Mutsuz Pilotlar, Süperlisans Bedellerini Ödeme Kararı Aldı

yazar:

kategori:

Autosport.com’da çıkan habere göre Formula 1 pilotları, FIA ile aralasındaki anlaşmazlık nedeniyle sezon başlangıcını gölgede bırakabilecek süperlisans ücretlerini ödemeye karar verdi.

Bununla birlikte pilotlar, bedellerdeki artıştan hâlâ memnuniyetsizliklerini koruyor ve Avustralya GP öncesinde FIA Başkanı Max Mosley ile yüz yüze konuşmak istiyor.

Pilotlar Birliği GPDA, bir çözüm bulma çabasında oldukları için üyelerindne bu bedeli ödememelerini istemişti. Bunun üzerine de FIA Başkanı Max Mosley, durumdan memnun olmayanların başka serilerde yarışabileceğini söylediği mektubu pilotlara göndermişti.

Bu gelişmeler sonrasında Melbourne’de bir grev konusunda söylentilerin yer almasına rağmen bir çok pilot, böyle bir senaryoyu düşünmediklerini belirtmişti.

Ama szonun başlamasına sadece bir ay kala yüksek mertebeden kaynaklar, bütün pilotların bu bedelleri ödeme kararı aldıklarını doğruladı.

Lisans ücretlerinin ödenmesi kararına rağmen bir GPDA kaynağı, ücretlerin düşürülmesi konusunda pilotların desteğinin düşmediğini ve bedellerin, sadece enflasyon oranında artış sistemine göre yapılacağına inandıklarını söyledi.

Kaynağa göre pilotlar, bazı yarışçıların takımları ile bir çatışmaya gitmemesi veya taraftarlar için hiç de iyi olmayacak şekilde Avustralya’da sorun yaşanmasının istenmemesi nedeniyle bu lisans bedellerini ödüyor.

Anlaşılan o ki GPDA, duygularını ifade etmek için FIA’ya mektup yazdı ve Mosley ile yüz yüze bir görüşme talep etti.

Kaynak: “Pilotların tamamı bu konuda hemfikir. Avustralya GP’den önce Max Mosley ile görüşmeliyiz”

Perşembe günü pilotların tutumunun doğrulanmamış olmasına rağmen Williams pilotu Nico Rosberg, takımı adına yapılan sezon öncesi medya etkinliğinde bu mesele ile ilgili pilotlar arasında ortak bir duygu olduğunu söyledi.

Nico Rosberg: “Bizim kuvvetimizi küçümsemeyin, hepimiz birbirimize sımsıkı bağlıyoz. Sporun bize ihtiyacı var. Hepimize, bizi küçümsemeyin”

Williams takımı ayrıca, üç pilotu için süperlisansları alan ilk takım olduklarını da doğruladı.

CEO Adam Parr: “Bedelleri ödedeik, nokta. Ödendiler”

Pilotların durumu sorulan Frank Williams: “Bu konuda endişelenmiyorum. Gerek yok. Bu onlarla FIA arasında”

Williams’ın yanında bir takımın daha lisans bedellerini ödediği düşünülüyor.


Yorumlar

  1. korkmuşlar. Siz olmasanız takımlar yarışır mı sanki. Mosley inde sonu olurdu bu olay.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir