Whitmarsh: "F1, Büyük ABD Atılımı İçin Hazır"

yazar:

kategori:

Formula 1, ABD’nin takvime dönmesi için çabalar ve USF1 takımının gelmesi sayesinde büyük bir Amerika atılımı için hazır olabilir.

Bu görüşe sahip olan McLaren’in yeni takım patronu Martin Whitmarsh, 2010’da bir Amerika takımının F1’e girmesinin bu spor için iyi haber olduğuna inanıyor.

Whitmarsh, son iki senede Indianapolis ve Bernie Ecclestone arasında anlaşma çabalarının sonuç vermemesinin ardından ABD GP’yi tekrar takvime koymada çabaların harcanacağını açıkladı.

Whitmarsh: "Amerika Birleşik Devletleri, Formula 1’in bütün otomobil üreticileri, ve sonun sponsorları için açıkça önemli bir pazar"

"Şu anda Formula 1 takviminde ABD GP’nin olmadığı erçeği, büyük bir ayıp ve ABD GP’nin ,İndianapolis veya başka bir yerde, takvime geri dönmesini McLaren Mercedes’te herkesin istediğini söylemeye bilr gerek yok"

"Aslında ABD GP’nin geri gelmesi yönündeki arzu, Renault’tan Flavio Briatore’nin önderlik yaptığı FOTA ticari komisyonu tarafından son dönemde görüşüldü de. Bu yüzden gelecek için takımların istek listesi arasında bunun zaten yer aldığını söylemek doğru olacaktır. Ayrıca FIA ve FOM’un da bunu istediğini biliyorum"

USF1’in resmi olarak açıklanmasının ardından konuşan Whitmarsh, Ken Enderson ve Peter Windsor’un arkasında olduğunu söyledi.

Whitmarsh: "İdeal olarak en azından bir ABD doğumlu pilotun olduğu Amerika Birleşik Devletleri kökenli bir takım, dünyanın en büyük ekonomisine önemli tanıtım ve ticari girişimler yapabilmede Formula 1 hissedarları için mükemmel bir araç olacaktır."

"Sırf bu yüzden biz McLaren Mercedes’te, tamamıyla yeni USF1 takımı kurma çabaları için Peter Windsor ve Ken Anderson’un alkışlıyoruz. Bütün Formula 1 takımlarının aynı hislere sahip olduğundan eminim"

"Bir sponsorluk elde etme açısından durum şu anda biraz zor ve bu, Peter ve Ken için de kolay olmayacak ama ikisinin de bunu bildiğinden eminim. Şüphesiz o denli iyibir proje, FIA ve FOTA tarafından yürütülen maliyet kısma programının bir sonucu olarak mümkün olabilir"

"Söylediğim gibi USF1’e iyi dileklerimizi sunuyoruz"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir