Mallya, Mercedes-Honda Anlaşmasına İzin Vermiş

yazar:

kategori:

Force India takım patronu Vijay Mallya, Mercedes’in bu sene Honda Racing takımına motor sağlamasına onay verdiğini söyledi.

Kurallara göre bir üretici 2’den fazla takıma FIA’nın izni olmadan motor sağlayamıyor ve bu kurala göre Mallya, Mercedes’in Honda Racing’e motor tedarik etmesini engelleyebilirdi.

Mallya “FIA kurallara motor üreticisinin sadece 2 takıma motor verebileceğini söylüyor. Mercedes’e bakarsak o Mclaren ve Force India’ya veriyor. Sanırım eski Honda takımının gridde kalabilmesi için sadece 1 senelik anlaşma yapıldı.”

“KArşı çıkabilirdim ancak bunu istemedim çünkü bu F1 için iyi değil. Kimse bir takımın yok olmasını istemez. Geçen sene ne yazıkki Super Aguri kayboldu ve bir takımın daha gitmesi spor için iyi olmaz.” dedi.


Yorumlar

  1. kaan kaanhan avatarı

    kural %51 karar alma üstünlüğüne bağlanmış demekki, zaten ilk akla gelen o, eğer başkaca bir sebebi yoksa.

  2. Mercedes Mclarende en büyük hissedar ama çoğunluk hissesine sahip değil ve şirket yönetimindede yetkili değil,otomatik olarak motor sağlayıcı ve hisse sahibi olarak kalıyor…

  3. kaan kaanhan avatarı

    demekki fia kuralları, mercedesin McLaren da %40 payını yeterli görmüyor. geçen sene "ferrari hariç" 2 takım ferrari motoru kullanıyordu. Fi ve STR.
    "FIA kurallara motor üreticisinin sadece 2 takıma motor verebileceğini söylüyor. Mercedes'e bakarsak o Mclaren ve Force India'ya veriyor." demiş. mercedes McLarenda en büyük hissedar,geçmişte bmw-williams tarzı dışardan motor anlaşması yapılmış bi firma değilki.. kuralın başka bi ayrıntısı var muhakkak.

  4. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    KArşı çıkabilme ihtimali varmış gibi konuşmuş.Ne yazikki yok.

  5. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Bravo..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir