Mallya: " Force India'nın Mazereti Yok"

yazar:

kategori:

Vijay Mallya takımı Force India’nın teknik sponsoru McLaren Mercedes sayesinde 2009 yılında düzenli puan kazanamamaları için bir ‘mazeretini olmadığını’ söyledi.

Woking takımı ve onların Alman motorları Force India’ya yeni aracı VJM02 şasisi için motori vites kutusu, hidrolik sistem ve KERS sağlayacak takım ilk kez bugün Jerez’de görücüye çıkacak.

Force India’nın 2008 yılında puan alma başarı gösterememesinin ardından Mallya kış dönemindeki yeniden yapılanmanın bunun içerisinde Colin Kolles ve Mike Gascoyne gibi isimlerin de ayrılışını katarsak takımın formuna kavuşması için tasarlandığını söyledi.

” Sert olacak ama dürüst olmak gerekirse, çok fazla gelişim, gerekli olanı ve performans gösteremezsek mutlu olmayacağım. Kış boyunca gerçekten sağlam düzenlemeler gerçekleştirdik yeniden yapılanmaya gittik, işleyişte düzenlemeler yaptık ve gelişim sağlamamıza yardımcı olacak bir ortaklık gerçekleştirdik, bu çok önemli, mazeret yok.”

” Güçlü bir start, sezon ortasına kadar puanlar toplamak ve sıralama turlarında su götürmez bir gelişim görmek istiyorum. Düzenli olarak puan alacak bir yerde bitirmek hedef olmalı.”

” 2008 sezonun başlarında Force India olarak başladık ve memnun edici bir çalışma sergiledik, Avrupa’ya kadar orta bölümde yeraldık. Bazı erken kazançlar gösterdik ve işleyişten dolayı cesaretlendim fakat diğer araçlarla karşılaştırıldığında yaprak ezildiğimizi söylemenin korkutucu olacağını düşünüyorum. Gelişmediğimizi söylemiyorum, insanlardan sık sık Force India’nın paddock’taki en çok gelişme kaydeden takımı olduğunu duydum  fakat açıkcası yeteri kadar gelişmedik.”

” Kendi kendime düşündüğümde çok fazla düşünce var ve gerçeklik var zihnimde. Takımın yapısında bazı değişiklikler yapmamı gerektiren sebepler olduğunu buldum ve aradaki farkı kapatmamıza yardımcı olacak bazı sağlayıcılar ve ortaklıklar gerçekleştirdim.

Mallya takımının aynı teknolojinin bir çoğunu paylaşacağı McLaren ile doğrudan karşılaştırılacak olmasından endişeli olmadığını sözlerine ekledi.

” Diğer takımlarda olduğu gibi aynı aktarım organlarını kullanarak Force India şu anda kendi performansının en yüksek seviyesine sahip. 2008 yılında pilotlar şampiyonluğunu kazanan McLaren ile ilgili performansı düşük, analiz edilmesi ve anlaşılması gereken birçok değişken sayısı azaltılmış durumda.”

” İmzanın geç atılmasından ve VJM02’nin tasarımı için sınırlı zamanın bulunmasından dolayı hemen kıyaslama yapmak mümkün değil fakat sezonun ortasından itibaren Force India doğru olarak kendi performansını yeterli derecede analiz edebilecek düzeyde olacak.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir