Şampiyonlar Yarışı Organizatörleri 2008'de Hamilton'ı İstiyor

yazar:

kategori:

2007’de Formula 1’e yaptığı etkileyici girişin ardından kesin olan birşey vardıki Lewis Hamilton, Şampiyonlar yarışında olması gereken kişilerden birisiydi.

Çıkan haberlere göre Mclaren’in kontratı pilotlarına bu şekil organizasyonlara katılmasına izin vermiyor.

Mclaren’den ayrıldıktan sonra 2005’de Red Bull’a geçen David Coulthard geçtiğimiz günlerde Mclaren’deki anlaşması nedeniyle daha önce bu organizasyona katılamadığını söylemişti.

Geçtiğimiz pazar günü yapılan organizasyona tam anlamıyla katılım sağlanamamıştı. 90.000 kişilik statta sadece 50.000 koltuk dolmuştu.

Önemli futbol maçlarının katılımın azlığında önemli olduğu söylendi ancak organizasyonun kurucusu  Fredrik Jonsson, Hamilton faktörünün de etkili olduğunu söyledi.

Jonnson "Lewis her zaman bunu yapmak istediğini söyledi. Umuyoruz biraz çalışmamızın ardından gelecek sene onun da yarışmasını sağlayabiliriz" dedi.


Yorumlar

  1. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    aaa bahadır arkadaşım naptın sen birisinden laf yiyeceksin şimdi bilmiyormusun ki bir pilotun en iyi olması için mutlaka 1 şampiyonu hatta 1'den fazla şampiyonu geçmesi gerektiğini :)) biri böyle bir kural çıkardı. işte bu yüzden tek efsane ayrton senna'dır. napalım michael schumacher'in şansıda bu kadar. bir tek şampiyon hakkinen'i 2000-2001 yenebildi. ama senna daha çok şampiyon yendi 🙂 2002 zaten rakipsizdi. 2003 montoya ve raikkonen ile kapıştı. o zamanlarda bu ikisi iyimişki onları yendi schumacher 2003'ü kolay kazanmadı raikkonen'in 2 puan önünde bitirdi. 2004 derseniz (biri bunu diyecek biliyorum) schumacher sato ile kapıştı. eee napalım honda o zamanlar iyimişki, hatta mclaren'den de iyi schumacher onu yendi. şimdi schumacher napsın ''sato şampiyon pilot değil 2004'ü o kazansın nasıl olsa en iyi pilot olmucam mı desin ?

  2. aaa anti alonso arkdşım,alonso hakkında iyi bişimi söledin yoksa banamı öle geldi:) şaka bi yana sordum sadece.ya artık şumiyi konuşmayalı bırakalım bnce adam sonuçta efsane ve geride kaldı.önümüze bkmak en iyisi.

  3. anti-alonso avatarı

    bu seneki mclaren aracını lewis mi geliştirdi de konuşuounuz o araba da en çok alonsonun payı var ki bunu hep beraber bu sene bazı arkadaşlar görecek mclarenin nsl bu seneden farklı olduğunu tabi renaultnunda burdan şuraya gelmek istiyorum bazı arkadaşlar hala schumacher i konuşuyor siz ilşk önce şuna bi bakın schumacher gelmeden önceki ferrariye ve geldikten sonraki ferrariye aradaki farkı anlayabiliosanız ne ala size schumacher tabi ki o araç sayesinde kazandı bu da en doğal hakkı çünkü schumi olmasa ferrari de o parlak yıllarını bulamazdı…

  4. MSC 16 sezonda 250 gp'ye katıldı. Lewis ise 1 sezonda 17 gp. Şimdi aklı selim 1 insan bu ikisini kıyaslamaz. Lewis 16 yıl ve 250 gp'yi doldurduğunda karşılaştırırız yani 15 sene sonra. Konumuz bu değil. Konumuz şu ki eğer Lewis bu sezonki başarılarını (pist üzerindeki) sadece aracı sayesinde kazandıysa Michael bisikleti sayesinde mi onca başarıyı kazandı? o da aracı sayesinde kazandı. İtirazın mı var? Eğer varsa hangi sezonlarda rakipsiz bir ferrariyle hangi sıradan pilotlara karşı yarışmış ve hangi sezonlarda bisikletiyle birkaç şampiyon geçip te şampiyon olmuş açıklarsan epey 1 aydınlanmış oluruz. Üstelik senin -tez-in baz alındığında demek ki Alonso renault aracı sayesinde kazanıyordu, Raikkonen de ferrari aracı sayesinde kazandı çünkü aracı iyiydi ama Sutil'i dövelim sadece 1 puan aldı aracı kötüydü!!!

  5. ya arkadaşlar schuminin boşluğunu lewis dolduramaz diyorsunuz yok en iisi kimiyle alonsoymuş tamam alonsoyu anladıkta kimi kim oluyor .adam çaylak sezonunda 6 pole 4 gp kazanmış sadece otomobile bağlıyorsunuz ayıp ya.hemde takım arkadaşı son 2 yılın şampionu fernando alonso .çok övdüğünüz schuminin hiç dünya şampiyonu takım arkadaşı oldumu.tarfsız olun biraz ya şu hamilton bugün ferraride yarışsa neler derdiniz.ben tek bir şey biliyorum yani fikrim beni bağlar şu anda gridde alonsodan daha ii bir adam yok.buna kimide dahil hamiltonda.takım onu desteklemiyorken ,fıa takımına karşı resman savaş açmışken 1 puanla üst üste 3. şampiyonluğunu kaçırdı bu adam.ve maalesef büyük rekorlara ulaşma şansını birazda çenesini tutamadığı için mclarenden ayrılarak kaybetti.fernandoyu geçtikk ,ama lewis de bazı arkadaşların dediği gibi sadece otomobili sayesinde orada değil bunu tarafsız gözle izleyen herkes kabul eder.

  6. arkadaşım lewis hakkındaki fikirlerim budur itirazın mı war? bnm için hç bi özelliği yoktr sıradan bi pilot.şumiyle kıyaslama yapma istersen ha çnküü haksız olan sen olursun bnce.lewis onun yanına bile yaklaşamaz sen neden bahsedisun hala? şu son kuşaktada alonso ve kimidir pilot olarak.dur bakalım bu kdr havalara grme ilerki sezonalrda lewis napıcak onu grdükten sora konuşalım bnce ha çünkü diğerlerinin yaptıkları ortada! hele alonsonun mücadelesi ztn ortada kimide aynı şekilde.ama medya doldurması lewis ise muamma!ha ayrıca f1 i spor olmaktan çıkarmışsın galiba düşman kelimesini kulandığına göre.. ha bide demişin ya şumi şampiyon pilotla yarışmadı die iyide adamın sürüşü ztn ortada yaptıklarını hepimiz biliyoruz yoksa bunları kabul etmiyomusun? ha o zmn alonso 2 yıl şumiye karşı yarıştı yani en büyük o mu senin felsefenle.onun için daha yeni çkmş adamları eskilerle kıyaslayıp emeklerini görmezden gelme bnce!

  7. mesutt,,, iyi o zaman M.Schumacher'i de schmcer yapan arabaydı. Verseydiniz ya adama en afillisinden Minardi ya da Jordan bakalım kaç yarış kazanacaktı??? Ayrıca Hamilton öyle boşluklar kapatacak ki düşmanları kendi ağızlarını kapatamayacak! (unutmadan MSC'nin şampiyonluk kazandığı (2000-01 dışında)hiçbir sezonda şampiyon bir pilota karşı yarışmadığını da hatırlatırım.
    http://www.youtube.com/watch?v=OrpYIq0NbFM

    bu videoyu da seyret te araba sayesinde başarılı olan pilotla kimi kastettiğini belki 1 daha düşünürsün!!!

  8. lewisi lewis yapan bgn altındaki arabadır başka hiiç bişi diildir diğer orta sıradaki takımalrın pilotlarından hiç bi farkı yoktur.onlarda werin onlarda sürsün:) boşluğu kapatmak ona kalmamştır.kapatamzda şuminin boşluğunu.ewet f1 e heyecan katmıştır ama şöle acaba bgn yarışta ne gibi bi aksiyon yapıcak die başka yollarla! kimi ve alonso 3 4 yıldan beri mücadelenin içindedir ve geldikleri yerlerde bellidir hopp die bi anda kendilerini ii bi takımın içinde bulup şu anda burda diiler.onun için herkese hakkını teslim etmek gerekir sewsekte sewmesekte.lewiste başarılıdır puan tablosuna bakarsak ama bu onun ii olduğunu göstermez çnkü mevkisi ve şansı çok açıktır.ama yinede bu sene beklenilen başarıyı yakaldı mclaren için yakalamasa zaten ayıp olurdu bu şartlar altında.

  9. vahit_alonso avatarı

    ya rami neden bahsedıyon sen ya alllah askına kardesım.hamılton basarılı olmus olabılır ama basarısından cok bence onun yaptıkları yanı pıst dısındakı olaylarda onun bukadar unlu yaptı.kımı ve alonso gıbı asla olmaz.onların ayrı bır karızması var bence.kım nederse desın suan pıstekı en ıyı ıkı pılot alonso ve kımıdır

  10. adamlar hamiltonu istiyor ama hala bizim buda hamilton hamiltonu beğenmiyorlar adam f1 de hamilton etkisi yaptı. şumiden sonra oluşacak boşluğu en iyi şekilde kapattı. f1 e heyecan kattı. e bunları görün artık kimiciler massacılar ve alonsocular. helal olsun çocuğa ilk yılında hiç bir pilotun yapamadığını yaptı deyin :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir