Raikkonen: “Hatalar Yaptım”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, İtalya GP sıralamalarında 12. olarak 2. seansta elenmesinin ardından hatalar yaptığını söyledi.

Sıralamaların 2. seansında Raikkonen, ilk viraja lastiklerini kilitleyerek girmesinin ardından şikanda pist dışına taşınca yavaşlamak zorunda kalmıştı.

Raikkonen “Aracı sürmek biraz yanıltıcıydı ve hatalar yaptım.” dedi.

11. sıradan başlayarak Tifosilere iyi bir sonuç verip veremeyeceğinin sorulması üzerine Raikkonen “Her zamanki gibi iyi puanlar almaya çalışacağım. Sıralamalara kadar oldukça rekabetçi bir hafta sonuydu. Umarım bir şeyler bulur ve yarın güçlü oluruz.” dedi.

 

http://www.youtube.com/watch?v=TOY7k6t5RAM


Yorumlar

“Raikkonen: “Hatalar Yaptım”” için 22 yanıt

  1. Tabiki önde olsak çok daha iyi olurdu 8 yada 9 gibi.Ancak bunun pek önemli olduğunu düşünmüyorum.Arkadaki gruptan Mclarenleri ilk geçen Williamsların arkasında rahat bir yarış geçirir.İlk pitlere 3 veya 4 tur erken girilerbilir veya 2 pit denemesi yapılabilir, yarışa sert lastikle başlamakda akıllı olacak.Dediğim gibi Mclarenleri geçmeyi başaramazlarsa Mclaren arkayı tutacaktır burdada strateji çok onemli.Bir avantajımız var gibi gözüküyor sert lastik kozu işe yarayabilir.

    Hataya gelince yapmaması gerekiyordu ancak ilk turuna başladığında ilk virajda araç gelince momentum kaybetti ve turun devamında da kaybetmeye devam edip bıraktı ikinci turunda iise ilk sektörü görece iyiydi ikinci sektörde hata yaptı.Bunun araçla falan alakası olduğunu düşünmüyorum bu Kimi’nin kronik hastalığıdır.Sıralamalarda bazen böyle konsantrasyon sorunu yaşıyor.2007 2008 bakabiliriz bir kaç yarış vardır hata yaptığı, ancak günün sonuna geldiğinde Kimi’nin güçlü olduğu yanının yarış olduğunu biliyoruz Kimi fanları olarak, ilk virajdan sıkıntısız çıkması halinde toparlayacaktır güveniyoruz…

    1. Mercedes motorlu araçlara birşey olmadıkça çok zor bence wiliamslarla çok puan farkı olmasın yeter.

  2. evet hata yaptı ve 11. oldu.

    eee? sanki pol savaşı verecekti de 18. sıraya düştü.

    “pilotunuz aracı süremiyor, kör müsünüz” diyen var. aa ciddi misin? söyleyelim de hemen kovsunlar, sürebilen birini getirsinler.

  3. Bir kaç RAi taraftarına : Kimi hata yaptım diyor, bir kaç fanı hala Ferrari’ye suç atıyor. O bir kaç fan da şu Kimi kadar olamadı gitti .. Sizin için en iyi taktik Alonso’yu geçtiğiniz taktiktir. Alonso’ya her geçildiğinizde Ferrari suçludur, Santander suçludur, Alonso suçludur, yarış mühendisi suçludur,pist suçludur, araç suçludur, taktik suçludur,lastik suçludur, hava suçludur. Bunların hepsini istisnasız sene başından beri söylediniz …. Şu kimi kadar olgun olun yeter.

    1. Çoğu kimi fanı arkadaş Raikkonen in hata yaptığını söyledi zaten ama hatalı zamanda piste yolladilar buda doğru birşey. Hee q3’e kalsa bile 10.culuktan öteye gidemezdi zaten araçla savaşıyordu resmen.

      1. Bak oraya yazmışım bir kaç kimi Fanı diye, sen gelmiş bana çoğu Kimi fanı diyorsun. Ben zaten genelleme yaparak konuşmadım, elbette çoğu kimi fanının ne dediğini, ne yazdığını okudum 🙂

  4. Bu arada Raikkonen’in burada bir başarı kazanması için Redbull’ların önünde olması gerek. Alonso’nunda Mclarenleri geçmesi gerek..Williamsa puan kaybedilecek orası garanti gibi.

  5. q3 e kalması ve mercedes motorlu araçların ardında olması gerekirdi..Yani Alonsoyu yenebiliyorsa 7. yenemıyorsa 8. olmalıydı..Cunku gerçekten Ferrari’nın bugun gıdebıldıgı en son nokta 7.lık ve Alonso bunu basardı Raikkonen basit hatalar yaptı bazıları kendındendır bazıları aractandır pek onemı yok..O arac en kotu 8.9. olmalı..Geçmesi gereken 5 pilot var 3ünü araçtan dolayı kaybetse geri kalan 2 pilota kendi hatasından geçildi.

    Savunulacak bir taraf yok. Umarım yarışta iyi şeyler olur. Start çok sıkıntılı olacaktır. Antrenmanlar boyunca herkes ilk virajı en az bir kez kaçırdı..Böyle durumları affetmezler kesin kaza olacaktır..O kazadan iyi sıyrılmak lazım..Umarım kaza önde olur

  6. bu sene asıl yaptığım dersen daha gerçekci olacak sanırım

    düzineyi geçti artık..

    1. Duzineyi gecen takim hatalari da var. Ama onlar alo nun basina geldiginde sesiniz cikiyor, obur turlu olmamis gibi davraniyorsunuz.

  7. Cok hata yaptın be rai.

  8. Hata yapmasa en fazla 0.3sn kazanırdı.Hadi kazandı diyelim ne farkedecek.Yarın öndekileri geçme şansı çok az kaza dışında.Şimdi de gerçek hızını gösterip yine maksimum yerde bitirmeye çalışacak.Yani 1-2 sıra kazanırsa da pek bir şey değişmez.Ferrari 1.3 sn yiyor şu pistte önemli olan tarafı bu.Motor pisti olabilir fakat şu pistte 1.3 sn yiyorsan sonraki pistlerde iddian kalmamış demektir.Singapur’u düşünmek istemiyorum.

  9. Bi sesini cikar be adam!!

    Bi “Beni son hakkimda trafigin ortasina gonderenlere sorun” de.

    Bi konus! Konusanlarin nasil istediklerini aldiklari ortada, gormuyormusun..

    1. Belki de konuşacak bir şey yoktur ve bu yüzden konuşmuyordur.Vettel fanlarını geçtiniz bu sene tebrikler.

      1. Yine de “hatalar yaptım” yerine telsizden takıma “sizi zekiler!” dese onun için daha hayırlı olurdu..

    2. Kiminin hata yaptığı gerçeğini hiç birşey değiştiremez ancak bende arkadaşa katılıyorum

      Böyle bi strateji nasıl yapılır anlam veremiyorum sıralamarın bitmesine 3 dakika kalmıs herkesin 1 dakika sonra çıkıp tek tur atacağı belli ama kimiyi çıkarıp bildiğin trafiğin içine atıyolar yani bu nedir bunu biz ekranlardan görürken koskoca ferrari pit duvarı bunu nasıl düşünemez anlamış değilim bir değil iki değil bu

    3. arkadaş sen gözlerin bağlı seyrediyorsun galiba. pilotun aracı süremiyor.

  10. bu sezonun özeti

    şöyle gitti böyle oldu alışamadım

    belçikada Alonso ceza aldıda bir vaha durumu gözüktü

    sonrası yne susuzluk.

  11. BurakBilgin avatarı

    Evet 2 tur üst üste hata yaparsan olacağı bu 🙂 O ilk turu bırakmasaydı belki ilk 10a girerdi de neyse, o şikan çıkışında azıcık dışarı taşmak gayet normal niye turu bırakıyorsun be adam…

  12. Hata yapmasan poldeydin zaten.

  13. sıralamalara kadar oldukça rekabetçiydi çünkü mercedes ve williawslar bizle dalga geçip hız sakladılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir