USF1, Motor Konusunda Herkese Açık

yazar:

kategori:

Yeni USF1 takımı, 2010 için Formula 1’deki bütün motor tedarikçilerine yaklaşma niyetinde.

Salı günü resmi açıklamanın yapılmasının ardından takım patronu Ken Anderson, bir otomobil üreticisi ile bağlantı kurma konusunda tamamıyla açık olduklarını ve Amerika’nın, BMW , MErcedes ve Toyota gibi şirketler için ne kadar büyük bir pazar olduğunun da farkında olduğunu belirtti.

Anderson: "Şu anda Formula 1’de yer alan bütün üreticilere, burada olduğumuzu bilmeleri için bir teklif göndereceğiz"

"Şu anda Formula 1’deki bütün üreticiler için en büyük pazar Amerika’dır. Bunda tek istisna Renault’tur ama onlar da Nissan ile birlikteler. Bu yüzden onlar için de bu durum ticari anlam taıyor"

Motorlar konusundaki planların tamamlanmasından önce takım, önceliklerinin pilot dizilimi olduğunu belirtti ve Marco Andretti, şu anda bir koltuk için güçlü aday olarak görünüyor.

Kararlar ile ilgili zamanlama hakkında konuşan Windsor: "Kararların zaman alınması gerektiği ile ilgili bir zama tablomuz var. Ama söylediğim gibi yarış takımlarının bir şekilde yaptığı şeryler bunlar. Şu anda olduğumuz yerde, başarması çok zor şeyler değiller"

"Biz bir takımız, bir bütçemiz var ve bunu, başarılması gerektiğinde amaçlarımıza ulaşmak için doğru bir şekilde harcıyor olacağız"

"Pilotlar, motorlar, Avrupa’daki yer, buradaki binalar herhangi bir sıra yok. Bütün bunlar şu anda yapılıyor olanlar. 2009 sonrasında yapılacak olanlar da bunlar"

"Pilotlar konusu eğlenceli tarafı olacak, değil mi? Marco’dan zaten bahsetmiştik, Graham Rahal. Büyük bir Amerikalı yıldızın oğlu olan bir başka pilot var. Yapılacka çok fazla harika şey var, yöredeki kafelere gidip görüşmeler yapmak için sabırsızlanıyorum"

"Bu tipte bir takım olacağız. Çünkü bireysel olarak takıma egemen değiliz, bunu yarışmacı insanların yaptığı gibi yapacağız. Ve görüşüp konuşulacak harika insanlar var"

Bunun yanında USF1, planlarının ekonomik durgunluk nedeniyle sekteye uğramadığını da belirtti. Takımın sportif sorumlusu Peter Windsor, FIA’nın bu durağan döneme yaklaşımı ile birlikte yeni bir takım kurmak ve onu hayatta tutmak için eskisi gibi büyük bütçeler gerekmediğini söyledi.


Yorumlar

  1. Hazır satılık bir Honda takımı varken alın onu!Uğraşıp duruyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir