Vettel "Kırmızı ve Gümüş Araçlar Favori"

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel sezon öncesi testlerde iyi performans elde etmelerine rağmen gerçek performansları konusunda temkinli bir yaklaşım içinde.

Alman pilot Jerez testlerinin ilk gününde açık ara en hızlı isim oldu ve bir çok kişi Red Bull’un bu performansına şaşırdı.

Ancak Vettel ayaklarının yere bastığını ve Red Bull’un Ferrari ve Mclaren gibi takımlarla aynı seviyede olduğunu söyleyenlere güldüğünü söylüyor.

Vettel “Biz favori değiliz, favoriler kırmızı ve gümüş olan Ferrari ve Mclaren Mercedes. O pozisyona gelmek uzun yol gerektiriyor ancak biz sıkı çalışıyoruz. Harika bir potansiyelimiz var ve araç iyi görünüyor. Eğer kazanacak kadar güçlü bir pakete sahip olursak o zaman kazanmak zorundayız. Aksi takdirde kötü bir iş yapıyor oluruz.” dedi.

Vettel ayrıca sezon öncesi testlerin gerçek performansı okuma konusunda aldatıcı olduğunu söylüyor.

Vettel “Williams geçen sene sezon öncesi testlerde çok güçlü görünüyordu ve Avustralya’da podyumda bitirdiler ancak bir kaç hafta sonra onlardan daha bahsedilmedi.”

“Bu yüzden kış testlerinde ayaklarınız yere basmak zorunda. Herkes için yeni olan bir çok şey var. Avustralya’da yeni şeyler olacak ve bu yüzden beklemek zorundayız.”

“Takımım çok zorluyor. Tüm tasarım ekibi çok sıkı çalışıyor ve aracımız dış görünüş olarak oldukça hoş ancak bunun hızlı olduğunu da kanıtlamalıyız.”

“Hislerimiz iyi, performansımız iyi görünüyor ancak bunu Avustralya’da göreceğiz. Barcelona’da bazı yeni şeyler olacak ne kadar adım attığımızı görmek için beklemeliyiz.  Bazı numaralarınız olabilir ancak bunu her zaman pistte kanıtlamalısınız.” dedi.


Yorumlar

  1. emre özduru avatarı

    Sevin yada sevmeyin yarış kazandığı monza'da bütün iyi pilotlar pist de idi.Zaten bende onun Mclaren için ölüp bittiğini sanmıyorum. Hadi tesadüfen yarış kazandığını düşünelim diğer sıralamaya girdiği yarışlarda da mı pilotlar yoktu.

    Ferrari onu almak için ya bu sene sonunda yada önümüzde ki sene mutlaka kontrat için kapısını çalmaya başlıyacaktır.

  2. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Bir kaç yarışta aldığı tesadüf başarılar ile gündeme oturdu.Şunu unutmamak lazım.Kurtlar ölünce diğerleri prim yapar.Dereceye girdiği yarışlara şöyle bir göz atın.Liderler ya yoktu, ya da problemleri vardı.Bu çocuğu sevmiyorum.Ve gereksiz yere şişirildiğini düşünüyorum.Umarım ileride Mercedes ile adı bile geçmez.İlle de Alman olsun diye günün birinde tutturur ise Mercedes bu kesinlikle safkan bir Mercedes ruhu olmalı.Paul Di Resta olmalı.

  3. ne demişler büyük lokma ye ama büyük söz konuşma vettel de aynısını yapmış ben ukala zannetmiştim ama şimdi konuşmaları öyle göstermiyor en azından umuyorum

  4. bencede net,açık,olgun konuşmuş benden takdir almaya devam Vettel'im

  5. burak bocek avatarı

    Bravo Vettel, son derece olgun ve gerçekçi konuşmuş.Bu adamı mütevaziliğiylede seviyorum zaten.Evet ilk gün fırtına gibi esti Redbull ancak unutmamak lazım ki o dereceye diğer takımlarda inebilirdi.Kim ne deniyor,ne tür lastik setup ve çalışma yapıyor bilemeyiz.Bazen herşey en iyi zaman değil.90-100 tur atan bir takım bile en diplerde yaralsa bile çok farklı konulara yöneliyor.Mesela Mclaren;kesinlikle dipte derece yapıyorar diye favori değiller yada kötü oldukları anlamı çıkmasın.Dün Piauette Vettel'e yakın şeyler söyledi.Bana görede favori bu iki takım olucak kimse katılmak zorunda değil bir başkası onlara çok yakın yada aynı seviyede olabilir belki Bmw ileride bile olabilir.Ancak Mclaren'in avantajı en iyi simülatöre sahip olması bu onlara aracı geliştirmekte bir artı getiriyor muhakkak.Herşeyi her yeniliği zaten tepedeki iki takım daha çabuk deniyor.Bakalım gittikçe sabırsızlanıyorum şu 29 mart ve Avustralya için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir