Standart KERS, Zorunlu Lastik Değişimi, Standart Parçalar…

yazar:

kategori:

Formula 1 Takımlar Birliği, yarın Cenevre’de puan yapısı, zorunlu lastik değişimi ve verilerin taraftarlara daha fazla açıklanması gibi konularda görüşlerini açıklayacak.

Takımlar Birliği, geçen seneki kuruluşunun ardından ilk kez resmi bir basın toplantısı yapacak. Gelecek hakkındaki görüşlerin açıklanacağı toplantıya tüm takım patronları katılacak.

Açıklanacak olan planlara son rütuşlar ise bugün yöneticilerin biraraya gelmesi ve yapılan küresel anketlerin sonucunun değerlendirilmesi ile yapıldı.

FOTA şu ana kadar açıklanacak planlar konusunda sessiz kalmayı seçmiş olmasına rağmen autosport’a göre açıklanacak olan planlarda alınan kararlar genelde taraftarları daha çok memnun etme yönünde.

Kaynaklara göre planlar arasında, yarıştan önce yakıt ve lastik verilerinin taraftarlara sunulması hedefleniyor. Bunun yanına telsiz konuşmalarına daha fazla ulaşılacak.

Takımlar Bernie Ecclestone’un madalya sistemine sıcak bakmıyor ancak puan sisteminde bazı değişikliklere gidilebilir.

Bunun dışında FOTA daha fazla test kısıtlaması planlıyor. Sıralamalarda değişkilik ve yakıt ikmalinin yasaklanacak olmasına rağmen zorunlu lastik değişimi de gündemde.

FOTA ayrıca gelecekte geçişi daha da arttırmak için pistlerin dizaynlarına da el atacak ve 2010’da starndart KERS, şasi üzerinde sabit parçalar gibi bazı bölümlerde standartlaşmayı arttırıp daha fazla harcamalarda düşüş planlanıyor.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir