Piquet: "Renault Zirve Mücadelesinde Olacak"

yazar:

kategori:

Nelson Piquet, Jerez’deki sorunlu başlangıçlarına rağmen Renault’un sezona zirvedeki takımlar arasında başlayacağına inanıyor.

Brezilyalı pilot Jerez’deki testlerin açılış gününü en altta tamamladı.

Ama küşük dayanıklılık sorunları nedneiyle bir dur kalk günü olmasına rağmen Piquet, bu durumun kendilerinin gerçek halini göstermediğini belirtti.

Ve takımın kendine güvenmesi için bütün nedenlere sahip olduğunu belirtti.

Piquet “Kimseyi takip etmiyoruz; kendi işimizi yapmaya çalışıyoruz.”

“O zamana kadar herkes KERS’i çalıştıran ve çalıştırmayanlar olacak. Yakıt yüklerini ve aero yüklemelerini asla bilemeyiz. O zaman kadar heres farklı seviyelerde çalışacak. Bu yüzden dürst olmak gerekirse şu anda kendi meselemiz üzerine, kendi ayarlarımız üzerine çalışmalıyız. Ekrana bakıyoruz ve zamanları görüyoruz ama bu durum bizi endişelendirmiyor.”

“Bazı takımların şimdi zaten çok downforce ile çalıştığını biliyoruz ve Avustralya’da o akdar fazlaya sahip olmayacaklar. Bu yüzden bu konuda pek endişel değilim. Eğer sorunarımızı çözersek fabrikada araca koyacağımız bir kaç güncelleme ile Avustralya’da daha iyi olmamız gerektiğini düşünüyorum”

Piquet, ilk testnden bu yana R29’un çarpıcı bir şekilde geliştiğini ve araçta daha fazla hız potansiyelinin bulunduğunu belirtti.

Piquet: “Ayar çalışmaları ve araçla igili çalışmalar arasında şu anda bir geçiş döneminde olduğumuzu düşünüyorum. Bu yüzden yavaş bir şekilde, geçen sene buradaki sürüşüme göre araç zaten çok farklı”

“Çok daha iyi, lastik aşınmaları ve buna benzer şeylerden bazı şeyler öğrenip bunlardan fayda sağlayabileceğimiz hâlâ büyük adımlar var. Çekiş hâlâ en iyi seviyede değil. Bu konuda hâlâ çok daha iyisini elde edebiliriz”

Piquet ayrıca şu anda takımlar arasında çok az farkların bulunduğunu, bir tahmide bulunmanın zor göründüğünü belirtti.

Piquet: “Ekrana bakıp Red Bull Racing’in gerçekten hızlı olduğunu düşünürsünüz. Ama McLaren ve Ferrari’nin de hızlı olacağınız bilirsiniz, çünkü en iyi bütçeler ve araç üzerine en çok çalışan elemanla zirvedeki iki takımdırlar”

“Ama onlarla savaşamazsak bile çok uzak olacağımızı düşünmüyorum. Geçen seneye göre çok daha iyi bir duurumda seneye başlayacağımızdan gerçekten eminim”

“Şüphesiz herkesin gerçekten çok yakın olacağını düşünüyorum. Herkes iyi görünüyor, bir şey söylemesi zorç Williams iyi görünüyor, Red Bull inanlmaz ve Red Bull’a benzer araç olursa Toro Rosso da öyle, herhangi bir sorn yaşamazlarsa onlar da güçlü olacaktır”

“Bu yüzden şu anda bir şey söylemek gerçekten zor. Ferrari ve McLaren gibi büyük takımların da o noktada olacaklarına eminim. Sonraında BMW ve bizim aramızda büyük bir mücadele olacak, sonra da diğer takımlar”


Yorumlar

  1. onu geçin siz arkadaşlar ben yarın alonsoya bakarım eğer yarında alonsoda diplerde sürünürse bu işte birşey var demektir ona göre davranırız

  2. elif çivici avatarı

    bu demeçten pek olumlu şeyler algılayamadım…parlak değil durum..çok politik konuşmuş.

  3. onu geçin siz arkadaşlar ben yarın alonsoya bakarım eğer yarında alonsoda diplerde sürünürse bu işte birşey var demektir ona göre davranırız

  4. elif çivici avatarı

    bu demeçten pek olumlu şeyler algılayamadım…parlak değil durum..çok politik konuşmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir