Michael, Çok Daha Yakın Bir Mücadele Bekliyor

yazar:

kategori:

Williams teknik sorumlusu Sam Michael, Formula 1 araçlarında hareketli ön kanatların yer almasının geçişe büyük yardımının olacağını düşünüyor.

Sporda gösterinin gelişmesi ve geçişin arttırılması için bazı yeni kurallar uygulamaya geçti. Bunlardan biri de açısı ayarlanabilir ön kanatlar. Pilotlar bu şekilde araçlarının önündeki yere basma kuvveti ile oynayabilecekler ve böylelikle öndeki araçlara daha yakın olma imkânı yaratma şansına sahip olacaklar.

Ve bu konuda, ne kadar faysaı olacağı hakkında, bazı şüpheler yer almasına rağmen Michael, ön kanatla ilgili bu kuralın önemli br gelişim yaratacağını belirtti.

Sam Michael: “Biraz küçük yardımının olacağını düşünüyorduk ama Portekiz’deki ilk denememizin ardından yüksek hızlı virajlarda öndeki aracı takip etme kabiliyetinn büyük ölçüde geliştiğini gördük”

“Birini takip ederken önden kayma yaşarsınız şimdi ön kanat flap ile bunu ayarlayabilirsiniz”

“Bzı pistlerde pek fark yaratmayacak. Melbourne’de muhtemelen bunu kullanabileceğiniz tek viraj start-finiştekidir. Çünkü düzlüklerin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Ama bazı pistlerde şüphesiz çok fark yaratacak”

Michael’in bu ifadelerin BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld tarafından daha önceden de dile getirilmişt.

Heidfeld: “Yeni aerodinamiklerin umduğumuz gibi, öndeki pilota daha yakın olmayı kolaylaştıracağı izlenimini aldım”

“Bu da geçişi kesinlikle çok daha kolay hale getirecek. Umarım bu düşünceler gelecekhaftalarda doğrulanır”


Yorumlar

  1. emre özduru avatarı

    Bu sene Williams'tan iyi dereceler görebiliriz. Daha önceki yıllarda Williams kural değişikliklerine iyi uyum sağlamış bir takımdı. Umarım bu sene iyi sonuçlar elde edebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir