol araçlarına daha yakın çünkü bu sistem atmosferikler gibi değil Gözler bu durumda Ford’u arıyor 🙂 5 üreticili deli bir sezon olur mu efsane olur İnsan oğlu bu hep daha fazlasını ister

  5. clubbed to death ......... (spä2000) avatarı
    clubbed to death ……… (spä2000)

    Tabii yol otomobilleri piyasası ele alındığında Honda, McLaren den daha büyük bir marka olabilir.
    Ama f1 den bahsediyorsak McLaren, Honda dan ve Honda’nın hayallerinden defalarca kat büyüktür.
    Onun için McLaren-Honda.

    ————————–
    Alt metinlerdeki gizli ukalalık bende Arai nin saf japon ırkından olup olmadığını sorgulattı.

    1. Bende takıldım orda, Honda-Mclaren hoş plmamış..

      1. Hepimiz ayni yere takilmisiz. Guzel yorumlamissin.

  6. Yusuf Hitay avatarı

    mclaren için bir pilot takım seçilebilir. redbull’un toro rosso’su gibi olmasa da, bir zamanların mclaren-force india ilişkisinde olduğu gibi teknoloji paylaşımı yapılabilecek bir alt takım seçilebilir. yeni gelecek haas’ın da ferrari’ye yakın olacağı konuşuluyor zaten. müşteri aracı politikasına doğru gidiliyor ama hadi bakalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir