Alonso: “2007’de Hamilton ile Asla Sorun Yaşamadık”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, düşünülenin aksine 2007’de McLaren’de takım arkadaşı olduğu Lewis Hamilton ile sorun yaşamadıklarını söyledi.

2007’de McLaren’e şampiyon olarak giden Alonso, takımın o sene çaylak olan Hamilton’a kendisi ile aynı şekilde yaklaşmasının ardından McLaren’le ciddi sorunlar yaşadı ve sene sonunda takımdan ayrıldı.

Alonso “Daha önce bir çok kez söylediğim gibi Lewis’le herhangi bir sorunum yoktu. Onunla çok profesyonel bir ilişkimiz vardı. Takım içerisinde çok rekabetçi insanlar vardı ve bu oldukça normal.”

“2007’de takım istediğimiz gibi çalışmadı. Bu birliktelik çalışmadı çünkü bazı felsefelerinden ve o dönemdeki yönetimden mutlu değildim. Bir sene sonra başka takımlara geçme şansım vardı ve geçtim. Ancak asla Lewis ile sorun yaşamadım. Bugün hala iyi bir ilişkiye sahip olmamız şaşırtıcı değil.” dedi.

Basın toplantısında Alonso, Hamilton ve Rosberg’in arasında kaldı. Mercedes sürücülerinin yaşadığı sorunlar için barış elçisi olup olmayacağının sorulması üzerine Alonso olaya espirili şekilde yaklaşarak önce evet dedi ancak sonrasında “Tabi ki hayır. Ben barış elçisi değilim.”

“Bu ikisinin ilerleyeceğinden eminim. Nico’nun dediği gibi her ikisi de açık bir şekilde şampiyonluğu hedefliyor.  O hedef için öncelikli konumdalar. İzlemekten keyif almalıyız. Çok iyi bir sorunları var. Dünya şampiyonluğu için mücadele ediyorlar.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “2007’de Hamilton ile Asla Sorun Yaşamadık”” için 20 yanıt

  1. Alonso yanlış hatırlamıyorsam 2008 yılındaki F1RAcinglerden birine röportaj verirken şuna benzer bir şeyler söylemişti

    ‘takımdan 1. pilot olmayı talep etmedim, ama dünya şampiyonu olarak geldiğim takımda 3. 4. pilot muamelesi görmeyi kabul edemezdim.’

    çıkartılacak anlam bu, kelimeler ve cümle dizilişi farklıydı. Bu açıklamalara Mclaren yönetiminden direk bir yalanlama gelmedi, geldiyse de ben görmedim. Alonso’nun direk Ron Dennis ile problem yaşadığı düşünülüyor genel olarak, David Coulthard zamanında söylemişti, Ron tamamen Mika’ya odaklanır, bazen yarış stratejisini tartışırken ben aynı odadayken bile ben yokmuşum gibi davranırdı gibilerinden… Benzer bir uygulamayı Alonso’ya yaptıysa, bağlar kopmuştur diye düşünüyorum… Egosuna yedirememiştir, zaten gençti toydu o zamanlar 🙂 Eşitlik olarak aynı aracı kullandıklarını düşünsemde, takımın özellikle üst yönetiminin kimin şampiyon olması istediğini tahmin etmek için çok düşünmeye gerek yok…

    1. Ben de hatırlıyorum o sayısını 2009’du diye hatırlıyorum 🙂

  2. 2007′de McLaren’e şampiyon olarak giden Alonso, takımın o sene çaylak olan Hamilton’a kendisi ile aynı şekilde yaklaşmasının ardından McLaren’le ciddi sorunlar yaşadı ve sene sonunda takımdan ayrıldı.

    Yukarıdaki ifadeden ötürü haberi çeviren Abdullah Çelik’i kınıyorum. McLaren o sene çaylak olan Hamilton’la Alonso’ya aynı şekilde yaklaşmadı. Alonso için tek sorun buydu. Alonso sadece aynı yaklaşımı, yani eşitliği istedi. Bu sitedeki herkes bu durumu biliyor ama haberi yapan arkadaş bu durumdan bihaber. Hadi haberi yapan bihaber peki Abdullah Çelik çeviriyi yaparken düzeltemiyor mu?

    1. Bir de şu var:
      Bu birliktelik çalışmadı çünkü bazı felsefelerinden ve o dönemdeki yönetimden mutlu değildim.

      McLaren’in felsefesini bilmeyen ??

  3. Bana da ortamı karıştıran Ron Dennis gibi geliyor.

  4. Yorumdaki sorun neydide sildiniz bilmiyorum ama durmak yok.

  5. Yok daha neler!!! cok iyi hatırlıyorum Alonso Singapur podyum seromonisi öncesi odada su icerken Hamıltonun geldığını görünce ayaktayken kaltuğa oturmuş ve ayak ayak ustune atmıstı ve suratındakı ıfadeyı hala hatırlıyorum nerdeyse aradan 1 sene gecmesıne rağmen cok kısa bi süreliğine bile aranızda ne kadar gergindi görülüyordu.Şimdi ne durumdalar bilmem ama bana o zaman aramız bozuktu deme Alo… 😀

  6. OtonomAktor avatarı

    Bu aciklamalardan sonra serhan acar kendi kisisel sitesine anket koymuş hangisi en iyi pilot diye alonso hamilton vettel siklar. Oy kullanmak isteyen arkadaşlara duyurulur 🙂

  7. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Kimse kusura bakmasında bu adamla sadece köpeği sorun yaşamaz.

  8. Sorun yaşandığı bile söylenemezdi. Öylesine bir ortam vardı.

  9. Alonso Hamilton’a aşık oldu galiba.

    Nicole duymasın

  10. Bunlar beklentiye giriyor sürekli bizim pilotumuz Alonso’yu yener diye.Alonso bunlara cevabı pist üstünde verince çeneleri açılıyor.Yok Santander,yok araca alışamadı,yok Ferrari.Hep bahaneleri vardır.Bu bahaneler asla bitmez.

  11. clubbed to death ......... (spä2000) avatarı
    clubbed to death ……… (spä2000)

    McLaren de iken bu pozu vermiş.
    Hamilton’ı gönderin ona ihtiyacınız yok ben bir başıma bu takıma yeterim, demiş.

    1. ulen can puanlar silindiği için bir bakıma doğru söylemiş. hani takımlar şampiyonluğu güme gittiği anda alonso ya yönelseler kesin mclaren pilotu olarak şampiyondu 🙂

      1. clubbed to death ......... (spä2000) avatarı
        clubbed to death ……… (spä2000)

        [(Nitrojen + Gliserin)¹ + fitil²] = 0

        ¹Hamilton
        ²diaz

  12. bu ne sevgi bu ne ask ya alonso ve hamilton seneye ayni takima mi gidecek yoksa ??? 😀 😀

  13. Aykut orda takima msj verdi

  14. alonso artık poliitik olmayı geçti yalanlara başladı 🙂 macaristanda pitte 1 saat fazladan bekleyen bendim di mi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir