Hamilton, FIA’nın Yaklaşımından Emin Değil

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, FIA’nın Belçika’da 2. turda yaşananlardan dolayı Nico Rosberg’e herhangi bir yaptırımda bulunmamasının ardından Formula 1 pilotlarının bundan sonra ne kadar sert olacaklarından emin olmadığını söyledi.

İtalya GP öncesi konuşan Hamilton “FIA’nın işi gerçekten zor olacak. Özellikle son senelerde yaptıkları çağrıların çoğunda olağanüstü iş çıkardılar.”

“Sorun şu ki senaryo her zaman farklı oluyor bu yüzden kurallar her zaman tam olarak uygulanmıyor. Bazen hangi durumda hangi kural uygulanır, bunu söylemek zor oluyor.”

“Dürüst olmak gerekirse bu iyi bir soru. Bu konuyu nasıl geride bırakırız?”

“Bu çağrı artık daha yakın mücadele edebileceğimiz anlamına mı geliyor? Önümüzdeki sürücüyle mücadelede öndeki yarış dışı kalırsa hiç bir şey olmayacak mı? Bu konuda artık daha rahatlar mı?”

“Ya da aynı şey yine olursa bu sefer ceza mı olacak?”

“Yarışabilmek için her zaman soru soruyoruz. Bazen temas yaşamadan yüksek hızda manevra yapmak zor oluyor ancak iyi bir çizgi var.”

“Henüz bu konuda tam cevabı alamadım.” dedi.

Her iki sürücü de Spa’da yaşanan temasın ardından garajların ayrılacağını düşünmüyorlar.

Hamilton “Öyle bir şey fark etmedim. Biz profesyonel bir takımız ve onlar sadece kazanmak istiyorlar. Bu yüzden elimizden geldiği kadar sıkı çalışacağız.”  dedi.

Rosberg “Genel olarak tüm sezon boyunca sağlıklı bir rekabet oldu.”

“En iyi araca sahibiz. En iyi takımız ve bu yüzden takım olarak çalışıyoruz.”

“Takım olarak çalışmazsanız şu anda olduğu gibi sporu domine edemezsiniz.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton, FIA’nın Yaklaşımından Emin Değil” için 18 yanıt

  1. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Hamilton haklı adama söylesinler hangi temaslarda ceza var yok anlasın. 2007 den bu yana anlayamamış karıştığı kazalarda. Daha net olun eyy FIA

  2. Dal dersen dalarım ağbi!!!

    Maldonado da ortamı kokluyor olabilir, aman dikkat.

    1. +1 😀 😀 😀 maldonadoya gece gece koptum ya 😀

  3. Konu şu ki Lewis artık kafana göre savunma yada geçiş hareketi yapmamalısın, zira bazı pilotlar geri adım atmayacaklar, sende kendini ona göre ayarlamalısın. Kusura bakma ama sen ve senin gibi bir kaç pilot için herkes “bu agresif pilot ayağımı gazdan çekeyim” demek zorunda değil..

    1. geçen yarış kurallarını öğren demiştim. anlaşılan hiç öğrenmemişsin. öndeki pilot yarış çizgisine ve belirli bir üstünlüğe sahipken arkadaki ayağını gazdan çekmek zorundadır. bu kuraldır. substantial overlap kavramını yazmıştım. onu bir incele.

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Hani aracın yarısına kadar gelince bir araçlık yer bırakmak zorunluluğu da vardı onu hatırlıyon mu ?

        1. Yok o işine geleni bilir :))

        2. Burda suçlu kesinlikle Rosberg’dedir.Hala kabul etmemekte zorluyorsunuz.Rosberg Hamilton’un yanına bile gelemedi ne yol vermesi ne boşluk bırakması? Resmen tekerine vurup patlattı.

          1. Mehmet Günaydın avatarı
            Mehmet Günaydın

            Mesajım neden gitmiyor onayamı aldınız yine ?

            1. Mehmet Günaydın avatarı
              Mehmet Günaydın

              http://www.youtube.com/watch?v=bBeGeeWaOLU bu videoyu izleyin yanına kadar gelmiş mi gelmemiş mi görün. Hamilton lastik patlatmasaydı kimsenin gıkı çıkmayacaktı.

              1. Evet ve yanına gelmediğini gördüm. Yanına gelmesi, ilk turda senin desteklediğin sürücü olan Vettel’in yaptığı gibi olur. Frenleme ile oldukça geç bir şekilde yanına gelme olmaz. Ha o kadar geldiysen o zaman kendini dışarı atarsın ya da frene daha fazla basarak yavaşlarsın.

        3. Burda suçlu kesinlikle Rosberg’dedir.Hala kabul etmemekte zorluyorsunuz.Rosberg Hamilton’un yanına bile gelemedi ne yol vermesi ne boşluk bırakması? Resmen tekerine vurup patlattı.

      2. Sen bi öğren gel ondan sonra konuşalım şekerim.

      3. Onur Gentas avatarı

        Rosberg bile hatasını kabul etmiş ve özür dilemiş adamlar hala bir araç boşuktan bahsediyorlar. Hangi dünyada yaşıyorsunuz anlamıyorum.

        1. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          Hata mı ? Ne hatası ? Hata mata yok düm düz yarış kazası kendinizi kandırıyorsunuz çünkü rosberg şampiyon olacak diye deliriyorsunuz.

  4. Fia’nın yaptığı en büyük hatalardan biridir bu sene rosberg’e monako, kanada ve spa’da ceza vermemek.

    monaco’da pist dışına çıkıyor bilerek, ki direksiyon hareketlerinden belli oluyor. hadi buna ceza vermedin, martin brundle’ın da dediği gibi geri geri piste gelmeye çalışmasına ceza vermen lazım en azından, ki ne yapmaya çalıştığı çok belliydi. üstelik turunun bittiğini biliyorken ve f1 araçlarını geri vitese almak vites kutusu için hiç sağlıklı bir durum değilken. bunu göze alarak piste geri geliyor.

    kanada’da şikanı kesmesine rağmen dümdüz gidiyor. farkı 1 saniyenin üstüne çıkarıyor. kesinlikle bir gaz kesme durumu yok, inceleme çıkıyor ama ceza yine yok.

    spa’yı zaten biliyoruz, bilerek çarpıyor, özür diliyor, mercedes basbaya rosberg suçlu diyor, yine ceza yok. bir de pişkin pişkin konu kapandı diye açıklama geliyor.

    şampiyonaya oynayan iki sürücü bu şekilde kaza yaptığında daha fazla dikkatli olmak lazım. çünkü diğer kazalarda arada niyet olmayabilir. ancak bunda kesinlikle olabilir. ve var zaten.

    temiz bir yıl olmalıydı bu sene ancak fia sanki rosberg’i şampiyon yapmak istiyormuş gibi davranıyor. bir de bir avuç kişi ingilterede hamilton’ı suçlamaya çalışmıştı haksız yere. bunları o yapsa adamın ne hırçınlığı, ne agresifliği, ne de hilekarlığı düzenbazlığı kazanmak için herşeyi yapıyor’u kalır.

    1. beğenmedin rosi her yarış avuçluyor kavruğu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir