Fisichella Formula 1 Kariyerini Uzatmayı Umuyor

yazar:

kategori:

Emektar pilotlardan Giancarlo Fisichella yeni aracı Force India-Mercedes VJM-02’nin Formula 1 kariyerini uzatmak anlamında bir sıçrama tahtası olabileceğini umuyor.

1996 yılında Minardi ile ilk kez sahne aldığı ve sekiz yarış yarıştığı sezonun ardından ilk kez geçen sene bütün sezonu puansız tamamlayan 36 yaşındaki pilot aracın lişmiş performansı konusunda kendine güvendiğini ve zor geçen 2008 sezonunun geride bırakacağını söylüyor.

” Formula 1’de uzun yılların ardından geçen sezona benzer bir yıl yaşamak gerçekten kolay değil. Fakat hala bu sporu seviyorum, Formula 1 aracı kullanmayı seviyorum. Geçen sene zordu fakat bu yıl daha fazla cesaret verici. Eğer iyi bir sezon geçirirsem ve şansım olursa, Formula 1’de daha fazla kalacağım.”

” Bu yıl tamamen farklı bir arca sahibiz, rekabetçi olmayı ve oldukça sık puanlar kazanabilmeyi umuyoruz. Temel hedef neden podyum olmasın ki? Her yarışta puan kazanacağız diyemem fakat geçen yıl genellikle gridin arka bölümündeydik ve hızımız liderlerden yaklaşık iki saniye yavaştı. Hedef bu farkı yakınlaştırmak, denemek ve orta bölümde yeralmak.”

Aracın lansmanının yapılmasına rağmen takımın Avustralya Grand Prix’inden önce yalnızca sekiz tam gün test yapacak olması konusunda Fisichella deneyiminin takımın doğru yönde ilerlemesi konusunda yardımcı olacağını söyledi.

” Bunun bir avantaj olmasını umuyorum. Çok fazla deneyime sahip olduğunuzda bunu mühendislerinize tekrar aktarabilmek çok önemli bu yüzden doğru yönde ilerleyecekler. 1996 ve 1997 yıllarında slick lastikleri kullandım ve çk fazla zaman geçirememiş olsaydı iyi olabilirdi. Bu yüzden deneyim sahibi olmak yardımcı olabilir.” 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir