Jerez Testleri 4. Gün Takım Özetleri

yazar:

kategori:

Renault

Renault takımı bugün Jerez’de son çalışmalarını yürüttü ve son test gününde Fernando Alonso en hızlı isim oldu. Takım için verimli geçen haftanın son gününde Alonso hem en hızlı tur zamanını kaydetti hem de toplam 130 tur attı.

Takım hem oldukça fazla tur atmaya çalıştı, hem de yeni parçaları değerlendirdi. Alonso aynı zamanda setupo çalışmaları yaptı.

Takım gelecek haftaki Barcelona testlerinde yine Alonso ve Piquet ile çalışacak.

Alonso “Sorunsuz günler geçirdiğimiz, çok istikrarlı bir araca sahip olduğumuz  için bu testten oldukça mutluyum ve oldukça faydalı bilgiler elde ettik. Bugün özellikle öğlene doğru rüzgar bayağı şiddetliydi ve bazı setup değişikliklerini anlamak zorlaştı ancak tüm takımlar aynı durumdaydı ve yine de biz araçta bazı yeni şeyler öğrenmeyi başardık. Bu haftaki sıkı çalışmalarından dolayı tüm takıma teşekkür ediyorum çünkü onların yapmamız gereken her şeyi yapabilmemiz için çok sıkı çalıştıklarını biliyorum.” dedi.

Ferrari

Kimi Raikkonen, Jerez testlerinin sondan bir önceki gününde piste çıktı ve F60 ile çalışmaları sürdürdü.

Öğleden sonra yağmur yağmadan önce Raikkonen 71 tur attı ve elde etmiş olduğu 1.20.250’lik derecesi ile günü 2. sırada tamamladı.

Daha sonra Raikkonen bir çok uzun turlu bölümler gerçekleştirdi ve dayanıklılık çalışmaları yaptı. Raikkonen gün sonuna kadar 105 tur tamamladı.

Red Bull

Red Bull’da çalışmaları sürdüren Mark Webber bugün RB5’in dayanıklılığı üzerinde çalıştı ve 105 tur tamamladı. Webber Melbourne’de kullanılacak araç için hazırlıkları sürdürdü ve gün sonunda bir çok şeyi tamamladılar.

Avustralyalı pilot yarın da testlere devam edecek ve 2010 lastiklerini deneyecek.

Red Bull pilotu Sebastian Vettel’in pazar günü elde ettiği derece hâlâ bu haftanın en iyi derecesi.

Force India

Adrian Sutil, Force India’nın yeni araç VJM02 ile yaptığı testlerin ilk haftasını bugün tamamlayan isim oldu.

Sutil’in bugün atmış olduğu 79 tur ile takım, yeni araç ile bu hafta 1000 km yolu geride bırakmış oldu.

Takım geçtiğimiz günlerde olduğu gibi setup, lastik karşılaştırması ve parça testi gibi çalışmalar yaptı.

Takım VJM02 ile testlere gelecek hafta Gisichella ve Sutil ile devam edecek.

Toyota

Jarno Trulli bugün TF109 ile çalışmaları sürdüren isimdi. İtalyan pilot sabah setup çalışmaları yağarken öğleden sonra uzun sürüşler gerçekleştirdi.

Trulli bugün 131 turla en çok çalışan isim oldu ve günü Heidfeld’in 0.02 sn gerisinde 4. sırada tamamladı.

BMW Sauber

Nick Heidfeld bugünkü çalışmalara mekanik setup ayarlarıyla başladı. Alman pilot bunun yanında yakıt testi de yaptı ve yakıtı bittiğinde pist üzerinde kalarak kırmızı bayrakların sallanmasına neden oldu. Takım böylece temelemte bilgilerini aracın gerçek yakıt miktarı ile karşılaştırmış oldu.

Heidfeld’in öğleden sonraki çalışmaları frenler ve lastikler üzerine yoğunlaştı. Heidfeld bunun yanında start çalışmaları da yaptı.

Heidfeld “Güçlü rüzgar bugünkü çalışmaları biraz etkiledi. Yine de çeşitli lastikler ile çalışabildim ve aracın ayarları üzerinde çok farklı şeyler deneyebildim. Bu yarınki çalışmalarım için iyi temel olacak.” dedi.

Mclaren Mercedes

Mclaren Mercedes takımında bugün görevi son şampiyon Lewis Hamilton aldı ancak Hamilton’un ilk test günü pek parlak geçmiş sayılmaz.

İngiliz pilot bugün ancak 70 tur atabildi ve 6. hızlı turun sahibi oldu.

Günün teste en verişli bölümünde arka süspansiyonlara eklenecek yeni parçaların çok zaman alması nedeniyle Hamilton zaman kaybetti.

Mclaren bugün yine 2008 tarzı yüksek downforce arka kanatı kullandı. Mekanik setup bakımından ise takım araçtan oldukça memnun kaldı ve uzun sürüşlerde aracın çok iyi olduğunu belirtti.

 


Yorumlar

  1. renault un açıklamaları olumlu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir