Glock Podyuma Yakın Olmalarını Umuyor

yazar:

kategori:

Timo Glock, 2009 sezonu başladığında Toyota’nın podyuma yakın mücadele verebileceği konusunda umutlu.

Toyota TF109 kış testlerinde umutverici performans gösterdi ve dünkü yağmurlu Jerez testlerinde en hızlı araç oldu.

Glock performans karşılaştırması için henüz erken olduğunu kabul etse de, sezon başladığında iyi konumda olabilecekleri konusunda iyimser.

Glock “Umarım podyuma yakın oluruz ve istikrarlı bir şekilde puan almaya çalışabiliriz. Bu iyi bir başlangıç olur. Ancak şu ana kadar araçtaki hislerimin geçen senekine göre daha iyi olduğunu söyleyebilirim.”

“2008 aracını oluklu lastiklere alıştırmada çok zorlandık. Şimdi oluksuz lastikler var ve durum biraz daha kolay. Bunun yanında yağmurda araç sürüş stilime daha uydu ve sürmek daha keyifli. Bu olumlu ve umarım Avustralya’da podyuma yakın oluruz.”

“Şu ana kadar her şey oldukça iyi ancak hâlâ nerede olduğumuzu bilmiyoruz çünkü durum oldukça karışık. Dün(pazar) Sebastian Vettel ve Red Bull iyi performans göstermişti ancak araca her oturduğumda koşullar farklı oluyor ve takımların nerede olduğu konusunda bir karşılaştırma yapamazsınız.”

“Oldukça ilginç bir durum var ve Melbourne’de nerede olduğumuzu görmek için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Alman pilot ayrıca yeni araçtan oldukça memnun olduğunu ve aracın kendisine daha uygun olduğunu söyledi.

Glock “Araç daha fazla benim istediğim yönde. Geçen sene mühendislerim ile çok zaman harcadım ve şu anda sürüş stili bakımından ne istediklerimi iyi biliyorlar.”

“Geçen sene, oluksuz lastiklerdeki deneyimimi yeni araca aktarmak için Köln’de çok zaman geçirdim. Şu ana kadar bu konuda oldukça mutluyum.” dedi.

Glock aynı zamanda geçişin yeni kurallar ile daha kolay olmayacağını çünkü öndeki rakibi takip ederken dracın eskisinden de daha sinirli olduğunu söyledi.

Glock “Bahreyn’de Heidfeld’in arkasında yarım tur ve burada Kovalainen’in arkasında 5-6 viraj gittim ve herşey geçen sene olduğu gibiydi.”

“Bana göre çok büyük fark yoktu. Araç biraz daha sinirliydi çünkü  understeer vardı ve araç daha dengesiz gibiydi. Bu yüzden en azından bizim için durumun geçen seneki gibi olduğu açık.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir