Teknik Analiz: Williams FW31 Kokpit Dikey Kanatları

yazar:

kategori:

Sezon öncesi testler devam ederken, takımlar artık Avustralya’da kullanmayı planladıkları parçaları test etmeye başladılar.

Jerez’de devam eden testlerde Williams takımı kurallar çerçevesinde tasarladığını iddia ettiği bir parça ile herkesi şaşırttı.

Takım kokpit yanlarında kullandıkları dikey kanatçıkların yanında elden geçmiş bir sidepod test ediyor ve bunun yanında difüzörde de bazı yenilikler var.

Kokpitin yanından yükselen 2 yan kanatçık mümkün olduğu kadar yüksek seviyede tasarlanmış. Bu kanatlar geçen senelerde Mclaren ve BMW Sauber’de gördüğümüz motor kapağında bulunan boynuz kanatların görevini yerine getiriyor ve arka kanata akan havayı kontrol ediyor.

Yeni kurallarda araçların bu tür kanat ve kanatçıklardan arınması hedefleniyordu. Kurallara göre aracın 3 bölümünde bu tür kanatlara izin verilmiyor ancak kurallara Williams’ın bu dikey kanatçıkları yerleştirdiği bölüm dahil değil.

Bu parça kurallar çerçevesinde olsa dahi FIA genellikle kokpit çevresinde yapılan bu tür geliştirmelere güvenlik gerekçesi ile karşı çıkıyor. Takımlar bu yüzden Melbourne öncesinde FIA’dan konuya açıklık getirmesini isteyebilir.

 


Yorumlar

  1. ilk defa sana katlyrm 😛

  2. Bu kural açığı arayan hareketleri sevmiyorum.Kanat olmayacaksa kardeşim olmayacak o kadar.Ne yanda ne üste.
    McLaren dış yapıyı değiştirmezse şu haliyle yan kanata vs. ihtiyacı yok.O şekilde yapılmış zaten.
    O nedenle de kaba gözüküyor biraz.Tabi yarışa çok şey değişebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir