De la Rosa: "Test Yasağı, Yedek Pilotlar İçin Güvensiz"

yazar:

kategori:

McLaren test pilotu Pedro de la Rosa, sezon içindeki testlerin kaldırılması nedeniyle bu sene eğer yarış pilotlarından birinin yerine geçmeleri gerektiğinde yedek pilotlar için durumun teklihe arz ettiğini söyledi.

Bu sene sezon içi testler kaldırıldı ve böylelikle test ile yedek pilotlar MArt’tan Kasım’a kadar F1 araçlarından uzak kalacak, bunun yanında kışın da daha az sürüş şansı bulacak.

De la Rosa: “Üç seansımız var ve teorik olarak sahip olmamam gereken bugüne sahiptim. Gelecek iki haftada tekrar test yapmayı umuyorum, çünkü Melbourne’ye mümkün olduğunca çok yol katederek gitmek çok önemli.”

“Aksi takdirde bir yedek pilot için durum saçma. Sezon sırasında tek bir test gününe sahip olamamak veya Melbourne’ye çok az yol katederek gitmek, direksiyona geçme sonusunda yedek pilotları paslı hale getirir.Ve yeterli sürüşü yapamazsanız güvenlik açısından sorun yaşayabilirsiniz”

Pedro de la Rosa son olarak 2006’nın en son yarışında yer aldı.

Bunun öncesinde İspanyol pilot, 2005 yılında sadece Bahreyn’de yarıştı ama bu sene durumun çok farklı olduğunu belirtti.

De la Rosa: “Bu çok farklı. Bahreyn’de yarıştığımda çok tur atmıştım. Alışmadığım tek şey, kalkıştı. Ama bu sene eğer sezon ortasında bir pilotun yerini alırsam durum çok farklı olacak. Çünkü bir F1 aracı kullanmadan 4-5 ay geçirmiş olacağım, diğrlerine sorun yaşatacağım”

“Çünkü açıkçası aracın içine geçip ikinci turunda rekabetçi olmak o kadar kolay olmayacak. Biraz sürüş yapmaya ihtiyacınız olacak. Yedek pilotlar için sorun olan da bu”

Pilotlar Birliği Başkanı Pedro de la Rosa, maliyetlerin düşürülmesine pek de yardımcı olmayacağını düşünüyor.

Pedro de la Rosa: “Benim için eğer daha fazla test yapabilirsek harika olacak. Çünkü bir aracı gelştirmenin en ucuz yolu test yapmaktır. Bu benim görüşüm. Ama bunun mümkün olacğaını sanmıyorum”


Yorumlar

  1. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    ne alaka. motor patlayınca seyircilerimi selamladı massa

  2. kardeş bunun burası f1 herşey olabilir kim bilirdiki massanın son 3 tur kala motorunun iflas edeceği saygılarımla

  3. De la Rosa bu surat ifadesiyle selam verirken arkasında ki mclaren aracından dumanlar yükseliyor.
    içinizden geleni söyleyin! artık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir